Recepten

Zelf fudge maken? In dit makkelijke recept van 5 stappen leg ik je uit hoe.

Het werdt weer hoognodig tijd om zelf fudge te maken. Vandaag had ik zin in chocolade, veel chocolade. Ik had nog zo’n blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk en een dikke plak pure chocolade de basis om een heerlijke fudge te maken. Hierbij mijn recept, succes!

Welke ingrediënten heb je nodig om fudge te maken?

  • 1 blik gecondenseerde melk
  • rol Maria biscuits
  • 2 handen vol noten
  • Ongeveer 300 gram chocolade

Lees verder onder de foto

Fudge maken

TIP: Op deze pagina heb ik nog meer heerlijke recepten voor je uitgewerkt.

Aan de slag om de fudge te gaan maken

  1. Doe de melk in een steelpan en laat het langzaam en al roerend ongeveer 5 minuten zachtjes koken.

  2. Leg je de stukken chocolade erbij en als alles gesmolten is verkruimel je de koekjes en brokkel je de noten.

  3. Wanneer dit klaar is doe je dit allemaal door het chocolademengsel en stort alles in een met bakpapier bekleedde ovenschaal.

  4. Ik strooi er altijd er nog een beetje geraspte kokos overheen.

  5. Zet het 2 uren in de koelkast en klaar is deze traktatie!

Fudge maken

Is het je al gelukt om een heerlijke fudge te maken? Heb je een tip? Of heb je een beter recept gevonden om een fudge te maken. Stuur me gerust een berichtje of laat een bericht achter in de comments.

(lees verder onder de foto)

Fudge maken

Lees ook: Koffie recepten

Recepten om te samen bakken

Citroen en maanzaad zijn twee smaken die heel goed samengaan en die vaak terugkomen in zomerse recepten. Zo kun je bijvoorbeeld zomerse cantuccini maken met een vleugje citroen, wat een frisse twist geeft aan het traditionele recept. Ook zijn shortbread koekjes met citroen en maanzaad een lekkere traktatie, waarbij het krokante van het shortbread gecombineerd wordt met de zoete en citrusachtige smaak van citroen. Voor iets zoets kun je een cake maken met citroen en maanzaad, wat een unieke en smaakvolle combinatie is. Als je visite krijgt, zijn madeleines ook een mooie traktatie om te serveren. Deze kleine Franse koekjes zijn licht en luchtig en kunnen worden geserveerd met een vleugje citroen of maanzaad voor extra smaak.

Paris Paris

Vorige week hadden we het toch veel beter voor elkaar. In het zonnetje bij de Sacre Coeur zonder…

Lees verder…

Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan

Title

Simpel

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.

Het boek van Jet

Bakbijbel

Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken

15 minutes meals

Powerfood

In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. 

Title

15 minutes meals

In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.

Het boek van Jet

Het boek van Jet

In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.

15 minutes meals

Lekker & Simpel

Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Hier vind je nog meer heerlijke recepten

No Comments

    Leave a Reply