Persoonlijk

Badkamer met roze tegeltjes

Afgelopen zomer stonden we zes weken op de camping, op nog geen 5 km van huis. Ideaal om thuis de was te doen, post op te halen of even lekker warm te douchen. We bedachten dat dit het perfecte moment zou zijn om onze badkamer op te knappen. Onze badkamer is ongeveer 10 jaar oud. Dat is niet heel oud maar de tegels op de vloer hadden hun beste tijd gehad. De voegjes waren kapot en om lekkage te voorkomen moesten we de vloer te vernieuwen. En als we dan toch bezig zijn, wilde ik de antraciet tegels achter de wasbak en toilet vervangen door kleine roze tegels. Het is een kleine badkamer, die kon wel wat licht gebruiken.

(lees verder onder de foto’s)

Gelukkig hebben we de foto’s nog. Bovenstaande foto is onze badkamer voor de verbouwing.

In de laatste week van de zomervakantie was het zover. De tegeltjes in de badkamer werden eruit gebikt terwijl de mussen door de hitte van het dak vielen. Binnen een week was de badkamer weer als nieuw. Door de zandkleurige tegels op de vloer en de lichtroze tegen de wand lijkt de badkamer groter en frisser.

Natuurlijke accessoires en Brabantia wasbox

Omdat de badkamer niet groot is heb ik de aankleding minimaal gehouden. Op de vloer een rond kleed van jute, een spiegel, kapstok en krukje van hout gecombineerd met wat planten geeft de badkamer al flink wat sfeer.

Bo wasbox Hi van Brabantia

De losse wasmanden heb ik vervangen door de Bo wasbox hi. Ik koos voor de grootste zwarte variant, een fijn contrast in de lichte badkamer. In de wasbox zit een stoffen zak die in tweeën is gedeeld, handig voor bonte en witte was en de box heeft ventilatiegaten, waardoor de was kan ademen. De Bo wasbox is nieuw in de collectie van Brabantia, net als de spiegel met de bakjes en de weegschaal. Een stapel nieuwe handdoeken voor wat extra kleur en klaar is de badkamer!

Bo wasbox - Brabantia - www.wimke.nl

Brabantia

Deze blogpost maakte ik samen met Brabantia. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen. Dit jaar ben ik trotse ambassadeur en schreef ik al meer blogs met Brabantia.

Zelf afwasmiddel maken? Ik leg je uit hoe

Geschatte leestijd: 4 minuten Afwassen, ik heb vroeger vaak samen met mijn zussen de afwas gedaan. We hadden elke dag een andere taak, afwassen, afdrogen of konijnengras zoeken. En dat laatste wilde je echt niet. Met een grote boodschappentas het dorp in om gras, klaver en paardebloemen te plukken voor onze konijnen. Dus…

Lees verder…

Gevuld Turks brood van restjes groente

Zondag is soepdag. Dat is wat ik van huis uit heb meegekregen. Vroeger aten we rond twee uur ’s middags groentesoep met balletjes, een karbonaadje en soms bakte mijn vader in de garage nog wat patat. We sloten deze zondagsmaal af met een saromapudding. Net als mijn moeder vind ik het heerlijk om…

Lees verder…

Recept cake met citroen en maanzaad

Terwijl ik deze blog maak staan de deuren open, het beddengoed wappert lekker aan de waslijn en Saar dartelt van binnen naar buiten. Saar is ons jongste en meest schattige familielid, een ruwharige teckelpup. Maar ik zal haar in een volgend blog voorstellen, want ze is tè leuk. Wat ik eigelijk wil zeggen;…

Lees verder…

Binnenkijken in de nieuwe wasruimte

Dit is de ruimte waar ik het liefst zo weinig mogelijk tijd doorbreng, het was- en strijkhok. Ik kom er dagelijks meerdere keren per dag. Het leeghalen en vullen van de wasmachine en droger gaat nog wel, wat daarna komt zijn mijn minst leuke huishoudelijke klusjes: opvouwen, strijken en terugleggen in de kasten….

Lees verder…

No Comments

    Leave a Reply