Do it yourself

Zelf je eigen lichtslinger maken

Volgend weekend gaat de klok weer een uur terug (trucje als je het even niet weet, ik gebruik altijd deze zin; fall back en spring forward). Fall (herfst) back, een uur terug dus. Ik hou van sfeerverlichting, kleine lampjes, gezellige kaarsjes en snoeren kerstversiering hangen hier het hele jaar door in huis. Omdat onze slaapkamer weinig sfeerverlichting en kleur heeft, vouwde ik kleurige origami-lampionnetjes. Hieronder heb ik stap voor stap uitgewerkt hoe je de lampionnetjes vouwt.

De verlichting voor de lichtslinger

Voor de verlichting gebruikte ik een pakje kerstverlichting (HEMA). Ik gebruikte de led-verlichting omdat deze lampjes kleiner zijn en de lampionnetjes er goed overheen vallen. Druk de lampjes in het gaatje waarmee je de lampionnetjes opblaast.

Kijk eens hoe mooi en sfeervol. Ik ga nog eens 20 lampionnetjes vouwen om ook een lichtslinger te maken voor Bente haar nieuwe kamertje. Je kunt deze lampionnetjes ook gemakkelijk met kinderen vanaf 8 jaar vouwen. Leuke herfstvakantie-tip!

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

No Comments

    Leave a Reply