Persoonlijk

Follow meZoveel reacties op onze nieuwe keuken had ik niet verwacht! Een tijdje geleden plaatste ik een blog over onze nieuwe keuken en bijkeuken. Veel complimenten en veel vragen zoals: welk formaat tegeltjes wij op de muur hebben, hoe hebben we het underlayment werkblad behandeld en of we het handdoekenrekje zelf hebben gemaakt. In deze blogpost geef ik antwoord op deze vragen en laat ik je de bijkeuken zien.


Tegeltjes

Als ik scrol door mijn kitchenboard op pinterest zie ik dat mijn smaak behoorlijk is veranderd. Ik begon met hout en beton, naar kleurrijk en vintage  en eindigen in een witte minimalistische witte keuken. Ik hoop dat ik niet binnen nu en twee jaar een houten keuken met betonblad wil. Wit is altijd goed en is zo gemakkelijk te combineren. Toen we eindelijk een go hadden op de keuken was ik meteen ervan overtuigd dat ik witte tegeltjes tegen de muren wilde, het liefst tot aan het plafond. Maar ik bleef twijfelen. Ik wilde ook tegeltjes in de bijkeuken en het washok. Het zouden we erg veel tegeltjes worden dus besloten we de tegeltjes tot aan de plant te plakken. het formaat van de tegeltjes is 15 x 15 cm met een zilvergrijze voeg. Dat was nog zo’n dilemma, welke kleur voeg kies je? Als jij ook twijfelt over voegkleuren, de tegelzetter heeft kleurstalen van de voegjes bij zich welke je tussen je tegeltjes kunt houden. Hij wil de voegkleuren ook nog wel mengen als je perfecte kleur er niet bij zit.

Werkblad

Het houten werkblad is precies hetzelfde blad waar we ook de eettafel van gemaakt hebben. De schilder heeft het werkblad in de epoxy gezet waardoor het superhard geworden is en je er gewoon op kunt werken. Het blad hebben ze niet gepolijst. Als je underlayment wilt als werkblad of tegen de muren, dan moet je er rekening mee houden dat de kleur wat geler wordt.

Follow me

In het plafond hebben we spotjes. Geen dimbare spotjes, wel lekker werkbaar licht. Die spotjes hoeven niet aan als we niet in de bijkeuken hoeven te zijn. Toch miste ik een lichtpunt welke gerust de hele avond aan kan laten staan omdat er een glazen deur van de keuken naar de bijkeuken zit (bekijk de foto op Instagram). Voor MisterDesign mocht ik een blog schrijven over deze prachtige Follow Me tafellamp van Marset, ontworpen door Inma Bermudèz. Een stijlvol lampje met een blank houten hengsel met een Scandinavisch uiterlijk, welke weer perfect past bij het werkblad en je makkelijk meeneemt. Het lampje is dimbaar in drie lichtstanden. Wat helemaal handig is dat je de batterij van de lamp oplaadt via de USB poort en heeft een maximum aan 20 branduren!

Nu staat het lampje in de bijkeuken maar we zullen hem deze zomer vast ook vaak buiten gaan gebruiken als we zwoele zomeravonden buiten zitten.

O ja en het houten handdoekenrekje hebben we niet zelf gemaakt, deze kocht ik bij Tas-ka.


Deze blogpost is mede mogelijk gemaakt door MisterDesign. Ik werk alleen samen met merken en bedrijven die passen bij mij en mijn blog.

2 Comments

 • Reply
  Gertrud
  20 februari 2017 at 20:38

  Prachtige foto’s van wat mij idd een fijne keuken lijkt. En wat een gave lamp zeg!
  Fijne avond.

 • Reply
  Fiona
  24 februari 2017 at 20:04

  Ha Wimke,
  Wat is het prachtig geworden! Zijn je tegels mat of glanzend, ik kan het niet goed zien. En wat ligt er op de grond voor moois in de bijkeuken? Echt waanzinnig!
  groetjes Fiona

Leave a Reply