Bloemen en planten

No-Budget Boeket

Ken je nog de uitspraak van Loesje; aan het eind van mijn geld houd ik een stukje maand over. Ik had deze uitspraak in mijn hoofd toen ik dit bos bloemen maakte. Een no-budget boeket. Gewoon een grote vaas vol voor nog geen euro! De afgelopen weken was het weer hier zo heerlijk. Stonden de eerste week van april de takken van de kersenbomen nog in de knop, zo stonden ze twee weken later in volle bloei. Elk jaar zijn de laatste twee weken van april een feestje in de tuin. Zonde om de bloesemtakken niet in huis te halen. Ze kunnen prima een paar dagen in een vaas!

Een boeket bloemen op tafel voor niks! www.wimke.nlEen boeket bloemen op tafel voor niks! www.wimke.nlEen boeket bloemen op tafel voor niks! www.wimke.nlEen boeket bloemen op tafel voor niks! www.wimke.nlEen boeket bloemen op tafel voor niks! www.wimke.nlDe roze bloesemtakken van de Japanse Kers zijn prachtig om in een vaas te zetten, maar ook de witte bloesemtakken van de  kersenboom mogen er zijn! Mooie subtiel en fris. Wil je het wat speelser maken, combineer de twee soorten door elkaar, ook mooi. Heb je geen Japanse Kers of Kersenboom in de tuin of buurt? Rij eens een rondje door je wijk, wie weet kom je een mooie bloesemtakken tegen. Takken die het goed doen in een vaas:

 • Magnolia
 • Katjes
 • Prunus (Sierkers)
 • Perzikbloesem

Wel even vragen natuurlijk als je bij de buren een paar takken uit de boom knipt. Of rij even langs de winkel. Voor een paar euro heb je al een paar mooie takken. Zo’n weelderig boeket combineert prachtig bij je andere woonaccessoires.

Een boeket bloemen op tafel voor niks! www.wimke.nl Een boeket bloemen op tafel voor niks! www.wimke.nlEen boeket bloemen op tafel voor niks! www.wimke.nl Ik liet de takken eventjes in de bijkeuken staan om kleine spinnetjes en andere beestjes uit de takken te laten kruipen. Hier nog een paar tips om maximaal te genieten van je voorjaarsboeket:

 • Vul een mooie vaas voor de takken met lauwwarm water.
 • Voeg eventueel wat snijbloemenvoedsel toe
 • Knip de afgeknipte takken nogmaals schuin af met een scherpe snoeischaar
 • Verwijder ook de zijtakken die in het water komen van de hoofdtak af.
 • Vul de vaas regelmatig bij met vers water
 • Zet de vaas met de voorjaarstakken op een lichte plek in de kamer of buiten op het terras

Maximaal genieten voor heel weinig!

Fijne dag

WimkeEen boeket bloemen op tafel voor niks! www.wimke.nl

Ik maakte deze blog samen met fonQ. Ik werk graag samen met merken en bedrijven die bij mij en mijn blog passen.

Nog meer inspiratie

IN MIJN BOEK SMÛK LAAT IK ZIEN DAT IEDEREEN KAN KNUTSELEN, BAKKEN EN HANDWERKEN

60 zelfmakers en recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen. 

Bestel
Informatie

€ 17,95 en gratis verzending!

Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com

IN MIJN BOEK SMÛK LAAT IK ZIEN DAT IEDEREEN KAN KNUTSELEN, BAKKEN EN HANDWERKEN

60 zelfmakers en recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen. 

Bestel
Informatie

€ 17,95 en gratis verzending!

Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com

No Comments

  Leave a Reply