Recepten

Met dit recept maak je zelf een overheerlijke franse perentaart.

Vorig jaar op zondag 6 oktober was de laatste streekmarkt van het seizoen bij It Flinkeboskje. Voor wie de streekmarkt niet kent, de naam zegt het al, een markt met fijne streekproducten zoals kaas, wijn, brood, bloemen, seizoensgroenten en nog veel meer. Wij zijn al verschillende keren geweest omdat we de locatie en sfeer zo leuk vinden. De streekmarkt is tijdens de lente en zomer altijd de eerste zondag van de maand op It Flinkeboskje in Hemelum. In de blog lees je ook hoe ik zelf aan de slag ging om een heerlijke Franse perentaart te maken.

Taartenbakwedstrijd

Omdat deze laatste editie een speciale is, en het is oogstmaand, organiseren ze een taartenbakwedstrijd met appels en peren in de hoofdrol. En ik omdat ik in de jurylid ben, heb ik de eer om alle taarten te mogen proeven. Ook kun je nog een keer aanschuiven bij de aanschuifunch. Wij hebben ook eens aan mogen schuiven en het is echt een aanrader! Omdat we zondag nog geen plannen hebben en we de sfeer op It Flinkeboskje altijd erg plezierig vinden, maken we er een uitje van.

(Hoe je de perentaart maakt lees je onder de foto’s)

Perentaart - Wimke.nl
Perentaart - Wimke.nl

Een Franse perentaart

Natuurlijk had ik graag meegedaan met de wedstrijd, maar deze perentaart heeft het einde van de middag niet gered. Ik had het recept van de site van AH. Mijn variant van de perentaart zal ik met jullie delen.

Wat heb je nodig voor de Franse perentaart

  • roomboter bladerdeeg, 6 plakjes
  • 3 Conference peren
  • 150 gram amandelspijs
  • 1 ei
  • 1 theelepel kaneel
  • lemoncurd
  • amandelschaafsel

Zo maak je de Franse perentaart stap voor stap

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi 6 plakjes bladerdeeg en leg ze iets over elkaar in een rechthoek op een bakplaat.

  2. Splits het ei en kneedt het met de amandelspijs en kaneel. Verdeel het spijsmengels over het deeg en vouw de buitenkanten van het deeg 1 cm naar binnen.

  3. Schil de peren, snijd de peer in kwarten en verwijder het klokhuis. Snij de peer in plakjes en leg ze in de lengte dakpansgewijs op het deeg. Smeer een paar flinke lepels lemoncurd over de peren en smeer de deegranden in met het overgebleven eigeel.

  4. Bak de taart in ongeveer 30 minuten af. De taart is klaar als de randen mooi bruin kleuren.

Bon appetit, een heerlijke herfststaart op deze druilerige oktoberdag.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

Nog meer heerlijke recepten lees je hier:

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

1 Comment

  • Reply
    Alet
    6 oktober 2019 at 06:36

    Ja zo eenvoudig en vooral lekker kan het zijn. Fijne zondag daar!

Leave a Reply