Recepten

Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!

Door de staking in het onderwijs waren de kinderen afgelopen vrijdag vrij. Een extra lang weekend. Echt een cadeautje. Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere keer pannenkoeken of zoals vandaag lunchpizza’s met naanbrood als basis. Wij ging aan de slag om een naanbrood pizza te maken.

(lees verder onder de foto’s)

Naanbrood pizza - de voorbereidingen

Lees ook: Mijn favoriete makkelijk te maken recepten? Die heb ik zeker! Bij ons zijn de Citroen maanzaad scones met romige lemoncurd een blijvertje maar ook de dadelnotentaart is eentje welke bij ons vaak op het menu staat. Zijn we toe aan een toetje dan maken we vaak citroen sorbetijs, super makkelijk om te maken en je hebt niet eens een ijsmachine nodig.

Naanbrood pizza - de ingredienten

Naanbrood pizza’s: De voorbereiding

We beginnen bij de boodschappen. Om te voorkomen dat we alleen pizza’s eten met mozzarella en tomaat, ga ik mee en gooi wat gorgonzola, walnoten, peer en een zak rucola in de boodschappenkar.

Wat heb je nodig voor de naanbroodpizza’s (4 personen)

  • 4 naanbroden
  • 200 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 theelepels oregano
  • Bol mozzarella
  • Tomaten
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel: paprika, rode ui, aubergine, peer, gorgonzola, tonijn, ansjovis, rucola …
Naanbrood pizza - aan de slag
Naanbrood pizza - het resulaat

Lees ook: Ik deel hier een eenvoudig recept voor panpizza’s, ideaal als lunch of als je even lekker makkelijk wilt koken.

Naanbrood pizza - met een beetje olijfolie erbij

Bereiding pizza’s van naanbrood

Het is erg simpel om de pizza’s van naanbrood te maken. Perfect om kinderen te laten maken. Mijn favoriet is peer, walnoot, rode ui en gorgonzola. Ook lekker is rode ui met tonijn en mozzarella.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Meng in een kom de passata met de geperste knoflook en de oregano.

  3. Leg de broden op een bakplaat met bakpapier en verdeel een paar flinke lepels passata over het brood.

  4. Beleg de naanbroden met ingrediënten die je lekker vindt

  5. De kinderen deden mozzarella met tomaatjes op de pizza

  6. Breng op smaak met verse basilicum, peper, zout en wat druppels olijfolie.

  7. Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.

  8. Maak af met wat rucola

(lees verder onder de foto’s)

Lees meer: Nog meer heerlijke recepten vind je hier

Recept: easy lunchpizza's van naanbrood

Hoe ziet jou perfecte naanbrood pizza eruit?

Heb je zelf ook weleens een pizza van naanbrood gemaakt? Welke ingrediënten vind jij er dan lekker om op te doen?

Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan

Title

Simpel

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.

Het boek van Jet

Bakbijbel

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken

15 minutes meals

Powerfood

In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. 

Title

15 minutes meals

In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.

Het boek van Jet

Het boek van Jet

In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.

15 minutes meals

Lekker & Simpel

Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

Recept panpizza

Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…

Lees meer…

No Comments

    Leave a Reply