Do it yourself

Zelf aan de slag om een herfstkrans te maken

Het werd weer eens tijd voor een easy zelfmaker. De prachtige herfstbladeren vragen om een DIY, een herfstkrans. Je kunt zelf een ring maken van bijvoorbeeld wilgentakken, een borduurring of ijzerdraad. Ik maakte het mezelf nog makkelijker en bestelde bij Dille & Kamille een handige ring waarmee je mooie ronde kransen maakt.

(lees verder onder de foto’s)

maak zelf een herfstkrans met eikenbladeren en gipskruid

Herfstkrans DIY wat heb je nodig

 • ring
 • herfsttakken (eikenbladeren)
 • gipskruid
 • touw en kabelbinders
 • schaar

Aan de slag om de herfstkrans te maken

Bind de takken stevig vast rondom aan de ring. Dikkere takken binden gemakkelijker met kabelbinders. Als de eerst laag takken aan de ring vast zitten, kun je gemakkelijk kleinere takje ertussen steken. Vul je ring met wat jij mooi vindt. Ook leuk om bessentakken toe te voegen, of eucalyptus…

Tip: mocht je nog wat blaadjes over hebben, maak dan nog even deze zelfmaker van gedroogde bladeren

maak zelf een herfstkrans met eikenbladeren en gipskruid

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

1 Comment

 • Reply
  Alet
  1 november 2017 at 07:18

  Mooie sfeervolle herfstkrans Wimke.
  Spannend voor je dat je bent genomineerd!
  Ik ga voor je duimen hoor.
  De deken kwam afgelopen zaterdag aan. Ik ben er echt zeer blij mee.
  In het echt nog mooier En de kleur is schitterend. Nu een mooi plekje voor zoeken! Nogmaals hartstikke bedankt hoor. XxX

Leave a Reply