Ik was hem even vergeten, de plantenpers. Vorig jaar in de herfst nam ik mij voor om een mooi herfstherbarium te maken, met de gele en oranje bladeren van de Gingko, Vijg en de Japanse kers uit onze tuin. Door de verbouwing is de plantenpers op zolder beland en ben de bladeren vergeten. De plantenpers dook vanmiddag weer op en we maakten met deze herfstbladeren kleine kunstwerkjes.
Wat lees je in dit blog
(lees verder onder de foto’s)
Gedroogde bladeren
Gelukkig worden bladeren nog mooier als je ze nog langer droogt. Met een kalkstift tekenden Madee en ik patronen op de bladeren. Even laten drogen en ze zijn perfect voor in de Moebe-lijsten. Een snelle do it yourself voor de woensdagmiddag. Aan de slag met de do it yourself: gedroogde bladeren.
Een plantenpers om gedroogde bladeren te maken stap voor stap
Je kunt zelf een plantenpers maken met een paar zware boeken of oude good old telefoongidsen. Leg de bloemen en bladeren tussen een paar vellen keukenpapier of oude kranten en wacht minimaal 4 weken. Wil je zelf een plantenpers maken zoals mijn schoonvader voor mij maakte. In deze blog staat deze zelfmaker stap voor stap uitgelegd.
Nog meer inspiratie nodig? Lees dan ook eens onderstaande blogs
Paris Paris
Vorige week hadden we het toch veel beter voor elkaar. In het zonnetje bij de Sacre Coeur zonder jas en de zonnebril op. Een heerlijk begin van een…
Loooove keramiek!
Ik heb een mokjes verslaving. Je maakt mij heel blij met een mokje met een mooi oor, een gladde onderkant en een lekkere drinkrand. Deze verslaving heb ik…
Recept bokkenpootjestaart
Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…
Crochet Pannenlappen (ook leuk aan de muur!)
Oke het klinkt best wel suf, pannenlappen haken. Maar je hoeft ze natuurlijk niet als pannenlap te gebruiken, je kunt ze ophangen als wanddecoratie, superleuk! Ik zocht mijn…
Blondies met kokos, witte chocolade en frambozen
O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week…
Recept aubergine dip (baba ganoush)
Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe…
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
1 Comment
Henrieke
12 april 2017 at 07:35Ik vind het altijd zo leuk en inspirerend om naar jouw mooie foto’s te kijken. En deze DIY is super leuk! Ingrid van Teken-ing schildert ook op bladeren, ook heel tof, maar misschien wist je dat allang 🙂