Het werdt weer hoognodig tijd om zelf fudge te maken. Vandaag had ik zin in chocolade, veel chocolade. Ik had nog zo’n blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk en een dikke plak pure chocolade de basis om een heerlijke fudge te maken. Hierbij mijn recept, succes!
Wat lees je in dit blog?
Welke ingrediënten heb je nodig om fudge te maken?
- 1 blik gecondenseerde melk
- rol Maria biscuits
- 2 handen vol noten
- Ongeveer 300 gram chocolade
Lees verder onder de foto
TIP: Op deze pagina heb ik nog meer heerlijke recepten voor je uitgewerkt.
Aan de slag om de fudge te gaan maken
- Doe de melk in een steelpan en laat het langzaam en al roerend ongeveer 5 minuten zachtjes koken.
- Leg je de stukken chocolade erbij en als alles gesmolten is verkruimel je de koekjes en brokkel je de noten.
- Wanneer dit klaar is doe je dit allemaal door het chocolademengsel en stort alles in een met bakpapier bekleedde ovenschaal.
- Ik strooi er altijd er nog een beetje geraspte kokos overheen.
- Zet het 2 uren in de koelkast en klaar is deze traktatie!
Fudge maken
Is het je al gelukt om een heerlijke fudge te maken? Heb je een tip? Of heb je een beter recept gevonden om een fudge te maken. Stuur me gerust een berichtje of laat een bericht achter in de comments.
(lees verder onder de foto)
Lees ook: Koffie recepten
Recepten om te samen bakken
Citroen en maanzaad zijn twee smaken die heel goed samengaan en die vaak terugkomen in zomerse recepten. Zo kun je bijvoorbeeld zomerse cantuccini maken met een vleugje citroen, wat een frisse twist geeft aan het traditionele recept. Ook zijn shortbread koekjes met citroen en maanzaad een lekkere traktatie, waarbij het krokante van het shortbread gecombineerd wordt met de zoete en citrusachtige smaak van citroen. Voor iets zoets kun je een cake maken met citroen en maanzaad, wat een unieke en smaakvolle combinatie is. Als je visite krijgt, zijn madeleines ook een mooie traktatie om te serveren. Deze kleine Franse koekjes zijn licht en luchtig en kunnen worden geserveerd met een vleugje citroen of maanzaad voor extra smaak.
- Zomerse cantuccini met een vleugje citroen
- Shortbread koekjes met citroen & maanzaad
- Recept cake met citroen en maanzaad
- Madeleines; een mooie traktatie als je visite krijgt
- Recept bokkenpootjestaart met tokkelroom
Waar haal ik mijn recept inspiratie vandaan
Simpel
SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken.
Bakbijbel
Aan de hand van heldere instructies en duidelijke foto’s leert Rutger van den Broek je stap voor stap alle belangrijke basisbaktechnieken
Powerfood
In Friesland legde Rens Kroes de basis voor kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten.
15 minutes meals
In 15 minuten bevat meer dan zestig recepten met steeds één doel: met minimale tijdsinspanning maximale smaak. De gerechten zijn superlekker, gevarieerd en met seizoensproducten bereid.
Het boek van Jet
In dit boek geeft Jet haar favoriete recepten, praktische tips en persoonlijke verhalen voor als je o.a. graag gezond wilt eten.
Lekker & Simpel
Een kookboek met 200 recepten voor een lekker, simpel en snel avondmaal. Recepten die binnen 20 minuten op tafel staan
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Hier vind je nog meer heerlijke recepten
Recept bokkenpootjestaart
Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede…
Blondies met kokos, witte chocolade en frambozen
O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw…
Recept aubergine dip (baba ganoush)
Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar…
Make & Take – een lunch van restjes
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook…
Zomerse cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles…
No Comments