Hoe vonden jullie de limonadeblog van vorige week? We hebben nog een paar dagen genoten van de Crodino’s die nog in de koelkast stonden, beetje mandarijnensap erbij en je hebt een superfeestelijk drankje als je deze in een mooi glas serveert. Over deze bijzondere combi lees je verderop meer. In deze blog deel ik de Perenlimonade van The Holy Kauw, Zachtroze Perziklimonade en Mandarijn Crodino cocktail van Jet.
Wat lees je in dit blog?
(lees verder onder de foto’s)
Perenlimonade van The Holy Kauw
In de vorige blog maakte ik het fruit water Foster Pines van The Holy Kauw Company, superfris met een fijne twist door de rozemarijn. Nu deel ik de ‘Toffe Peer’ limonade van the Holy Kauw. Ook hier lagen een paar peren te lang op de fruitschaal. Niet handig voor in de schooltas, maar wel voor in de limonade.
Wat heb je nodig voor perenlimonade
Voor 6 glazen limonade
- Voor siroop:
- 500 gram suiker
- 250 ml water
- 500 gram overrijpe peren
- 125 ml siroop
- rozemarijn1/2 citroen
- 1 takje rozemarijn
- 2 cm verse gember
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 1 kruitnagel
- 850 ml bruisend water
Zo maak je de limonade:
Maak eerst siroop door het suiker en 250 ml water te koken tot de suiker helemaal is opgelost. Laat de siroop afkoelen.
Kook de in blokjes gesneden peer samen met de siroop, citroensap, rozemarijn, gember, nootmuskaat, en kruidnagel in een steelpan net zolang totdat de peer helemaal zacht is. Dit is ongeveer 15 minuten. Giet de siroop door een zeef met daarop een schone natte theedoek (of kaasdoek). Laat de perenlimonade goed afkoelen en zet in de koelkast. Doe ijsblokjes in een mooi glas, schenk een scheut siroop in het glas en vul aan met bruisend water. Doe er een takje rozemarijn en een schijfje peer bij en serveer! Dit recept staat in het boek Limonade van The Holy Kauw.
Zachtroze perzik limonade
Wilde perziken zijn mijn zomerfavoriet! Heerlijk zoet, zomers en ze doen het goed op de barbeque maar ook in salades met bijvoorbeeld mozzarella en parmaham. Maar soms blijven op de fruitschaal een paar verschrompelde exemplaren liggen. Deze hoeven niet weg gegooid te worden, ze zijn (net als de overrijpe peren) nog prima voor een nazomerse zachtroze limonade.
Wat heb je nodig voor de zachtroze perziklimonade
Voor 4 glazen
- 4 overrijpe wilde perziken
- 600 ml water
- 150 ml citroensap
- 100 gram kristalsuiker
- 1 wilde perzik in plakjes voor garnering
- takjes munt voor garnering
Maak de wilde perziken goed schoon en snij ze in stukjes. De schil mag blijven zitten. Die de perzikstukjes, suiker en het water in een middelgrote pan op hoog vuur. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 3 minuten sudderen. Doe het perzikmengsel in een kom en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Koel het mengel minimaal 3 uur.
Pers het perzikmengsel door een zeef en bewaar vloeistof. Gooi de overblijfselen weg. Roer het citroensap erdoor. Doe een paar ijsblokjes in een mooi glas (hoe tof zijn deze zachtroze glazen met gouden randje) en giet de perziklimonade erin. Garneer met perzikpartjes en munt.
Crodino Mandarijncocktail a la Jet
Heb je toevallig Het Boek van Jet tussen je kookboeken staan? Dit is ook één van mijn favorieten. Ze heeft makkelijke recepten die net even wat anders zijn dan normaal. Ik was meteen fan van de Crodino cocktail. Ken je Crodino nog? Dat dronk je tante op verjaardagen als ze nog moest rijden. Het te kleine flesje met bitterzoete prikdrankje. En het bestaat dus nog, ze verkopen het zelfs in de supermark bij ons om de hoek. Zo leuk dat Jet aan dit verstofte drankje weer een hippe draai weet te geven.
Wat heb je nodig voor de Crodino mandarijncocktail van Jet
Voor 4 cocktails
- crushed ice
- 8 mandarijnen + 1 voor garering.
- 4 flesjes Crodino
- verse munt voor garnering
Maak eerst crushed ice. Dit doe je heel simpel door ijsblokjes in een schonen theedoek kapot te slaan op het aanrecht. Vul mooie cocktailglazen met het ijs, pers per glas 2 mandarijntjes uit en schenk er een flesje crodino overheen. Voor een feestelijke garnering snij de een mandarijn in 4 dunne plakken. Leg dze op een bakplaatje en druppel er wat water overheen. Zet even een uur in de vriezer en leg een bevroren plakje mandarijn op de cocktail. Nog even een takje munt erbij en serveer!
Lees ook: Nog meer limonade inspiratie
Mijn favoriete limonade zonder alcohol
Wat was het een feestje om de limonades te maken! Mijn eigen favoriet is deze laatste van Jet, op de voet gevolgd door de perenlimonade. Alle twee zijn perfecte feestlimonades! Bijna alle glazen limo hebben we thuis gedurende deze blog leeggedronken en wat geeft het een leuk beeld al deze (half)lege glazen. Welke is jouw favoriet?
Groetjes Wimke
fonQ
Deze blog maakte ik in samenwerking met fonQ. Ik werk alleen samen met merken en bedrijven die goed bij mij en mijn blog passen.
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
No Comments