Persoonlijk

Rich Butterscotch voor een tienerkamer

Twaalf jaar is Bente geworden! Over twee weken mag ze haar boeken ophalen en gaat ze naar de brugklas. Voor haar verjaardag vroeg ze een outfit, schooltas en een make over van haar kamertje, eentje voor grotere meiden. Nu moet ik haar gelijk geven, het kamertje kon wel wat kleur gebruiken. Ik haalde een paar Flexa kleurtesters waarvan ik dacht dat die goed zouden passen bij de zandgele marmoleum vloer en de grijsblauwe kledingkast. Bente mocht de definitieve kleur bepalen.

(lees verder onder de foto’s)

Kleuren kiezen

Het is eigenlijk niet heel moeilijk om de kleur te bepalen. Flexa maakt het je steeds gemakkelijker. Naast de kleurtesters is er ook het magazine van de Flexa Creationslijn, deze kun je halen bij de bouwmarkt. Hierin staan de 54 Creations kleuren verdeeld in drie kleurgroepen: Essential , Atmosphere en Accent. De kleuren binnen deze verschillende groepen kun je prima met elkaar combineren. Op pagina 22 & 23 van de Creations brochure kun je in één oogopslag zien welke kleuren uit dezelfde rij goed bij elkaar passen. Dan zit je altijd goed.

Op de muur van de slaapkamer wilde ik één kleur, maar Bente moest nog bepalen welke dit zou worden. We kozen tussen de drie kleuren: Rich Butterscotch, Dandy Dust en de grijsblauwe kleur Blueberry Dream. Met de kleurtesters verfden we drie vlakken op de muur en konden we meteen zien hoe de kleuren tot hun recht zouden komen bij daglicht.

Een doorlopende lambrisering met rich butterscotch

Bente koos voor de kleur op haar nieuwe kamer de caramelkleur Rich Butterscotch uit het Accent pallet. Een warme, zomerse en volwassen kleur. Omdat het een klein kamertje is, had ik aan een blik van 2,5 liter verf meer dan genoeg. De lambrisering plakte ik af met de paarse tape. Meten is weten! Met een rolmaat ging ik aan de slag zodat de lambrisering strak op de muur komt. Ik liet de lambrisering een stukje doorlopen op de wand van het raam. Zo lijkt het net of het bed in een nisje staat. Aan de slag!

rich butterscotch flexa - Wimke.nl

Zijdeglans op de muur

Voordat ik aan de slag ga heb ik alles goed afgeplakt en het bed afgedekt met oude lakens. Roer de verf van te voren goed door en giet het in de rolbak. Met een dikke kwast ging ik eerst voorzichtig langs de randen. Daarna kon ik met de muurroller over het glasvliesbehang verven. Deze keer koos ik in plaats voor een matte kalkverf voor een zijdeglans muurverf. Zijdeglans is minder gevoelig voor vlekken en makkelijk schoon te maken. Puur een praktische keus :). Nadat de eerste laag er in 30 minuten op zat, heb ik de verf goed laten drogen en de volgende dag nog een tweede laag aangebracht voor een strak en gedekt eindresultaat. Let op, haal de afplaktape eraf op het moment dat de verf nog nat is.

Het eindresultaat

Rich Butterscotch is prachtig! Een fijne kleur die gemakkelijk combineert met de vloer en houten accessoires. Om het niet te saai te laten worden voegde ik blauwe kleuraccent toe. Een zomers blauw dekbed en het schilderij van Lisa Grue, dat altijd bij ons in de kamer hing, past prachtig bij de nieuwe kleur. Door een contrastkleur toe te voegen komt de lambrisering nog beter tot zijn recht. Hoe vinden jullie het kamertje geworden?

rich butterscotch flexa - Wimke.nl
rich butterscotch flexa - Wimke.nl

Bright Skies bij lancering Kleur van het Jaar 2022

Hoe je een lancering moet organiseren, daar weet Flexa wel raadt mee! Wauw, Flexa vroeg kleurvrienden Marij (van Enter my Attic) voor de fantastische styling en Souraya deed de presentatie. Wij (Elske en ik) waren gisteren uitgenodigd voor de kleur van het Jaar 2022 in het Hoogtij in Amsterdam. Een locatie met uitzicht…

Lees meer…

Witte keuken krijgt kleur

Ken je deze blog nog? Onze nieuwe witte keuken, mijn pride & joy :). Vier jaar geleden zochten we de keuken uit. Ik wist precies wat ik wilde, alles moet wit. Zelfs de stootrandjes bij de kastjes moesten wit worden. Kleur kon ik wel toevoegen met accessoires. Op wat houten schalen en snijplanken,…

Lees meer…

Lila in de slaapkamer – Iets heide

Goedemorgen! Wat is het fijn wakker worden in een zomerse slaapkamer! Weet je nog vorig jaar, toen kreeg de slaapkamer een prachtige hotelkamerlook kreeg, met Greyed Green gecombineerd met de Kleur van het Jaar Tranquil Dawn. Wopke was er heel blij mee, stoer en sfeervol. Maar ik moest na een half jaar nog…

Lees meer…

Klaar de Voorjaarsklus; make-over van de werkkamer

De werkkamer Ik knipper met mijn ogen en er is alweer een week voorbij. De tijd gaat snel thuis. En daar helpt het mooie weer ook bij. Vorige week ben ik aan de slag gegaan met het opruimen van de zolder. Wopke deelt hier de werkkamer samen met Madee. Het is een mooie…

Lees meer…

Tranquil Dawn slaapkamer make-over

Aan de slag met de kleur van het jaar! Tranquil dawn. Ik was al heel blij met onze slaapkamer. Lekker naturel en basic, met een mooie zandkleur op de muur en oud roze gordijnen en het lekkerste bed wat je maar kunt bedenken. Ik werd aan het denken gezet toen ik het nieuwe…

Lees meer…

Rich Butterscotch voor een tienerkamer

Twaalf jaar is Bente geworden! Over twee weken mag ze haar boeken ophalen en gaat ze naar de brugklas. Voor haar verjaardag vroeg ze een outfit, schooltas en een make over van haar kamertje, eentje voor grotere meiden. Nu moet ik haar gelijk geven, het kamertje kon wel wat kleur gebruiken. Ik haalde…

Lees meer…

Terug naar een roze basis met Flexa Gentle Red

Dat ik een beetje fan ben van de kleur roze wisten jullie al. Al eerder verfde ik de muren in de woonkamer de Flexa-kleur Stylish Pink. Ik was op slag verliefd op de poederroze kleur, hij is zacht, subtiel, sfeervol en combineert gemakkelijk. Door de verbouwing kregen alle muren weer een witte basis….

Lees meer…

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

2 Comments

 • Reply
  Souraya | Binti Home Blog
  13 augustus 2019 at 10:53

  Prachtig Wimke! Zo gaaf om te zien hoe deze kleur een hit is in verschillende ruimtes. Zelf ben ik met de hal aan de slag gegaan, die komt vanavond live! En nog gefeliciteerd met je dochter, wat wordt ze groot! Liefs Souraya

 • Reply
  Alet
  15 augustus 2019 at 06:33

  Nog gefeliciteerd met je grote dochter!
  De slaapkamer is mooi geworden en je hebt gelijk, de combinatie met de blauwe kleur maakt het helemaal af!

Leave a Reply