Do it yourself

Zelf scrunchies haken

Yes, ik heb de smaak van het haken weer te pakken! Zo heerlijk om met dit regenachtige takkeweer met een haakproject bezig te zijn. Eigenlijk heb ik meerdere projecten lopen: een tienjarenplan dekentje (die echt prachtig wordt) en we haken scrunchies. Ja we… ik heb een mini-me gecreëerd! Madee kan ook haken en vindt het ook nog eens leuk. We haken de leukste kleurrijke scrunchies en het is zo makkelijk. Binnen een half uurtje haak jij ook zo’n toffe scrunchie. Hoe je deze scrunchies moet maken lees je in dit blog.

(lees verder onder de foto’s)

Zelf scrunchies haken - www.wimke.nl

Dit is ook leuk om te haken: Pannenlappen haken

Zelf scrunchies haken - www.wimke.nl

Lees ook eens: Zelf je eigen muts haken

scrunchies maken - www.wimke.nl

Wat heb je nodig om de scrunchies te maken

 • haaknaald nr 4 (3,75 is ook oke)
 • acrylwol
 • haarelastieken
 • schaar

Hoe haak je een scrunchie

Benodigde tijd: 30 minuten.

 1. Haak een elastiekje vol met halve vasten.

  Rek het elastiekje een beetje zodat je nog meer halve vasten kunt toevoegen. Schuif de halve vasten ook tegen elkaar. Zo krijg je een mooie volle scrunchie.

 2. Sluit de ronde met halve vasten met een halve vaste in de eerste v.

 3. Haak drie lossen en ga door met twee dubbele stokjes in elke v totdat je helemaal rond bent.

  Suit met een halve vaste. En haak je draden af. That’s it! Je scrunchie is klaar!

Basissteken voor het haken

Ben je geïnteresseerd in het leren haken, maar weet je niet hoe je moet starten? Dan help ik je graag op weg met de basissteken van het haken. Op deze pagina geef ik je een introductie tot de zes haaksteken die essentieel zijn voor elke haker, ongeacht je niveau.

TIP: Wil je je scrunchie nog wat leuker maken. Haak een extra randje. Dat doe je door 1 vaste in elke v te doen. Haak helemaal rond.

Nog meer leuke haakprojecten

Heb je de smaak te pakken? Haak eens een muts in een uur of een warme haarband. Die komen nu goed van pas :). Fijn weekend!

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Crochet in the City

Crochet in the City is het inmiddels derde haakboek van Annemarie Benthem, bekend van Annemarie’s Haakblog. Het bevat meer dan 20 kleurrijke patronen die stuk voor stuk geïnspireerd zijn door bloemen. Van prachtige dekens tot een hele toffe tas en van schitterende sjaals tot een schattig konijntje. Je vindt het allemaal in dit unieke haakboek dat anders is dan andere haakboeken.

De Haakbijbel

Dit boek is bedoeld om haakliefhebbers kennis te laten maken met allerlei nieuwe steken en creatieve manieren om te haken. Het staat boordevol steken, technieken en haakpatronen. Elke steek wordt uitgelegd aan de hand van foto’s, werkbeschrijvingen, telpatronen en voorbeelden.

Basisboek haken

Voor iedereen die wil leren haken is dit een geweldige basisboek. Van de opzetlus, lossen, vasten tot stokjes, alle steken worden stap voor stap met foto’s uitgelegd. Vervolgens kun je de net geleerde steken toepassen in een leuk project. Van armbandjes tot mobielhoesjes, van kussens tot amigurumi. Je begint eenvoudig en eindigt als een volleerd haker of haakster.

No Comments

  Leave a Reply