Persoonlijk

Kerstengeltjes vouwen

Na het Sinterklaasfeest op 5 december, dan pas komt de kerstboom in huis. Niet eerder hoor. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind het nog best een lange ruk tot de kerstdagen. We branden kaarsen, stoken het houtkacheltje eens lekker op en knutselen af en toe iets voor kerst.

Kerstengeltjes vouwen

Kerstengeltjes vouwen is een leuke en eenvoudige manier om je kerstboom op te fleuren voor de feestdagen. Het is ook een leuke activiteit om met kinderen te doen, omdat het niet moeilijk is en iedereen zijn eigen creativiteit kan gebruiken om zijn eigen unieke engeltje te maken. In deze blog laat ik je zien hoe je eenvoudige kerstengeltjes- en hangertjes kunt vouwen voor in de kerstboom.

(lees verder onder de foto’s)

Kerstengeltjes- en hangertjes vouwen voor in de kerstboom | www.wimke.nl
Kerstengeltjes vouwen - www.wimke.nl

Kerstengeltjes- en hangertjes vouwen voor in de kerstboom

Deze kerstengeltjes- en hangertjes maakten we alvast voor in de kerstboom. En omdat ze zo eenvoudig te maken zijn, leg ik het jullie ook even uit via de foto’s. Voor de kerstengeltjes heb je nodig.

 • vouwblaadjes 15 x 15 cm
 • lijmstift
 • touwtje
 • kraal van hout
 • schaar
Kerstengeltjes- en hangertjes vouwen voor in de kerstboom | www.wimke.nl

Stap voor stap een kerstengeltje vouwen

 1. Vouw het vouwblaadje 4 x steeds in dezelfde doorsnede door de helft. Zo krijg je een 8 mooie evenredige vouwlijnen.

 2. Knip in de middelste vouwlijn tot 1/3de, dit worden de vleugeltjes. Wil je een mooie ronde onderkant? Vouw dan je blaadje door de helft en knip onderop je briefje een ronding.

 3. Plak de vleugeltjes tegen het lijfje. Neem 10 cm draad, maak een lus en plak dit bovenin het midden van het lijfje vast. Laat goed drogen.

 4. Stap 4. Schuif een houden knoop aan de lus en je engeltje is klaar!

Kerstengeltjes- en hangertjes vouwen voor in de kerstboom | www.wimke.nl
Kerstengeltjes vouwen - www.wimke.nl

Het hangertje maak je zo

 • Stap 1: neem een mooi geprint A4 papier, bijvoorbeeld uit het Flow-boek. Knip / snij deze in de lente doormidden.
 • Stap 2. vouw de blaadjes zigzaggend om en om in de lengte.
 • Stap 3. Knip de buitenkant mooi rond of in een puntje.
 • Plak de buiten kanten aan elkaar vast en je hebt een prachtig waaiertje voor in de kerstboom. Wel even een touwtje aan het hangertje bevestigen.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!
 • Joke Ring
  3 december 2020 at 19:40

  Elien mijn lieve vriendin verdient dit pakket zeker! Zij zet zich al verschillende jaren fulltime in op de school die zij opgezet heeft met haar man voor kids die niet mee kunnen komen op regulier onderwijs maar ook niet op speciaal onderwijs passen. Zij doet dit werk al jaren zonder salaris te krijgen. Dit pakket gun ik haar van harte!!

 • Nellie
  3 december 2020 at 19:53

  Bedankt voor je engeltjes idee! Ik zoek al dagen iets om iemand cadeau te doen en nu ineens heb ik het!

  • Ryanne van der Vliet
   8 december 2020 at 17:54

   Wat een leuke blog en natuurlijke een leuke winactie! Het smukst-pakket zou een enorme verassing zijn voor mijn vriendin, Anne Klijnstra. Afgelopen januari is het huis en bedrijf van haar en haar vriend, in Grou afgebrand. Helaas moeten ze niet alleen al hun spulletjes en huis missen, maar ook hun lieve hondje, Joep. Januari staat bijna voor de deur en wil haar en haar vriend graag een extra geluksmomentje bezorgen tijdens de feestdagen, zodat ze weten dat we aan hun denken

   • Ryanne van der Vliet
    8 december 2020 at 18:02

    *natuurlijk
    *verrassing

 • Nellie
  3 december 2020 at 19:56

  En ja ik doe graag mee voor mijn vriendin (van wie ik je boek getipt kreeg) Die het afgelopen jaar zo fijn meelevend was toen ik een miskraam had terwijl ze zelf haar pasgeboorne op schoot had. Zou het pakket haar zeker gunnen maar ga nu eerst een engel voor haar vouwen, want zelfgemaakt uit het hart zijn de beste cadeaus!

 • Helene
  3 december 2020 at 19:58

  Ik gun het mijn zus, die heeft het wel verdiend na een lastig jaar qua gezondheid en nog steeds niet helemaal duidelijkheid hebben hierover.
  Voor mijzelf zou het een leuk verjaardagscadeautje zijn, ben de 14e jarig.

 • Linda Botman
  3 december 2020 at 20:20

  Hoi Wimke,
  Suzanne, mijn zus, zou ik dit pakket gunnen. Ze werkt in de zorg en haar vriend heeft door Corona nauwelijks meer werk. Een pittige tijd. Omdat ze haar 2 HK Living mokjes heeft laten vallen, gun ik haar dit pakket voor de feestdagen. Ik ga duimen!

  • Hillegonda
   8 december 2020 at 08:15

   Voor mijn ex-collega Nynke , die mij dit jaar zo heeft geholpen omdat we buiten Corona om , een verschrikkelijk vervelend jaar hebben en alle touwtjes hier privé aan elkaar knopen, wat ons hopelijk wel weer lukt , en zo weer wat rust krijgen in ons leven. Nynke was er altijd voor mij, helaas is ze nu net aan het werk bij een andere werkgever en mis ik haar erg. Volgende week krijgt ze de sleutel van haar nieuwe huis, en ik wens haar daar zoveel

 • Petra Halma
  3 december 2020 at 20:26

  Ho ho ho!! Doe dit mijn lieve zus @murkjemeijer cadeau!! Ze heeft dit wel verdient en ik gun het haar zo!!

 • Margot
  3 december 2020 at 20:27

  Voor Stynke! Dan kan ze in Oostenrijk ook genieten van een beetje Smûk

 • B. Kramer
  3 december 2020 at 20:36

  Ik zou deze aan meerdere vriendinnen willen geven,
  De een omdat we samen heerlijk creatief kunnen fantaseren, de ander omdat we samen kunnen genieten van een wijntje, weer een andere vriendin omdat ze altijd zo heerlijk nuchter kan zijn.. en met ons allen hebben we het smûk! Kun je niet gewoon meerdere boeken in de win actie gooien
  Maar het pakket… Als ik dat zou winnen, geef ik het aan mijn enige zus. We hebben het een en ander mee gemaakt en december is twee jaar geleden veranderd in een beladen maand…en ook nu weer is het wat spannend met bepaalde onderzoeken.
  Het is weer december, wat juist zo smûk zou moeten zijn…
  En daarom zijn al die vriendinnen ook zo belangrijk…

  Niet dat ik normaal zo uitbundig reageer op een winactie, maar deze is top! Ik ben in het bezit van Smûk, dus weet uit ervaring dat een heerlijk boek is!

 • Gretha
  3 december 2020 at 20:48

  Heel graag zou ik dit pakket willen winnen voor mijn vriendin Bertina Hoomans. Ik vind dat iedere lieve mama dit boek moet hebben.. Time out nemen, knutselen en plezier maken! Bertien kan hier iets meer van gebruiken -Vind ze zelf ook – amen! 🙂

 • K Toering
  3 december 2020 at 21:29

  Super leuk pakket! Ik soe it myn freondin Maria Kamstra gunne, in protte nije inspiratie foar in creatieve middei, want dat dogge we te weinig. Ha der no al sin oan!:)

 • Lidewij
  3 december 2020 at 22:04

  Wat een mooi samengesteld pakket! Ik zou hem aan vriendin @lishe geven, omdat lieve vriendinnen altijd wel wat moois verdienen, en omdat we beide dol zijn op mooie spullen

  • Marjon
   8 december 2020 at 10:24

   Ik doe graag mee en geeft dit leuke pakket aan mijn lieve vriendin die overuren maakt in het ziekenhuis en thuis zelf te maken kreeg met corona (haar man die ook in het ziekenhuis werkt). Het zijn pittige tijden en dan toch voor iedereen klaar staan. Ze is een topper

 • Marjanne
  3 december 2020 at 22:13

  Wat een mooi pakket. Ik gun het mijn moeder die momenteel niet zo lekker in haar vel zit.
  Dit pakket laat haar vast even genieten!

 • Klaske Hollena
  3 december 2020 at 22:40

  Wat een mooi pakket! Ik zou het graag aan mn lieve zusje willen geven die “in Fries om utens” is. Ze wordt vast erg blij van een beetje Friesland en mooie spulletjes voor in haar nieuwe huis!

 • Amarins
  3 december 2020 at 23:49

  Hee Wimke,

  Ik gun dit pakket aan myn leave mem. Niks is te gek voor haar, ze staat altijd voor mij en mijn vier broers en zussen klaar. Na een avondje Sinterklaas vieren met de familie besef ik weer hoe lief ze (en myn heit ek) is en hoe graag ik bij haar ben. Leuk om haar met dit mooie pakket te verwennen!

  Top winactie!

  Leafs Amarins

 • Hilda Nauta
  4 december 2020 at 07:11

  Supermooi pakket! Ik zou het aan mijn moeder geven, een lichtpuntje in deze donkere dagen, om lekker creatief de zinnen te verzetten.

 • M Bastmeijer
  4 december 2020 at 07:41

  Wat een mooi pakket. Ik gun hem lieve Ruth die met een burn out thuis zit.
  Ze is er altijd voor iedereen en zou haar dit heel graag geven.❣

 • Sofie Dekkers
  4 december 2020 at 10:06

  Voor mijn lieve zus Sandra die het momenteel even moeilijk heeft en wel wat smûk verdient .

 • Moniek
  4 december 2020 at 10:37

  Voor mijn mama. Vorig jaar was haar huis nog niet klaar dus konden wij daar geen kerst vieren. Nu is het wel af dus de béste tijd om een huis echt gezellig te maken. Dat gaat met dit pakket wel lukken.

  • Hendrika
   4 december 2020 at 13:23

   Voor mijn lieve vriendin jildou vd hout! Een Fries in hart en nieren. Waar deze prachtige spulletjes een super mooi plekje zouden krijgen in haar smûke hûske! Ze verdient het wel in deze gekke tijd van corona. Waar we samen maar het beste van proberen te maken!!

 • Sophie
  7 december 2020 at 12:11

  Dit mooie pakket gun ik zo graag mijn lieve vriendin Wilma. Haar zoon is overleden. Ze heeft hem altijd thuis verzorgd en uiteindelijk is hij in haar armen overleden. Ze heeft zó voor hem gevochten! Ze voelt zich erg verdrietig en moe. Toch was ze er ook voor haar andere kinderen en had ze ruimte voor onze vriendschap. Ik hoop haar hiermee wat licht in de donkere, koude winterdagen te kunnen brengen en haar te laten voelen dat ze niet alleen is.

 • Marieke
  7 december 2020 at 21:24

  Ik gun mijn moeder dit mooie pakket! Helaas is ze ziek en juist in deze tijd kunnen we zo weinig samen zijn. Deze prachtige spulletjes zouden zeker een fijne verrassing zijn!

 • Shanna
  7 december 2020 at 21:29

  Wauw! Ik zou dit pakket heel graag cadeau doen aan mijn lieve schoonzus. Over iets meer dan een jaar , trouw ik met haar broer en heb ik er een geweldig lieve zus bij. Met dit pakket zou ik haar graag vertellen hoe trots ik op haar ben en hoe blij ik ben met haar in mijn leven!

 • Yael
  7 december 2020 at 21:42

  Een Smûkst-pakket, wat leuk! Deze wil ik met mijn lieve vriendin Sophie delen. Die dit jaar een heel pittig jaar achter de rug heeft, zichzelf wegcijfert voor anderen, keihard werkt, maar altijd blijft lachen, anderen aan het lachen maakt en nooit opgeeft. Sinds 1,5 jaar Amsterdammer, maar nog vaak terug te vinden in ûs moaie provinsje! Met dit pakket nog meer Friese gezelligheid in Amsterdam

 • Aaltsje
  7 december 2020 at 21:43

  Ik wit wol wa’t ik bliid meitsje wol mei dit leuke kado! Myn leave freondinne Aukje! Stiet altyd klear, is altyd gesellich en we ga altyd wille mei elkoar!

 • Inge
  7 december 2020 at 21:46

  Wat een leuke hangers daar ga ik van het weekend eens voor zitten. Het smukst cadeaupakket gub ik mijn lieve moeder. Door het hele corona gebeuren hebben we elkaar al maanden niet gezien

 • Grada
  7 december 2020 at 22:13

  Ik gun mijn lieve zusje Renate dit superleuke pakket! Zij krijgt in februari de sleutel van haar eerste koophuis en hiermee kan ze haar nieuwe plekje gelijk een thuis maken. ❥

 • Nieke
  7 december 2020 at 22:39

  Ik gun het mijn moeder (Jannie). Ze is rond deze tijd van het jaar altijd in de weer met het maken van kerstdecoraties voor op de kerstmarkt in Oudega SWF. In deze maand maakt ze niet altijd genoeg tijd voor haarzelf vrij. Met dit pakket kan ze naast het creatief bezig zijn voor anderen, toch even genieten 🙂

 • Roosje
  7 december 2020 at 23:32

  Ik win dit pakket voor een vriendin, Lindy. Vorig jaar gestart met de pabo, net als ik, en sinds deze zomer woont Wies de lieve hond bij hen in huis. Waarom ik haar dit zo gun? Omdat we in deze tijd elkaar een stuk minder zien en spreken en ik weet dat ze altijd voor me klaar staat! Een dikke knuffel voor haar!

 • Ester Hobma
  8 december 2020 at 06:30

  Een super pakket! Ik gun het mijn lieve vriendin @nienkeschuil. Een bezige die a.s vrijdag zal worden geopereerd waardoor ze een langere periode in haar smûk huisje zal moeten revalideren. Dit pakket heeft ze zó verdiend! Een super moeder, staat klaar voor iedereen en heeft het nodige meegemaakt. Voor de komende periode zou dit pakket dan ook een extra hart onder de riem voor haar zijn. Sowieso ben ik super trots op haar en blij dat ze al meer dan 33 jaar mijn vriendin is. Wat Fries geluk naar Delft brengen in de vorm van dit pakket zal zeker een positieve bijdrage leveren aan haar herstel.

 • Marijke van Dijk
  8 december 2020 at 07:54

  Ik gun mijn zus het smûk pakket. Nu we zoveel thuis zijn is een smûk huis nog belangrijker. Bovendien verdient iemand die zo attent is het zelf ook om eens in het zonnetje gezet te worden met een mooi cadeau!

 • Hillegonda
  8 december 2020 at 08:14

  Voor mijn ex-collega Nynke , die mij dit jaar zo heeft geholpen omdat we buiten Corona om , een verschrikkelijk vervelend jaar hebben en alle touwtjes hier privé aan elkaar knopen, wat ons hopelijk wel weer lukt , en zo weer wat rust krijgen in ons leven. Nynke was er altijd voor mij, helaas is ze nu net aan het werk bij een andere werkgever en mis ik haar erg. Volgende week krijgt ze de sleutel van haar nieuwe huis, en ik wens haar daar zoveel

 • Maaike
  8 december 2020 at 08:21

  Voor mijn aller liefste mem! Gewoon omdat ze een topper is en ik haar graag verras met iets heel moois!

 • Truusje - De Sandwichformule
  8 december 2020 at 08:33

  Wat een leuke winactie! Ik zou graag zo’n pakket winnen voor mijn zus omdat ze mijn vriend zo goed heeft geholpen toen hij mij vorige maand ten huwelijk vroeg. Ze sleepte samen met haar vriend allemaal kaarsjes naar het bos, zette ze daar super leuk neer op een houten tafel middenin het bos. Ik was zo verrast toen ik nietsvermoedend aan kwam lopen met mijn vriend en onze honden. Daarna was er taart en een uitgebreide borrelplank, ook allemaal door haar geregeld. En er zijn nog foto’s van ook. Zo bijzonder! Zoveel moeite gedaan, het was fantastisch en ik vind het super lief van haar. En oké, ook van mijn vriend natuurlijk. 🙂

 • Annelien
  8 december 2020 at 11:14

  Voor mijn zus Gerlinde. Ze woont niet in de buurt maar sinds een tijdje lopen we het Marskramerpad en ik geniet zo van haar gezelschap! We kunnen ivm corona niet samen de Kerst vieren en hoe mooi is dit pakket dan!

 • Marloes Leijstra
  8 december 2020 at 11:34

  De leafste freondinne Fransien fertsjinnet dit pakket. Ik wenje yn Den Haag en sy yn Fryslân mar se is der altyd foar my ek al sjogge wy inoar no te min fanwegen Corona. Sy krijt in dikke tùt!

 • Djoke van Gosliga
  8 december 2020 at 13:33

  Voor mijn oud-buurvrouw Karla die in april verhuisd is om bewust kleiner te gaan wonen. Ze hebben een pittige tijd achter de rug, met verbouwen en hun nieuwe huis een thuis maken. In de herfstvakantie werden ze ook nog geveld door COVID-19 incl quarantaine voor de rest van het gezin (3 kids tussen 8-12) die niet besmet waren.
  Het wordt steeds fijner op hun nieuwe plek, zo vlak voor kerst zou dit smûk pakket een mooi kado zijn!
  Wij missen hun in onze straat, iets minder spontaan een kop koffie drinken, maar misschien zitten er wel mooie HK living kopjes in dit pakket
  Dus ik zou zeggen graag!

 • Jolanda
  8 december 2020 at 15:27

  Ik gun het mijn lieve vriendin Wieleke. Ik in NIjmegen woonachtig en zij in Sneek. Al jaren zijn wij vriendinnen. Helaas zien wij elkaar door de afstand niet zo vaak. Maar we houden elkaar ouderwets op de hoogte met handgeschreven kaartjes. Waarbij wij een zakje thee toevoegen voor de gezelligheid. Wieleke werkt voor de GGD. En sinds dit jaar erg druk op alle testlocaties in Friesland.
  Een vriendin uit duizenden.
  Zien wij elkaar live dan blijven wij praten tot een van ons naar huis gaat.
  Haar gun ik dit mooie pakket!

 • Mariëlle
  11 december 2020 at 17:54

  Ik gun mijn ouders dit pakket, omdat ze zoveel voor ons klaar staan en ik door hen en mijn man een studie kan doen naast het werk en drie kleine kinderen.

 • Kirsten Kallenkoot
  11 december 2020 at 18:28

  Hoi Wimke,

  Ik gun mijn lieve mama het prachtige kerstpakket. Ze staat altijd voor mij en ons gezin klaar.

  Liefs, Kirsten

 • Denise Faber
  11 december 2020 at 18:31

  Wat een leuke blog en een prachtig pakket om te winnen! Ik zou dit pakket graag winnen voor mijn vriendin Berber. Denkt vaak aan anderen en met dit pakket wil ik laten weten dat ik aan haat denk en haar op deze manier in het zonnetje zetten.

 • Martje
  11 december 2020 at 18:48

  Jaaa! Wat een leuk pakket! Ik gun het mn zus die ook in Sneek woont!
  Ze is keihard aan het werk in het verpleegtehuis waar Corona heerst, al weken is het werken, werken, werken en geen leuke sociale dingen. Best pittig allemaal, omdat dit jaar al pittig was met het overlijden van onze nog veel te jonge moeder en onze vader vorige jaar!
  Daarnaast ben ik zelf bijna 40 weken zwanger. En wordt ik ook erg blij van zo’n mooi pakket met mooie spullen!

 • Floor
  11 december 2020 at 19:19

  Jaaa super leuk!
  Een van mijn beste vriendinnen heeft vandaag getekend voor haar nieuwe huis!
  En wij krijgen maandag de sleutel van mijn nieuwe huisje. We gaan voor het eerst uit huis dus we kunnen nog wel wat leuke accessoires gebruiken!

 • Jildou
  11 december 2020 at 19:28

  Wat leuk! Ik zou het pakket wel voor mijn mem willen winnen! Ondanks haar fysieke gesteldheid (MS) staat ze altijd voor ons klaar! Ze verdient wel even een positieve opsteker!

 • Laura
  11 december 2020 at 19:51

  Dit pakket gun ik mijn allerliefste moeder! Altijd denkt ze aan iemand anders, dus nu wil ik haar in t zonnetje zetten met dit prachtpakket.

 • Suzan
  11 december 2020 at 21:15

  Wat een mooi pakket! Ik zou hem aan mijn moeder geven. We wonen ver uit elkaar en zien elkaar niet veel, zeker nu net corona. Het zou heel fijn zijn als ik dit mooie pakket aan haar mag geven.

 • Gea Boschma
  11 december 2020 at 21:16

  Smûk! Ik gun mijn lieve zusje Fokelien Boschma dit fijne Smûkpakket. Omdat zij een pittige tijd achter rug heeft en nog in zit…. Ze is met haar kinderen vanuit Engeland teruggekomen naar Sneek om weer een een leven hier op te bouwen, nu nog wonend bij onze alderleafste mem. Met uitzicht op een nieuw huisje is dit pakket perfect om weer een plekje voor zichzelf te maken…. ze heeft het verdiend! En mem ook trouwens… ze doen het supergoed samen; ik ben super grutsk!!!
  Liefs Gea Boschma

 • Kim
  11 december 2020 at 21:56

  Ik gun hem mijn lieve zusje. Liefs Kim

 • Marian de Vries
  11 december 2020 at 23:04

  Ik gun hem mijn dochter die komende woensdag 18 jaar wordt.
  Hopelijk voelt ze zich daardoor toch een beetje meer jarig☺️

 • Marrit
  12 december 2020 at 07:12

  Wat een leuke actie! Ik gun het mijn moeder✨
  X Marrit

 • Martsje
  12 december 2020 at 08:14

  Ik gun dit pakket aan mijn goede vriendin Marlies. Zij heeft de Corona crisis gebruikt om van haar huis een smûk plakje te maken, juist omdat ze nu veel meer thuis zit, in plaats van altijd onderweg. Het is een ontzettend leuk en fris huisje geworden en daar past dat pakket heel goed bij!

 • Stephanie Batten
  12 december 2020 at 08:19

  Ik wil het pakket winnen voor mijn moeder. Mijn moeder is (nog) heel ondernemend, maar door COVID en de gezondheidstegenslagen van m’n vader ziet ze de 4 muren van hun appartement steeds meer op haar af komen. Jou pakket zal haar vast opvrolijken en in je boek staan zoveel leuke dingen voor nu en later te doen…

 • Agnes
  12 december 2020 at 09:20

  Ik gun het mijn nicht. Ze is altijd aan het knutselen met haar dochter. Dit zou haar echt verassen. Deze actie vind ik zo gezellig!

 • Iris vd Berg
  12 december 2020 at 10:13

  Wat een super mooi pakket!
  Daar zou ik mijn vriendin Margreet mee willen verrassen. Als bedankje dat ze mij het afgelopen jaar zo vaak aan het lachen heeft kunnen maken. Lichtpuntjes in een jaar waarin ik niet kon doen wat ik het liefste doe: koken voor groepen en in het restaurant.

 • Jessica
  12 december 2020 at 16:07

  Wat een gaaf cadeau! Ik gun het mijn mama, die het hele jaar door voor mij en mijn kinderen klaar staat. Drukke dag gehad? Dan kunnen we aanschuiven, dochter of zoon niet fit dan past oma op. Gewoon een dagje toe aan rust en lekker niks? Dan mogen ze een dagje bij oma spelen. Niks is te gek en er is altijd ruimte. Een cadeau als dit gun ik haar van harte!