Uittips

Eriba on tour door Fryslân

Hoi, hoe is jullie zomer tot nu toe? Wij zijn net terug van twee weken touren langs 3 verschillende campings in Súdwest Fryslân met onze Eriba Pan uit ’83. En wat was het een feestje. In deze blog vertel ik over onze vakantie. Wie weet heb je nog wat aan onze belevenissen.

Feestje op Camping Blaauw in Sint Nicolaasga

We waren al eerder op deze camping. Meer om onze eerste vakantie met de Eriba en Saar uit te testen. Dit is zo’n fijne camping, met een fijn overzichtelijk zwemmeertje, een animatieteam voor jonge en oudere kinderen en een restaurantje. Dit jaar vierden we Bente haar feestje op deze camping. Kamperen met 6 vriendinnen in een grote tent. We zetten de Eriba ernaast, zo hadden we toch een beetje zicht op de feestende meiden. We speelden flessenvoetbal, haalden marshmellows door warme chocoladesaus en er werd tot 2:30 uur gekletst in de tent. Nadat het feestje afgelopen was bleven wij (Wopke, Madee, Bente en ik) nog een paar nachten om alvast in de vakantiemodus te komen. Ik had nog geen camera mee, maar het feestje is terug te kijken op mijn Insta-hoogtepunt: Fryslântrip 2019.

(lees verder onder de foto’s)

Camping It Soal in Workum

De temperaturen bleven boven de 23 graden, ideaal kampeerweer. En dan heb je maar weinig ruimte nodig. Het fijne van de kleine Eriba is, hij staat in een half uur en binnen een uur heb je de boel weer bij elkaar gepakt om te vertrekken. De caravan heeft alleen een luifel en voor de meiden hebben we een opblaasbare tunneltent. Ideaal voor ongeduldige mensen zoals wij.

Workum

We hadden 3 nachten in Workum op camping It Soal geboekt. Een perfecte plek aan het water. Bij de strandtent Soal & Surf kun je kites, sub- en surfplanken huren en een ijsje halen. De camping is groot met genoeg animatie voor de meiden. We deden een keer mee met de bingo, maar het strand vonden ze leuker. Workum is een gezellige stad met mooie terrassen rondom de kerk en winkeltjes die ik nog niet had ontdekt, zoals Natuurvol (prachtige duurzame winkel) en KOKOMO Lifestyle. Echt de moeite waard.

Watersportcamping in Heeg

Soms heb je ideeën die je liever niet wilt delen. Dat is net zo als bij deze laatste camping in Heeg. Dit pareltje willen we het liefst voor onszelf houden. Omdat we zo genoten hebben van het kleine strandje, het zeilen in de optimisten, in de hottub met 36 graden en de allermooiste zonsondergang, gun ik jullie ook dit prachtige stukje Fryslân.

(lees verder onder de foto’s)

Met een hittegolf op komst vertrokken we naar Watersportcamping in Heeg. We kregen een heerlijke plek toegewezen voor onze Eriba, een plekje in de schaduw op een gezellig veld met ruimte plekken. We hebben geen last gehad van de dagen waarop het 36+ graden was. Af en toe deden we een ‘plonsje’ in het meer om af te koelen en doken weer in ons boek. Op drie dagen volgenden de meiden een zeilcursus in een optimist. Niet op het heetste van de dag, maar heerlijk van 17:00 -20:00 uur, zodat wij even konden genieten van de rust en een verkoelend drankje bij de Zimpel bar. De zes dagen op deze camping waren voor ons nog te kort en misschien gaan we deze vakantie nog een paar dagen langs of we boeken volgend jaar de complete zes weken zomervakantie :).

O ja, op al deze campings was Saar welkom, op de laatste camping mocht ze ook zwemmen.

Fijne zomer!

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

1 Comment

 • Reply
  Alet
  13 augustus 2019 at 06:42

  Toffe caravan hebben jullie!!!
  En kamperen is, wat mij betreft, dé beste manier om vakantie te vieren. Helemaal als zonnetje schijnt.

Leave a Reply