Persoonlijk

Go Tonone!

We kunnen weer eentje afvinken van de wishlist; de Tonone Bolt lamp. Als ik kijk naar mijn Pinterestaccount, dan komt de Tonone lamp verrassend vaak voorbij. Een groot favoriet. Maar niet alleen op Pinterest is de lamp niet weg te denken, zelfs bij ons in de straat zie ik hem meerdere malen voorbij komen in huis. Ze zeggen wel eens, je moet een product zeven keer zien voordat je hem aanschaft. Ik heb hem inmiddels meer dan zeven keer voorbij zien komen, maar hij staat hier inmiddels te stralen in huis. En ik ben er zo blij mee!

Van Nederlandse bodem

Wist je dat de Tonone lamp een product is van Nederlandse bodem? Een jonkie op de designersmarkt en nu al niet meer weg te denken. Ontwerper Anton de Groof uit Den Bosch lanceerde deze lampenreeks Tonone in 2013 en de lampenserie is een mega succes. Ze zijn kenbaar door het eenvoudige en tijdloze ontwerp, stoer en modern. Ik heb mijn zinnen gezet op de Bolt stalamp met twee armen (of noem je het knikken?), zodat ik hem makkelijk op de juiste plek kan richten. Boven de bank, je favoriete leesstoel of naast bed. De lampenkamp is aan de boven en onderkant open, waardoor een prachtig licht ontstaat. Het handige èn iconische vleugelmoer zorgt ervoor dat de lamp in hoogte en breedte is te verstellen. Goed bedacht hoor!

Stijlkamer

Ondertussen is de andere kant van de kamer een chaos. Ik ben bezig met de voorbereidingen voor de Wonen&Co beurs (14-17 maart in Martiniplaza in Groningen). Voor de workshop knip ik linnenstof in lappen en naai er een tunnel in. We maken een wandkleed zoals genoemd in mijn vorige blog. Verder verzamel ik de spullen voor de stijlkamer. Samen met nog twee bloggers richt ik een kamer in allemaal in ons eigen stijl. Vergeet je niet te stemmen op mijn stijlkamer als je op de Wonen&Co-beurs bent? De nieuwe lamp neem ik niet mee, maar je zult mijn stijl meteen herkennen.

En als ik dan spullen uitzoek, kom ik de leukste dingen tegen, zoals foto’s. Eigenlijk zonde dat de foto’s overal rondslingeren. Ik zou een fotoboekje moeten bijhouden zoals mijn heit altijd deed. Mijn heit hield van mijn zussen en mij zorgvuldig een fotoboek bij en schreef er ook de plekken en data erbij. Hij verzamelde tijdens de vakantie zelfs de folders van de daguitjes en de suikerzakjes die hij bij zijn koffie kreeg, ‘voor in het fotoboek’, zei hij dan.

De dozen verfde ik met een verftester. Een simpele manier om oude schoenendozen een tweede leven te geven.

Groetjes Wimke

Mister Design

Deze blog maakte ik in samenwerking met Mister Design. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die passen bij mij en mijn blog. 

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

1 Comment

Leave a Reply