Uittips

Weekendtrip Parijs

Man man wat gaat zo’n weekend Parijs altijd snel voorbij. En 3 dagen is veel te kort, maar we gaan wel maximaal! Ook dit jaar hadden we minimaal 25.000 stappen, 3 activiteiten en 1 restaurantbeleving per dag. We konden met een gerust hart zondag weer in de Thalys terug naar huis stappen. Wat hebben we genoten. Ik zal onze tips voor dit weekend met jullie delen. Dit jaar was het thema: culinair Parijs!

Bouillon Chartier

Henny kreeg vorig jaar voor haar verjaardag van ons het boek Bon Appetit Paris, een schot in de roos, want binnen een dag had ze het uit en kregen we het hele weekend Parijs-tips over de beste restaurants, tafelmanieren en waar je de lekkerste croissants, Oeuf Mayonnaise en zuurkool eet. Eén van de tips uit het boek is restaurant Bouillon Chartier. Een bijzonder restaurant die al 120 jaar bestaat en waar je nog een voorgerecht voor 2 euro eet en waarbij je bij Parijzenaren aan tafel zit. De obers serveren in traditionele vesten en lange witte schorten. Op de kaart vind je uiteraard traditionele Franse gerechten. Ik moest de oeuf mayonniase proberen (voor 2 euro!), en nam de spaghetti met groente en een camembertje na. De rekening schrijven de obers op het tafelkleed. We waren per persoon nog geen 18 euro kwijt. Verwacht geen hoogstaande culinaire uitspattingen, maar een belevenis is het zeker. De inrichting is helemaal Art-Nouveau, met grote spiegels, mooie lampen en tegeltjes aan de wand. Er zijn 3 Bouillon Chartier restaurants in Parijs, wij aten bij Chartier in Montparnasse. O ja, je kunt niet reserveren, maar laat je niet afschrikken door de wachtrij voor de deur. Het gaat best heel snel.

Bofinger

Bofinger is het tegenovergestelde van Chartier. Hier eet je oesters en drink je champagne. Voor de zaterdag hadden we een lunch bij Bofinger gereserveerd. Wat een fantastisch restaurant, je kijkt je ogen uit, het is een uitje op je zaterdag! Net als Chartier heeft Bofinger de prachtige glas-in-lood plafonds, maar ook chique gedekte tafels, pluchen stoelen en de allervriendelijkste gastheren. We bestelden oesters voor de sfeer, deze worden geserveerd op een schaal met ijs. Marije nam de zuurkool, dikke aanrader. Zo zacht en zoet, heel anders dan de zuurkool door onze stamppot, en Henny en ik de Fish en Chips. En we namen een chocoladetaartje na. We rolden naar buiten. Op naar de fietstocht en rondvaart over de Seine, we hadden een goede bodem.

La Maison Rose

Als je Emily in Paris hebt gekeken, ken je vast het kleine roze restaurantje La Maison Rose in de wijk Montmartre. Wat een geluk dat we deze op tijd hadden gereserveerd voor een Paasbrunch. Toen we aankwamen waren we niet de enige. Om het restaurantje stond het zwart van de mensen die een selfie met het restaurant wilden. Het allerschattigste restaurant was alleen niet roze, maar stond in de witte grondverf. Mocht je hier willen eten, reserveer van te voren een tafeltje, want La Maison Rose heeft zes kleine tafeltjes. Vergeleken met Bofinger is dit restaurant heel basic. We bestelden de Paasbrunch met een sapje, yoghurt met granola, eggs florentine en een carrotcake toe. We werden van alle kanten flink bekeken, want tsja, Emily in Paris zou wel eens binnen kunnen zitten.

Na de paasbrunch slenterden we nog even over Place du Tertre en pakten nog een rommelmarkt mee. Om 14.30 uur pakten we de trein terug naar huis.

Parijstips van Henny, Wimke en Marije (die bijna niks kosten)

Naast deze superleuke restaurantjes hebben we nog wat Parijs tips!

  1. Merci Paris winkel, hier kopen we ieder jaar een canvas tas, toilettas of mok
  2. Vanaf het dak van warenhuis Lafayette heb je een fantastisch uitzicht over stad. Ook het plafond van deze winkel is een plaatje.
  3. Wandelen door Jardin Luxembourgh, tip neem bij mooi weer een gevulde tas met lekker mee. Je kunt hier een hele middag toeven.
  4. Maak een wandeltocht door door St.-Germain. Hier vindt het het de toegangspoort naar het legendarische straatje Cour de Commerce St.-Andre aan de Boulevard St.-Germain. Wij maakten deze wandeltocht.
  5. Boek een fietstocht bij Baja Bikes met gids, Je komt op de leukste plekken.
  6. Scoor souveniertjes in Montmartre, geniet van de zon bij Sacre Coeur en slenter langs de de tekenaars op Place du Tertre.

2025

Het zit er weer op. Maar de voorpret voor 2025 kan al beginnen. Ondertussen hebben we het programma al bijna rond. Het thema voor 2025: Kunst en Kitch! Wil je nog meer tips? Lees de Parijs-blog van 2023.

Hulp bij stomen met Brabantia

Jongens, vergeet strijken, kleding stomen it is. En ik kan zeggen, wat een verademing! Je bespaart tijd, je kleding blijft mooier en je hoeft niet de hele boel op te tuigen (strijkplank neerzetten) om een bloesje te strijken dat je meteen aan wilt. In deze blog vertel ik meer over de nieuwe Refresh…

Lees verder…

Pasta alla Norma van Bente

Sinds een paar maanden staat Pasta alla Norma hier regelmatig op het menu. Dat komt door Aaf en Lies de podcast (tip), hier komt het recept regelmatig voorbij. Hier is Pasta alla Norma inmiddels ook favoriet, zonder kappertjes, maar met Burrata! Geïnspireerd door het recept uit het boek van Ottolenghi. Wat lees je…

Lees verder…

Weekendtrip Parijs

Man man wat gaat zo’n weekend Parijs altijd snel voorbij. En 3 dagen is veel te kort, maar we gaan wel maximaal! Ook dit jaar hadden we minimaal 25.000 stappen, 3 activiteiten en 1 restaurantbeleving per dag. We konden met een gerust hart zondag weer in de Thalys terug naar huis stappen. Wat…

Lees verder…

Zandkoekjes met maandzaad en citroen

Alleen al om de geur zou je deze koekjes moeten bakken. Goddelijk! Zandkoekjes met citroen en maanzaad. Simpel, snel klaar koekjes en je hebt snel een hele stapel. Wat heb je nodig voor een trommel vol koekjes 250 gram bloem 170 gram roomboter (kamertemperatuur) 150 gram fijne kristal suiker 2 eidooiers 1 zakje…

Lees verder…

Een slinger haken

In vlagen heb ik de smaak te pakken. Dan heb ik zo’n zin om iets te haken. Van zolder haalde ik mijn enorme haaktas met gezellige wolletjes. Ik vond het wel weer eens tijd voor een vrolijke vlaggetjeslijn, de Happy Bunting. Deze gehaakte vlaggetjeslijn was in 2016 een enorme hit op Insta. Ik…

Lees verder…
Nieuwe collectie Brabantia Make en Take isoleer

Warme lunch met Make & Take

Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo. Ik kwam twee keer helemaal verregend thuis. Wat kan ik dan genieten van de warme houtkachel, mooie kaarsen aan en zelfgemaakte soep! En maak meteen…

Lees verder…