Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even lekker makkelijk wilt koken zo na de feestdagen of fijn comfortfood voor op de bank ;). Onderaan dit blog vind je het recept van de panpizza’s.
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Laat je creativiteit los in de keuken met deze pizza-varianten
Als je zin hebt in pizza, heb je de keuze uit verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld een panpizza maken, of je kunt zelf een naanbrood pizza maken voor een iets andere twist. Voor iets fris en zomers kun je kiezen om een zomerpizza te maken met rode vruchten als topping. Als je niet zoveel tijd hebt of gewoon wat kleinere pizzas wilt maken, kun je ook pizzetta’s maken zoals Jet dat doet. Welke optie je ook kiest, je kunt altijd genieten van een heerlijke, zelfgemaakte pizza.
Greenpan vrij van PFAS-stoffen
De Greenpan-pannen zijn ontwikkeld door twee Vlaamse vrienden: Jan Helskens en Wim De Veirman. Toen ze ontdekten dat traditionele anti-aanbakpannen bij oververhitting giftige stoffen vrijgeven, gingen ze op zoek naar een gezond alternatief. Ze kwamen terecht bij Thermolon, een keramische anti-aanbaklaag zonder schadelijke PFAS stoffen met een afgeleide van zand als basisgrondstof. Ik vind het fijn te weten dat er geen giftige stoffen vrijkomen bij oververhitting. Wij koken op inductie en dan is een pan snel warm. Een echte gezonde pan en nog duurzaam ook. Perfect voor dit recept voor een panpizza!
Duurzame pannen
Deze duurzame pannen mogen op het aanrecht en op tafel gezien worden. Met de houten handvaten en de groenblauwe kleur staan ze mooi in onze witte keuken. Let op: Door het houten handvat kunnen de pannen niet in de vaatwasser, maar even afspoelen met een sopje en je pan is klaar om weer te gebruiken.
Lees ook: Zelf een borrelbrood maken
Recept panpizza
Wat heb je nodig voor dit recept panpizza voor 4 personen
- 400 gram zelfrijzend bakmeel
- 300 ml volle yoghurt
- flinke snuf zout
Wat heb je nodig voor de topping van deze panpizza
- 1 teen knoflook
- 100 ml olijfolie
- tomatenpassata
- oregano
- mozzarella
- verse pesto
- cherrytomaatjes
- basilicumblaadjes
Zo maak je de panpizza
- Maak het deeg door het bakmeel te mengen met de yoghurt en zout en goed kneden.
Je deeg is klaar als het plakkerig is. Verdeel het deeg in 4 gelijke bollen. Rol een bol deeg uit met een deegroller tot een mooie dunne bodem.
- Meng de olijfolie met 1 geraspte teen knoflook, een flinke snuf zout en peper.
En smeer het deeg in met het oliemengel.
- Verwarm de pan tot deze goed heet is.
Leg je pizzabodem in de pan en bak om en om bruin en knapperig. Zet het vuur wat lager. Tijd om de pizza te beleggen.
- Meng 100 ml tomatenpassata met een flinke theelepel oregano en smeer dit op de pizzabodem en beleg met dunne plakjes mozzarella, pakjes cherrytomaten en pesto.
Verwarm nog even totdat de mozzarella gesmolten is. Doe er nog wat verse basilicum over en klaar!
fonQ
Deze blog maakte ik in samenwerking met fonQ. Ik werk alleen samen met merken en bedrijven die goed bij mij en mijn blog passen.
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
No Comments