Do it yourself

Snelle paasmakers voor Dille & Kamille

Hoe vieren jullie Pasen? Pakken jullie lekker uit met een versierd huis, een uitgebreide brunch en versierde paastakken of is en een paasbrood bij het ontbijt al voldoende? Ik hang er net wat tussenin. Natuurlijk bak ik traditiegetrouw een brood voor op de ontbijttafel, we versieren een paastak en maken wat snelle paasmakers.

(lees verder onder de foto’s)

Snelle paasmakers en hotcrossbuns voor Dille en Kamille - www.wimke.nl

Snelle paasmakers en hotcrossbuns voor Dille en Kamille - www.wimke.nl

Het paasmandje

De meiden zijn altijd wel in de stemming voor een eenvoudige zelfmaker. Zolang het maar geen uren hoeft te duren. Voor mijn favoriete winkel Dille & Kamille mocht ik een blog maken met eenvoudige zelfmakers voor Pasen. En dat is zeker gelukt! Neem het paasmandje. Je geeft hem al snel een paas-look door er een katoenen servet omheen te knopen. De uiteinden zijn net konijnen-oren (zie eerste foto). Klaar om eieren te zoeken. En om een mandjesruzie te voorkomen maakten we een persoonlijk naamlabeltje. Versier de labeltje en knoop deze met een lintje en een vilten bloem aan het mandje. Zo kunnen de meiden de mandjes goed uit elkaar houden.

Eierdopjes verven

Wil je eens iets anders verven dan de eieren? Verf eens het eierdopje! Ieder aan tafel zijn eigen dopje en volgend jaar kun je ze weer gebruiken. Verf de dopjes met acryl- of plakaatverf. Schilder de dopjes eerst in 1 kleur. Zodra de basislaag droog is, verf je kleine bloemetjes, stipjes of andere figuurtjes op het dopje. Laat even drogen en zet ze op de paastafel.

Snelle paasmakers en hotcrossbuns voor Dille en Kamille - www.wimke.nl

Paashangertjes

Paastakken in een vaas zijn onmisbaar. Hang de takken niet te vol, want dan komen de hangers beter tot hun recht. Ik ben fan van vilten figuren, het vogeltje, de kip en de libelle. Ze zijn ook prachtig om aan een deurknop te hangen of cadeau te geven. Je kunt natuurlijk ook zelf hangertjes maken van zelfdrogende klei en een koekjes-uitsteekvorm in de vorm van een ei.

Snelle paasmakers en hotcrossbuns voor Dille en Kamille - www.wimke.nl

Hotcross buns bij het paasontbijt

Een broodje wat echt bij Pasen hoort zijn de Hotcross buns. Het zijn Engelse broodjes die je herkent ze aan het kruis bovenop. Het is een zoet broodje met rozijnen erin en zijn door de jamlaag lekker kleverig. Officieel eet je het broodje op Goede Vrijdag, maar wij serveren ze met Pasen. Heerlijk bij het paasontijt, -brunch of bij de koffie. Kijk voor het recept bij Dille en Kamille.

Snelle paasmakers en hotcrossbuns voor Dille en Kamille - www.wimke.nlDeze blog maakte ik in samenwerking met Dille en Kamille. Ik ben groot fan van de winkels van Dille en Kamille. Als we een dagje gaan shoppen moet ik altijd even rondkijken, al was het alleen maar even om de heerlijke geur die in de winkels hangt. Het is dan ook zo jammer dat Friesland nog geen Dille & Kamille winkel heeft, wie weet :). Gelukkig kan ik mijn hart ophalen in de online shop.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

1 Comment

 • Reply
  Alet
  21 maart 2018 at 09:45

  Dat jullie konijn zo op de tafel blijft zitten…….. Die van ons was er meteen weer af gehuppelt …… Fijne paassfeer zo Bij jullie!

Leave a Reply