Bloemen en planten

Bloementips van Judith Slagter

Ik vind het nog knap lastig om een mooi boeket bloemen te stijlen. Ik pluk wel eens een bos bij de pluktuin of haal twee bossen tulpen bij de Appie. Hier komt dan barweinig creativiteit bij kijken. Regelmatig kijk ik bij anderen op Instagram of Pinterest en smul van mooie bossen #fridayflowers, weelderige veldboeketten en de bruiloften met de mooiste trouwboeketten. En ik kijk altijd even op de socials bij Judith Slagter, zij heeft een droombaan! Zij zorgt met haar bloemen voor de mooiste trouwboeketten en reist hiervoor zelfs naar Frankrijk en het wonderschone IJsland… De bloemen zijn echte eyecatchers! En het zwarte kerkje in IJsland komt zeker weten ook op mijn lijstje om ooit te bezoeken…

Bloementips van bloemstylist Judith Slagter I Wimke.nl

Ik wilde graag wat tips van Judith en wat zijn eigenlijk de bloemen die Judith zelf mooi vindt? Vorige week mailde Judith zo enthousiast haar antwoorden. Ik zal ze met jullie delen:

Bloementips van bloemstylist Judith Slagter I Wimke.nl

De lievelingsbloemen van Judith

Mijn lievelings lente-, zomerbloemen zijn: de papaver, dahlia, engelse roos, ranonkel en anemoon.

Alledrie maken ze echt een boeket vind ik. De dahlia is echt zo goed inzetbaar, omdat hij er in heel veel verschillende kleuren, vormen en maten is! De engelse rozen zijn vooral heel tof, omdat ze vaak heerlijk ruiken en echt zoveel mooier zijn dan normale rozen. En papaver spreken voor zich denk ik, zo fragiel, maar zo ontzettend mooi van vorm!

Wat ik voor nu ook een erg leuke bloem vind is de “wilde lathyrus”, dus is niet alleen het bloemetje met het korte steeltje, maar hieraan zitten ook de blaadjes nog en soms zelfs meerdere bloemen. Als je zelf lathyrus in de tuin kweekt, kun je de steel gewoon een stuk lager afknippen, dan heb je een veel langere steel met bloemen, wat weer heel mooi staat in een boeket. Hij steekt dan zwierig uit het boeket! Waar de gewone lathyrus vaak wat te kort voor is.Bloementips van bloemstylist Judith Slagter I Wimke.nlBloementips van bloemstylist Judith Slagter I Wimke.nl

Dè tips van Judith

 • Een tip is om blad uit de tuin te gebruiken in je boeket. Dan heb je al een goeie basis en heb je nog maar een aantal bloemen nodig om de vaas te vullen. Dit hoeft helemaal geen bijzonder blad te zijn, maar als je een aantal lange uitschieters hebt, kun je die super leuk in je boeket gebruiken.
 • Als je een mooie vaas hebt die je altijd lastig vind om te vullen, kun je die altijd meenemen naar de bloemenwinkel, dan kunnen zij je hiermee altijd helpen.
 • Wanneer je op Pinterest/ Instagram een plaatje hebt gezien van een bloem, en die zou je graag zelf willen, neem het plaatje mee naar een (goede) bloemenwinkel en kunt vragen of de bloemist deze bloem mee wil nemen voor jou. Mits het in het goeie seizoen is, willen ze dat vaak wel doen!
 • Ga je volgende jaar trouwen? Kijk dan rond de periode dat je gaat trouwen naar welke bloemen er in die periode zijn. Maak hier eventueel foto’s van, dan weet je welke bloemen er in jouw seizoen zijn voor in jouw boeket.
 • De pioenentijd komt er weer aan! Bij de betere bloemenwinkel kun je bloemen meestal wel per stuk kopen, koop een aantal verschillende soorten, zo kun je genieten van alle pioenenpracht. Ze komen namelijk allemaal anders open, verschillende kleuren en soms verkleuren ze zelf nog na een tijdje! Maak een foto van je favoriet, zo heb je altijd je mooiste soort in huis.

  Je hoeft geen groot boeket te hebben, losse vazen met verschillende pioenen staat ook super leuk op tafel. Laat je niet misleiden door de kleine knoppen van de pioenen, ze zijn prijzig, maar na een aantal dagen worden ze dan ook echt prachtig en groot. Er kan soms wat plakkerig spul op de knoppen zitten, waardoor ze moeilijk open komen, dit kun je er afspoelen met warm water en eventueel een druppeltje wasmiddel. De honing lost dan op en dan kunnen de bloemblaadjes los komen en kan de bloem helemaal open komen.

Bloementips van bloemstylist Judith Slagter I Wimke.nlMet de tips van Judith ging ik naar mijn bloemist Valentijn in Sneek. Ze bestelden de papaver, Engelse rozen en zochten we een boeket bij elkaar. Helaas is de tijd voor de ranokel en anemoon voorbij.

De fijne kleine bloemen liet ik wat langer voor een speelser effect en liet de zwaardere wat korter. Zo jammer dat jullie het boeket niet kunnen ruiken want de rozen ruiken zalig. De papaver is mijn favoriet, kijk eens naar die kleuren!

Dank je wel Judith en Arnoud voor jullie hulp!

Bloementips van bloemstylist Judith Slagter I Wimke.nl

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

No Comments

  Leave a Reply