Persoonlijk

Tuinplannen

Tuinplannen maken met de Sophie stoelen van Hartman

Weet je nog, dat we vorig jaar onze overkapping een zwarte beits gaven? De tuin knapte er zo ontzettend van op. Daar is nu weinig meer van over. Met deze regen en kou is de complete tuin veranderd in een troosteloze plek. En helemaal na de eerste winterstorm van dit jaar moeten we ook eens gaan nadenken over een nieuwe schutting. Want deze wordt nu extra verstevigd door een paar extra steunpaaltje. Een tweede storm zou de schutting niet overleven ben ik bang.

De schutting en tuin is een mooi project voor 2018. Want groen moet het worden. Een mooie begroeide schutting, een dahlia pluktuin langs de schutting, siergras en in de overkapping een tuinset waar we met veel mensen kunnen zitten.

Tuinplannen maken met de Sophie stoelen van Hartman

Moodboard maken

Voor Flexa heb ik geleerd hoe ik een moodboard moet maken. Kleuren, materialen en stijlen bij elkaar zoeken. Om mijn tuinplannen overzichtelijk in beeld te krijgen knipte ik inspirerende beelden uit de woontijdschriften en plakte ze op de muur midden in de kamer. Zo kan ik er steeds even naar kijken en mooie platen aan de collectie toevoegen. Ook op Pinterest heb ik mijn board Garden Inspiration flink gevuld. De basis voor de nieuwe tuin is de zwarte overkapping. Deze ga ik combineren met natuurlijke materialen, zoals manden van zeegras en rotan, fijne warme dekens om ‘s avonds onder weg te kruipen en wat niet mag ontbreken is een hangmat.

Tuinplannen maken met de Sophie stoelen van Hartman
Tuinplannen maken met de Sophie stoelen van Hartman

Sophie tuinstoelen

Ik wil aan de tuin toch nog een kleur toevoegen. Nu is roze mijn favoriet, maar ik ben ook erg gecharmeerd van de kleur rood, steenrood. Op de site van Hartman mocht ik een eigen stoelontwerp maken op basis van hun nieuwe paradepaardje; de Sophie. Je kiest zelf de kleuren en patronen. Dat ontwerpen is super verslavend trouwens :). Maar het leuke is, is dat de Hartman-jury een van mijn ontwerpen heeft gekozen tot in de top 10. Dat betekent dat ik 6 van mijn eigen ontworpen Sophie stoelen kan winnen. Mocht je mijn ontwerp ook te gek vinden… ik kan nog wel wat hartjes gebruiken. Je kunt stemmen tot 15 januari en vanaf 16 januari kun jij ook lekker aan de slag met het ontwerpen van jouw Sophie. En wie weet win jij 6 stoelen + tuintafel die je zelf hebt ontworpen. Succes! En ga lekker ‘los’ met ontwerpen. Tuinplannen maken met de Sophie stoelen van Hartman

Hartman is een van de nieuwe samenwerkingen voor 2018. Ik werk samen met merken en bedrijven die bij mij en mijn blog passen.

1 Comment

 • Reply
  Verie
  12 januari 2018 at 17:43

  Wat een super leuk blogbericht. Ik wil ook dit jaar onze tuin meer `eigen` gaan maken. Dus..ideeën en tips zijn van harte welkom! Ik ga stemmen op jou versie, prachtig! Fijne avond!

  Lieve-groetjes,
  Verie

Leave a Reply