Bloemen en planten

Paasboeket en een Hay stoel

Kennen jullie Judith Slagter? Ik heb Judith eens ontmoet en volg haar blog en op Instagram. Ze is een bloemiste en styliste. En ik ben blij met haar want zij laat de innerlijke bloemiste in mij los :). Ze geeft bijvoorbeeld tips hoe je veldboeket maakt of welke bloemen perfect passen in een Paasboeket. Heel handig, zo kan iedereen een prachtig boeket op tafel zetten. Met die laatste tip ging ik naar de bloemist en haalde wat Franse tulpen (kijk hoe prachtig de dubbele Franse tulpen zijn!), berkentakken en craspedia’s. Meer heeft je Paasboeket niet nodig! Dit jaar tuigen wij niet de paastakken op, dat komt omdat ik er dit jaar geen zin in had. Eigenlijk heb ik geen zin om op zoek te gaan naar de Paasspullen. Ik heb ze ergens op zolder in een doos liggen, ergens…

(lees verder onder de foto’s)

Hay J104

Zoals je ziet is de samenstelling van de stoelen rond de eettafel ook veranderd. De twee prachtige vintage stoeltjes die ik op marktplaats scoorde zijn verhuisd naar de kamer van Bente. Niet dat we ze niet mooi vonden, maar allemachtig wat kraakten die stoelen. Niemand wilde er op zitten omdat ze zoveel lawaai hadden. Bij MisterDesign bestelde ik de spijlenstoel van Hay J104 een ontwerp van Joergen Beakmark, een beauty. Het blank hout van de Haystoel past perfect bij de rest van de nieuwe inrichting en zit ook nog eens kraakvrij.

We hebben de eetkamer nogal eens verander. Herinner je onze blauwe Zweedse keukenbank nog? Een fijn bank met veel opbergruimte, maar iedereen moest over de leuning heen klimmen om erop te komen, super onpraktisch 🙂 En dit zijn de vintage kraakstoelen. Zowel de Zweedse klepbank als de stoeltjes hebben we nog. Ze zijn nog steeds prachtig en hebben alleen een andere plek gekregen.

Fijne zondag!

Deze blog maakte ik in samenwerking met MisterDesign. Ik werk alleen samen met merkenen bedrijven die bij mij en mijn blog passen.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

Go Tonone!

We kunnen weer eentje afvinken van de wishlist; de Tonone Bolt lamp. Als ik kijk naar mijn Pinterestaccount,…

Lees meer…

Teckel Saar

Dit is ze dan: Saar! Onze bijna 10 weken oude ruwharige teckelpup. En is ze niet allerliefst!? Vorig…

Lees meer…

3 Comments

 • Reply
  Marlies
  4 april 2017 at 13:49

  Mooi! Judith maakt inderdaad de mooiste boeketten, geeft zoveel inspiratie. Je stoel is ook prachtig en de spiegel: wauw! 🙂

  • Reply
   Wimke Tolsma
   4 april 2017 at 13:54

   Wat lief dank je wel! Mocht ik ooooooit gaan trouwen weet ik wel wie ik voor de bloemen vraag 😉

 • Reply
  Gertrud
  4 april 2017 at 21:26

  Fijne lichte foto’s en deze tulpen zijn tres bien 😉 net zoals de stoel.. Fijne avond.

Leave a Reply