Persoonlijk

Teckel Saar

Dit is ze dan: Saar! Onze bijna 10 weken oude ruwharige teckelpup. En is ze niet allerliefst!? Vorig jaar zomer begon het, ik wilde zo graag een hondje. Ik miste een hondje om me heen. Vroeger, toen ik een jaar of 15 was, kregen we thuis een Jack Russel. En een hond in huis geeft zoveel gezelligheid. Helemaal toen ik als puber uit school kwam vond ik het fijn als de hond er was,  ik kon altijd mijn verhaal kwijt. Nu ik wat vaker thuis werkte miste ik een hondje en hoe langer ik erover nadacht, hoe grager ik het wilde. Ik zocht naar een klein hondje, eentje die goed is met kinderen, een gezinshond met een beetje pit. Een Welsh Terriër of ruwharige Teckel moest het worden. Wopke hakte de knoop door, we gingen voor een ruwharige teckel.

Lees verder onder de foto’s

Dit is onze ruwharige teckelpup Saar - wimke.nl

Op 11 februari kregen we bericht van de fokker, er waren 7 pups geboren, 2 reutjes en 5 teefjes. Voor ons was een teefje gereserveerd. Na een paar weken mochten we kijken en waren meteen verkocht. De echte voorpret kon beginnen. We kochten een bench, speelgoedjes, riempje en een mandje. We waren er helemaal klaar voor en wat duurt wachten dan lang! Vorige week haalden we Saar op. Eén brok liefde, gezelligheid en kattenkwaad in huis. Ze bijt in temen, plukt de sokkken uit de wasmand, graaft in mijn vachtjes en is net als ik gek op roze gordijnen. Waar ik zit, slaapt Saar naast me, in haar mandje of op de poef met vachtje. En als ik even niet kijk, klautert ze op mijn lievelingsstoel voor een plekje in de zon. 

(lees verder onder de foto’s

Dit is onze ruwharige teckelpup Saar - wimke.nlDit is onze ruwharige teckelpup Saar - wimke.nlDit is onze ruwharige teckelpup Saar - wimke.nlDit is onze ruwharige teckelpup Saar - wimke.nl

Kay Bojesen Teckel

Mijn liefde voor dit geweldige rashondje is meteen van dag 1 geboren. Een paar weken voordat Saar bij ons kwam bestelde ik bij MisterDesign het houten design teckeltje van Kay Bojesen. Een mooi cadeau om de komst van Saar te vieren. Het walnotenhouten teckeltje is klein, maar valt meteen op door zijn opvallend design en heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen (net als Saar). Je kent de ontwerpen van Kay Bojesen vast van zijn beroemde houten aapje. Maar wist je dat de teckel in 1934 werd ontworpen en Kay zijn eerste ontwerp was? De houten dieren zijn inmiddels echte design klassiekers.

Dit is onze ruwharige teckelpup Saar - wimke.nlDit is onze ruwharige teckelpup Saar - wimke.nl

Saar is inmiddels al een beetje gewend bij ons. En wij kunnen ons als geen dag voorstellen zonder Saar. Ze slaapt ‘s ncahts lekker en doet het grootste gedeelte van de de plasjes buiten. Vrijdag heeft ze haar eerste puppieles. We moeten nog zoveel leren. Zoals wandelen, dit is echt nog een flinke onderneming. Saar is ook gek op gras, takjes en blaadjes. Je snapt het, wandelen met zoveel indrukken is een grote ontdekkingsreis. Ik zal Saar haar belevenissen af en toe met jullie delen op Instastories.

Ik maakte deze blog in samenwerking met MisterDesign. Lees ook de blogs die ik eerder voor MisterDesign maakte. Ik werk graag samen met merken en bedrijven die bij mij en mijn blog passen.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

6 Comments

 • Reply
  Gertrud Prins
  19 april 2018 at 16:05

  Wat een liefde kun je voor zo’n beestje voelen hè, het is ook wel een schatje.

 • Reply
  Alet
  25 april 2018 at 06:53

  Welkom voor de schattige Saar bij haar nieuwe familie!

 • Reply
  Anne VW
  29 januari 2020 at 11:09

  Voor mij ook zo eentje, om dood te knuffelen, zo lief!
  Is dit een Mini of Kaninchen?
  Veel plezier met Saar.
  Groetjes uit Belgie

 • Reply
  Marga Mertens
  28 oktober 2020 at 19:41

  Wat een schatje
  Zou graag de naam en het adres van de fokker krijgen
  Ben al zo lang op zoek naar een ruw harig teckeltje
  BVD

 • Reply
  Hermie Monster Hooijer
  13 september 2022 at 13:30

  Bij toeval kwam ik op uw site terecht en zag daar jullie teckel Saar. inmiddels geen pup meer.Heb ook een teckel gehad lijkend op Saar, maar na 12 jaar overleden. Ben nu op zoek naar weer een teckel, de leukste honden soort die er is. Is het brutaal als ik vraag naar de kennel waar Saar vandaan komt

 • Reply
  Desiree van den Tol
  1 december 2022 at 14:15

  Oh wat is Saar een lieverd!! Morgen gaan wij onze kleine doerak halen, een ruwhaar en krijgt van ons de naam Moos. Het zijn ook echt hartendiefjes

Leave a Reply