Uittips

Citytrip Gent; Een aanrader en zeker met kinderen!

Dit jaar wilde ik mijn verjaardag ergens anders vieren. Ik heb het de afgelopen weken erg druk gehad en had zin om met ons vieren een weekend weg te gaan. Mijn verjaardag vieren op een andere plek samen met Wopke, Bente en Madee. Ik dacht aan Terschelling. Lekker uitwaaien, fietsen en naar het strand. Maar toen ik erachter kwam dat het Oerol was en dus alles al volgeboekt, keken we verder.

Citytrip Gent

Een speld in een hooiberg, want er is zoveel moois. Prompt kreeg ik van de stad Gent een mail of we een speurtocht met de kinderen in Gent wilden doen. In het weekend van mijn verjaardag. Superleuk, dat wilden we wel! Vrijdag reden we naar Gent. Je bent er vanuit Friesland al in drie uren (als je geen files hebt). We sliepen in het Novotel middenin het historisch centrum.

(lees verder onder de foto’s)

Citytrip Gent - www.wimke.nl
Citytrip Gent - www.wimke.nl

Op zoek naar draakje Fosfor

Het centrum van deze hoofdstad van Oost Vlaanderen is adembenemend mooi. Vol met historische gebouwen, kerken en kasteel Gravensteen. Madee kon niet wachten om die laatste te gaan bekijken. Om alle highlights van het centrum te bezoeken deden we op advies een speurtocht door de stad met een gratis app (OJOO): Op zoek naar de bril van draakje Fosfor. De speurtocht leidt je op een speelse begrijpelijke manier langs de mooiste gebouwen. Ideaal voor Bente en Madee, maar ook voor ons. Hier is onze top 5 van mooiste en leukste bezienswaardigheden van Gent.

Citytrip Gent - www.wimke.nl
Citytrip Gent - www.wimke.nl

Hieronder mijn tips voor een geweldige Citytrip in Gent

Burcht Gravensteen

De favoriet van ons alle vier. Een imposant kasteel / burcht middenin het centrum van Gent. Hier staan niet alleen de harnassen van de ridders te zien zijn maar ook de zwaarden. Je kunt uitkijken bovenop de donjon over de hele stad.

Graffitistraatje

Het bekendste straatje van Gent is het Werregarenstraatje. Kunstenaars mogen hier vrijuit met graffiti aan de slag. Waar je ook kijkt zie je graffitikunst.

Sint Baafskathedraal

Mega indrukwekkende kathedraal in hartje centrum, Sint Baafskathedraal. De meisjes waren nog nooit in zo’n grote kerk geweest. Met onze citycard brachten we meteen even een bezoek aan het meest gestolen kunstwerk van België: De aanbidding van het Lam Gods.

Designmuseum

Dit is misschien wel een favoriet van Wopke en mij. Wopke kon de racefietsen van de toekomst bekijken en even testen. Ondertussen deden meisjes een speurtocht.

Shoppen in Gent

Oké het is niet echt cultuursnuiven, maar shoppen is toch wel veel leuker in een andere stad. Om 15:00 uur hadden we de bril van draakje Fosfor gevonden. We aten friet en besloten om nog even te shoppen. In de Kouter vind je de mooiste shops. En elke zondag hebben ze een bloemenmarkt.

Eigenlijk waren de twee dagen Gent nog veel te kort. En echt, wat we hebben genoten van deze mooie stad. Een aanrader en zeker met kinderen. Door de kastelen is het ook te gek voor jongens, dat weet ik zeker. En als je in Gent bent, eet dan ook even Waterzooi en ga koffiedrinken bij Clouds in my Coffee.

Fijne week!
Liefs Wimke

p.s Heb je onze citytrips naar Barcelona en Parijs ook al gelezen?

No Comments

    Leave a Reply