Persoonlijk

Heart Wood Kinderkamer

De Flexa-stand is misschien wel de meest besproken stand van de vtwonen en designbeurs. En hij was ook te gek! Voor de mensen die de Flexa-stand gemist hebben (lijkt me sterk) of degene die niet naar de Woonbeurs zijn geweest een speciaal blog over deze kleurrijkste stand van de woonbeurs. 

Woonbeurs: Heart Wood Kinderkamer | www.wimke.nlWoonbeurs: Heart Wood Kinderkamer | www.wimke.nlWoonbeurs: Heart Wood Kinderkamer | www.wimke.nl

Heart Wood in de kinderkamer

Toen ik gevraagd werd om ook dit jaar een kamer in te richten voor Flexa met de kleur van het jaar was ik superblij en tegelijkertijd draaien mijn hersens op volle toeren. Hoe richt je een kleine kinderkamer in welke geschikt is voor een 7-jarig meisje, stoer en toch plek voor de leukste kleding, boeken en speelgoed. Dat is best goed gelukt op een ruimte van 2,5o x 170. Vanuit de bovenhoek boven het bed schilderde ik met de Flexa-kleur Raspberry Swirl een klamboe op de muur. Een geweldig contrast. Gaaf om te zien dat de kleur Heart Wood een lila gloed krijgt. Het kozijn binnenin de stand kreeg de kleur Retro Vibe, net als het poppenhuis.

Poppenhuis

Het poppenhuis (van Ikea) werd een kastje voor de mooiste spulletjes. Om de mooiste kleertjes op te hangen maakte ik een kledingrekje aan de muur. Deze is zo leuk en makkelijk om zelf te maken. Wat je nodig hebt is: een halve bezemsteel (uit de bouwmarkt), twee plankdragers (bouwmarkt), stevig wit touw en grote houten kralen (hobby winkel). Makkelijker wordt het niet :).

Woonbeurs: Heart Wood Kinderkamer | www.wimke.nlEen kruidenrek van Ikea werd boekenrekje (met dank aan Pinterest). Hierin had ik het Friese boek Wy geane hjoed op Bearejacht en ons lievelingsboek ‘Het enige boek in je Koffer’ van Pip en Maki (supertip voor de kinderboekenweek). Naast het Sweet Desire-roze bed stond een oud PTT-krukje. Dit krukje is ongeveer 30 jaar oud. Het is een oud monteurskrukje. Mijn vader heeft het veel gebruikt toen hij werkte voor de PTT. Op het bed lagen verschillende kussens waaronder de bergkussens van Sloppop, een huisje kussen van Camomile Londen en een oud-roze rol kussen van Ferm Living. Boven het krukje hing aan de houten ‘dot’ van Muuto een gevlochten lamp van Ferm Living. Al deze spullen mocht ik gebruiken van MisterDesign.

Ik ben zo blij met het eindresultaat. En Madee ook! In middels slaapt ze heerlijk in haar nieuwe bed onder haar nieuwe dekbed tussen het konijntje en eekhoorntje in. Binnenkort laat ik zien hoe Madee kaar kamertje is geworden.

Team Heart Wood Flexa 🙂

Meet team Heart Wood! Het werken met deze creatievelingen was misschien wel allerleukst. Marij (Enter my Attic) verfde in een speciale verfkamer iedere dag een wand of meubelstuk in een kleur welke gekozen was door de bezoekers. Souraya (Binti Home) deed hier elke dag verslag van. Je kunt alle filmpjes van Marij en Souraya kun je hier terugkijken. Blogger Theo-Bert (The Nice Stuff Collector) had een week lang geen bank in huis. Hij haalde zijn woonkamer leeg en decoreerde een geweldige woonkamer gecombineerd met de kleur Heart Wood. 

Flexa bloggers | www.wimke.nl

Heart Wood kan ook prima in de slaapkamer

Marij maakte haar slaapkamer in Afrikaanse stijl. Het geweldig verfkunstwerk op de muur is een echte eyecatcher. Ik ben verliefd op het prachtige gestreepte sprei. Deze haalde ze tijdens een trip naar Marrakech. Benieuwd naar het eindresultaat? Hou het youtube-kanaal van Flexa in de gaten voor een filmpje.  

Een eetkamer met Heart Wood

Dat Heart Wood ook te gek staat in de eetkamer zag je in de stijlkamer van Souraya. Een gedekte tafel met met gouden accenten. Je herkent Souraya haar stijl meteen door de Oosterse foto’s en lichte warme kleuren. Ook Souraya haar stijlkamer is binnenkort te zien op het youtube-kanaal van Flexa.

Heart Wood in de woonkamer

Theo-Bert ontmoette ik voor het eerst tijdens de opbouw van de stand. Samen met zijn vriend Jelle maakte hij in twee dagen kopie van zijn woonkamer, maar dan te gek gecombineerd met de kleur van het jaar. Hij doet zijn naam ‘The Nice Stuff Collector’ eer aan. Zijn woonkamer stond vol met stylische design meubels, mooie keramiek potten en prachtige boeken. Theo-Bert heeft een geweldige eigen smaak!

Nog meer kleurinspiratie

2 Comments

 • Reply
  Alet
  17 oktober 2017 at 21:07

  Je slaapkamer is erg mooi geworden Wimke. De combinatie Heart Wood en Raspberry Swirl is erg geslaagd. X

 • Reply
  Liza
  18 oktober 2017 at 20:56

  Het ziet er allemaal geweldig uit!

Leave a Reply