Persoonlijk

Loooove keramiek!

Ik heb een mokjes verslaving. Je maakt mij heel blij met een mokje met een mooi oor, een gladde onderkant en een lekkere drinkrand. Deze verslaving heb ik ook met mooie schaaltjes, serveerborden, slakommen en en gebaksbordjes.. Eigenlijk met alles van keramiek. Ik was dan ook heel blij met de uitnodiging van Margriet. Margriet ken ik al een tijdje en ze is een geweldige vormgeefster en fotograaf. En nu ook heel handig met klei. Tijd voor een date!

(lees verder onder de foto’s)

Over Margriet Keramiek

Ze heeft onlangs haar tuinhuisje ingeruild voor een echt keramiek atelier in Oenkerk. Deze deelt Margriet samen met Jan Hooghiemstra. Jan is glaskunstenaar en blijkt ook nog eens familie van mij te zijn! Margriet heeft een prachtige lichte plek om haar servies te draaien en meer dan genoeg ruimte om workshops te geven. Dit doet ze sinds kort ook (TIP!). En ik mag het ook even proberen! Ik krijg een broodje witte klei en druk met mijn duim een gat. Het begin van mijn cappuccinokop is er.

Samenwerking

Volgens Margriet heb ik talent :). Ik zie mezelf al ontbijten met mijn eigen gedraaide koffiekopjes en ontbijtborden. Als je denkt dat handvormen gemakkelijk is, dan kan het je nog wel eens vies tegenvallen. Als kletsend over onze samenwerking (oeoeoe happy me!) krijgt mijn cappuccinomok al een mooie vorm. Het werkt heel rustgevend. Margriet helpt me met het maken van een mooi oor en na anderhalf uur krijgt mijn mok zomerse oranje strepen. En nu moeten we wachten.. Want de mok moet 2 keer gebakken worden en krijgt tussendoor nog een glazuurlaag.

Workshop

Tip, volg samen met je vriendinnen, zussen of je moeder een workshop bij Margriet. Je moet geluk en geduld hebben, want Margriet zit al behoorlijk volgeboekt met workshops. Binnenkort komen er nieuwe workshops online, heeft ze mij verteld ;). Er is plek voor max 6 cursisten. Tijdens de workshop handvormen maak je een kennis met klei. En je gaat aan de slag met een mok met groot oor, of 2 kleine kopjes of kommetjes. Het is toch gaaf om daar straks je eigen koffie uit te drinken of je yoghurtje uit te lepelen.

Binnenkort vertel ik ook meer over de samenwerking wimke x margriet… Echt superleuk!

(lees verder onder de foto’s)

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

No Comments

    Leave a Reply