Do it yourself

DIY Ballerina wasknijpers

Ballerina wasknijpers - Wimke Tolsma

Ik zet ze gewoon neer in de kamer, want ik vind ze té leuk om de was ermee op te hangen. De knijpers kocht ik een tijdje geleden bij Dille en Kamille. Ze lagen nog steeds in de kast te wachten op een goed idee. Sinds gisteren wist ik wat ik ermee wilde gaan maken, ballerina’s. Een zelfmaker met een moeilijkheidsgraad van 0. Het lastigste is het vinden van deze ouderwetse knijpers denk ik, want ik ben ze in de supermarkt nog niet tegen gekomen.

Ballerina wasknijpers - Wimke Tolsma

Wat heb je nodig om deze Ballerina wasknijpers te maken:

 • knijpers
 • nagellak
 • merkstift
 • wol
 • pompommal
 • stofschaar

Met een zwarte merkstift (ik gebruikte een Sharpie) teken je het haar, de oogjes, het kraagje van het balletpakje en de balletschoentjes met lint.

Ballerina wasknijpers - Wimke Tolsma

Kleur het balletpakje en de schoentjes in met nagellak. Dan hebben die meteen een mooie glans.

Ballerina wasknijpers - Wimke TolsmaBallerina wasknijpers - Wimke TolsmaHet rokje is een pompon. Let erop bij de pompon dat je het lijfje door de binnenkant van de pomponmal doet en daarna de twee helften losknipt (zoals afgebeeld op de foto’s).

Ballerina wasknijpers - Wimke TolsmaKnip de pompon mooi rond en klaar is je ballerina-knijper.

Ballerina wasknijpers - Wimke TolsmaMadee en haar vriendinnetje wilden ook graag een ballerina maken, zelf. Ik hielp alleen bij het losknippen van de pompon. Ze gingen los met de nagellak en knipten de pompon tot een getailleerd jurkje.

Ballerina wasknijpers - Wimke Tolsma
Ballerina wasknijpers - Wimke Tolsma
Ben jij ook helemaal fan van deze ballerina’s! Ik zou het leuk vinden als je mij tagt als je een foto plaatst van jouw dansmariekes op Instagram of Facebook.

Happy wednesday!

Ballerina wasknijpers - Wimke Tolsma

Ook gemaakt?

Laat me dan weten hoe het geworden is! Laat hieronder een reactie achter en deel jouw foto op Instagram met #blogwimke. Is het je gelukt om deze Ballerina Wasknijpers te maken, probeer dan ook eens deze Origami Bird. Succes!

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

1 Comment

 • Reply
  Rita de Cássia Rodrigues
  28 februari 2019 at 19:07

  Muito lindas essa bonecas de prendendor…aprendi…obrigada.!!

Leave a Reply