Omdat ik de meiden langzaamaan wil leren koken, krijgen ze elke week de opdracht om een gerechtje te maken. De ene week is het spaghetti carbonara de andere keer pannenkoeken (deze variant is met pompoen, erg lekker) of zoals vandaag lunchpizza’s met naanbrood als basis. Wij ging aan de slag om een naanbrood pizza te maken.
Wat lees je in dit blog?
Boeken over pizza maken
Onderstaande boeken staan ook vol inspiratie voor zowel beginnende als ervaren pizzabakkers. Deze boeken bevatten niet alleen recepten, maar ook waardevolle tips en technieken om de perfecte pizza te maken. Hieronder vindt je een overzicht van drie populaire boeken over het maken van pizza’s. Maar je gaat natuurlijk eerst aan de slag met dit recept 🙂
- 500 pizza’s & platte broden; heerlijke recepten voor dikke en luchtige pizza’s en andere soorten plat brood
- Pizza uit eigen oven; Dit boek biedt 35 heerlijke recepten voor pizza’s en flammkuchen, inclusief Italiaanse en Amerikaanse varianten, allemaal eenvoudig te maken in je eigen oven.
- De Zilveren Lepel Kookschool – Pizza; nieuwe authentieke Italiaanse recepten voor de beste pizza’s, calzones en meer
(lees verder onder de foto’s)
Lees ook: Mijn favoriete makkelijk te maken recepten? Die heb ik zeker! Bij ons zijn de Citroen maanzaad scones met romige lemoncurd een blijvertje maar ook de dadelnotentaart is eentje welke bij ons vaak op het menu staat. Zijn we toe aan een toetje dan maken we vaak citroen sorbetijs, super makkelijk om te maken en je hebt niet eens een ijsmachine nodig.
Naanbrood pizza’s: De voorbereiding
We beginnen bij de boodschappen. Om te voorkomen dat we alleen pizza’s eten met mozzarella en tomaat, ga ik mee en gooi wat gorgonzola, walnoten, peer en een zak rucola in de boodschappenkar.
Wat heb je nodig voor de naanbroodpizza’s (4 personen)
- 4 naanbroden
- 200 ml passata (gezeefde tomaten)
- 2 teentjes knoflook
- 3 theelepels oregano
- Bol mozzarella
- Tomaten
- Olijfolie
- Peper en zout
- Optioneel: paprika, rode ui, aubergine, peer, gorgonzola, tonijn, ansjovis, rucola …
Als je zin hebt in pizza, heb je de keuze uit verschillende opties. Zo kun je bijvoorbeeld een panpizza maken, of je kunt zelf een naanbrood pizza maken voor een iets andere twist. Voor iets fris en zomers kun je kiezen om een zomerpizza te maken met rode vruchten als topping. Als je niet zoveel tijd hebt of gewoon wat kleinere pizzas wilt maken, kun je ook pizzetta’s maken zoals Jet dat doet. Welke optie je ook kiest, je kunt altijd genieten van een heerlijke, zelfgemaakte pizza. In dit blog deel ik hoe je makkelijk zelf een panpizza kan maken.
Lees ook: Ik deel hier een eenvoudig recept voor panpizza’s, ideaal als lunch of als je even lekker makkelijk wilt koken.
Bereiding pizza’s van naanbrood
Het is erg simpel om de pizza’s van naanbrood te maken. Perfect om kinderen te laten maken. Mijn favoriet is peer, walnoot, rode ui en gorgonzola. Ook lekker is rode ui met tonijn en mozzarella.
- Verwarm de oven voor op 200 graden
- Meng in een kom de passata met de geperste knoflook en de oregano.
- Leg de broden op een bakplaat met bakpapier en verdeel een paar flinke lepels passata over het brood.
- Beleg de naanbroden met ingrediënten die je lekker vindt
- De kinderen deden mozzarella met tomaatjes op de pizza
- Breng op smaak met verse basilicum, peper, zout en wat druppels olijfolie.
- Bak de naanpizza 8 – 10 minuten in de oven.
- Maak af met wat rucola
(lees verder onder de foto’s)
Lees meer: Nog meer heerlijke recepten vind je hier
Hoe ziet jou perfecte naanbrood pizza eruit?
Heb je zelf ook weleens een pizza van naanbrood gemaakt? Welke ingrediënten vind jij er dan lekker om op te doen?
Recept pasta alla norma van Bente
Sinds een paar maanden staat pasta alla norma hier regelmatig op het menu. Dat komt door Aaf en Lies de podcast (tip), hier komt het recept regelmatig voorbij….
Zandkoekjes met maandzaad en citroen
Alleen al om de geur zou je deze koekjes moeten bakken. Goddelijk! Zandkoekjes met citroen en maanzaad. Simpel, snel klaar koekjes en je hebt snel een hele stapel….
Warme lunch met Make & Take
Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo….
Recept kokosmakronen met framboos
Ben je vergeten een cadeau te regelen voor een speciale gelegenheid? Geen zorgen, bak een flinke portie van deze heerlijke kokosmakronen met frambozen. Deze kokosmakronen zijn niet alleen…
Recept kwarkbrood met rozijnen
De tijd vliegt en voor je het weet, is het alweer tijd voor een gezellige voorjaarsbrunch! Ik hou van deze tijd van het jaar, vooral van het genieten…
Recept bokkenpootjestaart
Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…
Recept blondies met kokos, witte chocolade en frambozen
O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week…
Recept auberginedip (baba ganoush)
Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe…
Een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…
Recept cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard…
Sorbetijs maken van sinaasappels
Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol…
Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan
Simpel
SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.
Bakbijbel
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken
Powerfood
In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten.
15 minutes meals
In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.
Het boek van Jet
In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.
Lekker & Simpel
Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
No Comments