Do it yourself Persoonlijk

Magisch wit met FLEXA

De afgelopen maanden heb je een beetje mee kunnen kijken met onze verbouwing. De nieuwe keuken, bijkeuken en washok zijn klaar. Maar ook werd onze vloer geschuurd en alles weer fris wit geschilderd. Ja ook de prachtige stylish roze muur. En als ik eenmaal begint te verven dan is er geen houden meer aan.

(lees verder onder de afbeeldingen)

Bovenverdieping

Nu is de bovenverdieping aan de beurt. Op de overloopmuren zitten zwarte strepen van onder andere de stofzuiger en vingerafdrukken toen de meiden nog over het traphekje heen klauterden. We wonen hier nu bijna 7 jaar en de bovenverdieping was wel toe aan een opfrisbeurt. Laat ik dan meteen Bente haar kamer ook meepakken. Die wil graag een grote meidenkamer met een echt bureau. Als we dan toch de voorjaar door ons huis halen, dan meteen maar meteen goed.

Roze verftruc met Powerdek Magic White

Erg blij ben ik met de nieuwe magische verf van Flexa, de Powerdek Magic Dry. Zo fijn dat Flexa een verf heeft bedacht waarbij je gemakkelijk van wit naar wit verft, zelfs als het schemert of avond is. Want zeg nou eerlijk, het is superlastig om te zien waar je geweest bent met je kwast. Met de Powerdek Magic Dry verf je je witte muur met de lichtroze verf. Je ziet meteen door de roze kleur waar je met je roller bij langs bent geweest en vergeten plekken zijn meteen zichtbaar. Na een uur is de roze kleur weggetrokken en heb je een fris witte kleur. Of je kiest voor iets gebroken wit (RAL 9010).  Op onderstaande foto en de timelapse video kun je goed zien waar ik met de roze roller geweest ben.

Timelapse video

Het eindresultaat

En kijk eens wat een verschil. Van meisjeskamer naar meidenkamer. Het schoolbureau heeft plaatsgemaakt voor een echt bureau. Een zwart met wit gestippeld dekbed, blankhouten lampje en ladenkastje en een paar zacht roze accessoires maken het kamertje helemaal af.  En om al dat wit een beetje te breken heb ik één wand volgeplakt met zwarte stippenstickers.

Magisch wit met FLEXA | Wimke
Magisch wit met FLEXA | Wimke

Bente’s kamer archief

Dit jaar wordt Bente tien en wat heeft het kamertje al veel verschillende stijlen gehad. Hier had Bente haar kamertje een lambrisering van okergoud (FLEXA). En hier had het kamertje nog een wasbakje. In 2014 was het nog Madee haar kamertje, nog met de commode en babykast in de kamer. Ik kan niet beloven dat de muren van het kamertje wit blijven, want blauw is Bente haar lievelingskleur.

Ik zou nog heel graag de gele marmoleum vloer vervangen door een witte vloer. Of zou je dit ook kunnen verven? Nu ik toch aan het witten ben :).

5 Comments

 • Reply
  Joyce
  26 februari 2017 at 12:51

  Wat is het leuk geworden! En super handig die verf!

 • Reply
  Nynke
  27 februari 2017 at 15:00

  Leuk, die timelapse video!
  Wat is het een mooie kamer geworden! Een echte grote meidenkamer 🙂
  Dat lampje met gekleurd snoer is ook super trouwens.

 • Reply
  Carlijn
  17 april 2017 at 15:21

  Super handig deze verf 🙂
  Ik wil hem ook voor in mijn nieuwe huis. Gebruik je hier de wit of gebroken wit?

  Groetjes 🙂

  • Reply
   Wimke Tolsma
   17 april 2017 at 15:37

   Hoi Carlijn,

   deze verf is superhandig inderdaad. Dit is de witste variant.

   Succes!
   groetjes WImke

 • Reply
  Jasmijn
  24 juli 2017 at 09:53

  Hoi Wimke, vloeren kun je ook schilderen met Annie Sloan chalkpaint. Of misschien is betonverf ook een idee. Goed slijtvast. Leuke frisse kamer is het geworden

Leave a Reply