Recepten

Zelf een naanbrood pizza maken? Easy, aan de slag!

Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere keer pannenkoeken (deze variant is met pompoen, erg lekker) of zoals vandaag lunchpizza’s met naanbrood als basis. Wij ging aan de slag om een naanbrood pizza te maken.

Boeken over pizza maken

Onderstaande boeken staan ook vol inspiratie voor zowel beginnende als ervaren pizzabakkers. Deze boeken bevatten niet alleen recepten, maar ook waardevolle tips en technieken om de perfecte pizza te maken. Hieronder vindt je een overzicht van drie populaire boeken over het maken van pizza’s. Maar je gaat natuurlijk eerst aan de slag met dit recept 🙂

(lees verder onder de foto’s)

Naanbrood pizza - de voorbereidingen

Lees ook: Mijn favoriete makkelijk te maken recepten? Die heb ik zeker! Bij ons zijn de Citroen maanzaad scones met romige lemoncurd een blijvertje maar ook de dadelnotentaart is eentje welke bij ons vaak op het menu staat. Zijn we toe aan een toetje dan maken we vaak citroen sorbetijs, super makkelijk om te maken en je hebt niet eens een ijsmachine nodig.

Naanbrood pizza - de ingredienten

Naanbrood pizza’s: De voorbereiding

We beginnen bij de boodschappen. Om te voorkomen dat we alleen pizza’s eten met mozzarella en tomaat, ga ik mee en gooi wat gorgonzola, walnoten, peer en een zak rucola in de boodschappenkar.

Wat heb je nodig voor de naanbroodpizza’s (4 personen)

  • 4 naanbroden
  • 200 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 theelepels oregano
  • Bol mozzarella
  • Tomaten
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel: paprika, rode ui, aubergine, peer, gorgonzola, tonijn, ansjovis, rucola …
Naanbrood pizza - aan de slag

Als je zin hebt in pizza, heb je de keuze uit verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld een panpizza maken, of je kunt zelf een naanbrood pizza maken voor een iets andere twist. Voor iets fris en zomers kun je kiezen om een zomerpizza te maken met rode vruchten als topping. Als je niet zoveel tijd hebt of gewoon wat kleinere pizzas wilt maken, kun je ook pizzetta’s maken zoals Jet dat doet. Welke optie je ook kiest, je kunt altijd genieten van een heerlijke, zelfgemaakte pizza. In dit blog deel ik hoe je makkelijk zelf een panpizza kan maken.

Naanbrood pizza - het resulaat

Lees ook: Ik deel hier een eenvoudig recept voor panpizza’s, ideaal als lunch of als je even lekker makkelijk wilt koken.

Naanbrood pizza - met een beetje olijfolie erbij

Bereiding pizza’s van naanbrood

Het is erg simpel om de pizza’s van naanbrood te maken. Perfect om kinderen te laten maken. Mijn favoriet is peer, walnoot, rode ui en gorgonzola. Ook lekker is rode ui met tonijn en mozzarella.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden

  2. Meng in een kom de passata met de geperste knoflook en de oregano.

  3. Leg de broden op een bakplaat met bakpapier en verdeel een paar flinke lepels passata over het brood.

  4. Beleg de naanbroden met ingrediënten die je lekker vindt

  5. De kinderen deden mozzarella met tomaatjes op de pizza

  6. Breng op smaak met verse basilicum, peper, zout en wat druppels olijfolie.

  7. Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.

  8. Maak af met wat rucola

(lees verder onder de foto’s)

Lees meer: Nog meer heerlijke recepten vind je hier

Recept: easy lunchpizza's van naanbrood

Hoe ziet jou perfecte naanbrood pizza eruit?

Heb je zelf ook weleens een pizza van naanbrood gemaakt? Welke ingrediënten vind jij er dan lekker om op te doen?

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan

Title

Simpel

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.

Het boek van Jet

Bakbijbel

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken

15 minutes meals

Powerfood

In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. 

Title

15 minutes meals

In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.

Het boek van Jet

Het boek van Jet

In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.

15 minutes meals

Lekker & Simpel

Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

No Comments

    Leave a Reply