Makkelijke, gezonde en snelle recepten

Inspiratie nodig voor een simpel en makkelijk te maken recept? Je visite verrassen met iets heerlijks op tafel of gewoon zelf lekker eten? Met deze recepten hoop ik ook jou te inspireren om aan de slag te gaan in de keuken.

Makkelijke recepten

Mijn favoriete makkelijk te maken recepten? Die heb ik zeker! Bij ons zijn de Citroen maanzaad scones met romige lemoncurd een blijvertje maar ook de dadelnotentaart is eentje welke bij ons vaak op het menu staat. Zijn we toe aan een toetje dan maken we vaak citroen sorbetijs, super makkelijk om te maken en je hebt niet eens een ijsmachine nodig.

Recepten om te samen bakken

Met ons jongste dochter Madee duik ik vaak de keuken in en gaan we samen aan de slag om iets lekkers te bakken. Zo hebben we samen al eens een madeleines gebakken en een cake met citroen en maanzaad. Super leuk om te doen!

Recepten voor bij de koffie

Nu ik (steeds) vaker thuis aan het werk ben, mag je jezelf echt wel eens trakteren op iets lekkers bij de koffie. Nu zijn wij enorm fan van Denemarken en vinden we het lekker om kaneelbroodjes te maken (Deense slakken) ook de boterkoek met een vleugje citroen is de favoriet.

Taarten bakken

Een verjaardag, visite of gewoon zomaar 🙂 Wij bakken vaak een taart. De brownietaart en de broodtaart zijn makkelijk te maken en staat regelmatig bij ons op tafel. Je hoeft overigens niet altijd een zoete taart te maken. Je kan ook prima van restjes groente een heerlijke gevulde turks brood van restjes groente maken. Verder heb ik al mijn taart recepten verzamelt op een handige pagina voor je. Wedden dat ook jij een heerlijke taart op tafel kan zetten!

Gezonde recepten

Natuurlijk proberen wij ook zo vaak mogelijk gezond te eten. Laat ik direct heel eerlijk zijn, dat lukt zeker niet altijd 🙂 Maar in de loop van de tijd heb ik er zeker een paar gezonde recepten gemaakt waar ik zeker van ben dat deze gezond(er) zijn. Wanneer je even heel snel moet, dan is de gevulde turks brood van restjes groente zeker een tip maar de naanbrood pizza komt zeker ook in aanmerking! Het zijn van die recepten die snel klaar zijn en makkelijk te maken. Je moet het je zo af en toe ook niet te moeilijk maken. En zoek je nog een gezond tussendoortje? Probeer dan zeker een de appelchips!

Zelf limonade maken!

Limonade is een heerlijke dorstlesser en zeker op warme (zomerse) dagen. Zelf limonade maken is helemaal niet moeilijk. En zoals we allemaal wel weten is genoeg water drinken (en nu met een smaakje) helemaal gezond. Op deze pagina heb ik al mijn limonade recepten in een handig overzicht gezet. 1 van de populaire limonade’s op mijn blog is zeker te weten de vlierbloesemlimonade met citroen.

Recepten met appel

Mijn vader heeft een tuin vol appelbomen. Ideaal! Ik mag dan ook graag zelf aan de slag om lekkere recepten uit te werken waar de appels uit de tuin van mijn vader in zijn verwerkt. Zo maakte ik al eens een heerlijke plaattaart van appels en ook de appelclafoutis is een heerlijk recepten om eens te maken van appels. Wist je dat je van appels ook appelchips kan maken? In mijn boek Smûk heb ik dit recept al eens helemaal uitgewerkt.

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

60 zelfmakers & recepten. In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.