Do it yourself

Weven op bordjes

Wij gaan deze zomer naar de camping in Frankrijk en dan nog een week naar Appelscha. We hebben er veel zin in en zijn wel toe aan een pauze. Maar waar ik altijd een beetje stress van krijg is van het weer. Buienradar, Weerplaza en Weeronline draaien de laatste weken voor de vakantie overuren. Want wat als het regent op vakantie? Als we niet kunnen zwemmen in het riviertje. Als we meteen een warme broek of trui moeten komen en het allerergste als het in Nederland mooier weer is dan op ons vakantieadres 800 km verderop!? Tsja en die kans is er natuurlijk altijd. Dan kunnen we er maar het beste van maken. Jasses, dat klinkt wel heel wijs, maar is zo waar. En kinderen hebben geen last van slecht weer.

Andere leuke blogs over weven

Om mijn stresslevel een beetje naar beneden te halen, stop ik wat leuke spelletjes en knutselspullen in de koffer. Knutselspullen die gemakkelijk zijn mee te nemen en niet teveel plaats innemen, zoals wol. Daar kun je pomponnetjes mee maken met een vork. Of ga weven! En je hebt vast wel kartonnen bordjes voor de barbecue bij je, dan kun je gaan weven! Dat is ook nog eens hartstikke hip.

Het is het leukst als je wol gebruikt in verschillende diktes. Dat geeft een leuk effect. En als je je nou afvraagt, wat kun je er nou uiteindelijk mee? Nou dit: gebruik ze als onderzetters, of hang ze als mini-kunstwerkje aan de muur.

Fijne zomer!

Heb je nog meer inspiratie nodig? Hieronder vind je nog meer zelfmakers

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

4 Comments

 • Reply
  Marije
  15 mei 2017 at 20:08

  Hoi Wimke,

  Ik wil deze opdracht morgen op school met de kinderen gaan doen. Alleen als ik de draden span zo als jij komt het telkens niet goed uit. Met dat ik ga weven komt de draad in het tweede rondje hetzelfde uit als in het eerste rondje. Dus twee keer onder de draad ipv eerst er onder dan er boven. Kan je me soms helpen? Ik hoop dat je het begrijpt.

  Groetjes Marije

  • Reply
   Margé
   14 juli 2018 at 11:55

   Gaat ook heel goed met zo’n plastic roerdertje, waar een opening in zit.

 • Reply
  Inge
  18 augustus 2017 at 20:03

  Hallo Wimke,
  Hoe moet je het werk afhechten als je klaar bent? Dus als het bordje vol geweven is?
  Groeten, Inge

  • Reply
   Wimke Tolsma
   18 augustus 2017 at 20:48

   Hoi inge,

   Je kunt net als een haakwerkje aan de achterkant de draadjes wegwerken. Of als je een snellere manier wilt, kun je de laatste draad een paar keer heen en terug halen.

   Groetjes,

   Wimke

Leave a Reply