Recepten

Zandkoekjes met maandzaad en citroen

Alleen al om de geur zou je deze koekjes moeten bakken. Goddelijk! Zandkoekjes met citroen en maanzaad. Simpel, snel klaar koekjes en je hebt snel een hele stapel.

Wat heb je nodig voor een trommel vol koekjes

  • 250 gram bloem
  • 170 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 150 gram fijne kristal suiker
  • 2 eidooiers
  • 1 zakje bakpoeder
  • citroen schaafsel (1 citroen)
  • sap van 1/2 citroen
  • snuf zout
  • 2 drupjes vanille extract
  • 2 eetlepels maanzaad
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Mix de roomboter en suiker in een keukenmachine tot het helemaal gemengd is. Voeg de 2 eidooiers, citroensap, vanille extract en citroenrasp toe. Meng alles door elkaar. Mix in een kom de bloem, bakpoeder en zout door elkaar en voeg het (in 1 x) bij de rest, doe als laatste het maanzaad erbij. Meng alles met een deeghaak (dat werkt beter dan een mixer) tot een bol deeg.
  • Leg een vel bakpapier op de plaat. Draai bolletjes van ongeveer 3/4 cm doorsnee en druk ze een beetje plat. Doe ongeveer 9 op de bakplaat. Er moet genoeg ruimte tussen de koekjes zitten, want ze worden flink groot. Bak de koekjes in ongeveer 12 minuten gaar. Ze zijn klaar als ze nog licht van kleur zijn en de randjes lichtbruin.
  • Laat de koekjes 10 minuten op de plaat afkoelen en ze zijn klaar!

O ja je kunt er ook nog een citroenglazuur overheen doen. Mix poedersuiker met een paar druppels citroensap. En druppel wat glazuur over de koekjes.

Met dank aan Brabantia, waar ik trotse ambassadeur van ben.

1 Comment

Leave a Reply