Uittips

Madee op zeilkamp

Precies een week geleden haalden we Madee op uit Terherne. Ze was op zeilkamp bij Zeilschool ‘t Garijp. Nog nooit eerder was Madee vier dagen en drie nachten van huis geweest. Ik had ook geen idee hoe ze het zou vinden. Toen we aankwamen bij de zeilschool zag ik een lachend gezicht en begon Madee meteen enthousiast te vertellen over haar avonturen op het water, de knopen die ze had geleerd en dat ze elke dag wel héél gezond hadden gegeten. Niks aan de hand dus! Onze jongste dochter had ons niet heel erg gemist :).

(lees verder onder de foto’s)

Zeilkamp

Vorige week zondag brachten we Madee bij de zeilschool in Langweer. Op uitnodiging van zeilschool ‘t Garijp mocht Madee samen met haar vriendin een paar dagen komen zeilen. Madee had nog nooit in een zeilbootje gezeten, compleet blanco hebben we haar met tas en slaapzak afgezet in Langweer. Na een snelle kus en knuffel kon het zeilavontuur beginnen.

De belevenissen van de meiden konden we elke dag volgen op Facebook. Overdag werd er gezeild en ‘s avonds na het eten kregen ze nog theorieles en deden ze spelletjes. Madee leerde in no-time de kneepjes van het zeilen en haalde haar certificaat. Zo superknap! Ik (en Wopke ook niet) heb nooit leren zeilen.

Omdat ik zo benieuwd was naar de zeilkunsten van de meiden zijn Bente en ik op zoek gegaan naar de zeilplek. Vanaf een prachtig steigertje bij een molen bij Langweer vonden we de Optimisten op het water. Stiekem maakte ik een paar foto’s. Kijk eens hoe leuk dat gaat!

Langweer

Langweer is trouwens ook een aanrader als je eens een bezoek brengt aan Friesland. In de hoofdstraat vind je gezellige terrasjes, leuke winkeltjes en een te gekke tweedehands boekenzaak. Leuk om je vakantieliteratuur aan te vullen. Na ons stiekeme bezoek aan de zeillessen van Madee gingen Bente, Saar en ik terug naar de Eriba op de camping in Sint Nicolaasga.

En of Madee volgend jaar weer een paar dagen wil zeilen? Jazeker! En misschien ga ik dan wel mee. ‘t Garijp heeft namelijk ook zeilkampen voor volwassenen. Of misschien ga ik wel leren surfen.

Bedankt Zeilschool ‘t Garijp voor de prachtige week en ervaring!

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

No Comments

    Leave a Reply