Persoonlijk Uittips

Vakantievoorpret

Vakantievoorpret, het is bijna nog leuker dan de vakantie zelf. Als eerst de zoektocht naar de perfecte vakantiebestemming. Vorig jaar was ik zo blij verrast door Oostenrijk, de natuur is er adembenemend mooi. We boekten 3 dagen Oostenrijk op weg naar onze eindbestemming Toscane. De reis was lang, té lang vonden de meisjes. Twee dagen reizen naar een droomvakantie is natuurlijk ook best intensief, helemaal voor kinderen. Dat gaan we dit jaar anders doen. We blijven dichterbij huis!

(lees verder onder de foto’s)

Vakantievoorpret zeilen bij watersportcentrum 't Garijp - www.wimke.nl

Vakantievoorpret zeilen bij watersportcentrum 't Garijp - www.wimke.nl

Zeilen op de Friese wateren

We hebben de vakantie opgedeeld in drieën, want zes weken zomervakantie is lang. Bente heeft twee jaar geleden zeilles gehad. In twaalf lessen leerde ze alles over het zeilen in een optimist. Toen we Madee vroegen of zij ook zeilles wilde, hoefde ze daar niet lang over na te denkeen. Madee mag op zeilkamp! Vier dagen zeilen bij watersportcentrum It Garijp. Superleuk, ‘t Garijp organiseert al 50 jaar zeilkampen voor kinderen (en volwassenen) van verschillende leeftijden. En laat de zeilschool hier op een kwartiertje rijden vandaan liggen. Een prachtig begin van de vakantie en een mooie basis voor een succesvolle zeilcarrière.

Vakantievoorpret zeilen bij watersportcentrum 't Garijp - www.wimke.nl

Cultuursnuiven in Luxemburg

Omdat we dit jaar niet weer twee dagen in de auto door willen brengen, hebben we een bestemming dichterbij huis. Na de Sneekweek (ook een toeristische trekpleister) gaan we een week cultuursnuiven in Luxemburg. Een land dat we niet goed kennen. Ik ben heel benieuwd naar de mooiste plekken, de natuur, de gebruiken, het eten en dan vooral de supermarkten. We gaan naar camping de Birkelt. De camping ligt op een paar kilometer van de plaats Larochette. Zijn jullie wel eens op vakantie geweest in Luxemburg? Tips zijn welkom!

Vakantievoorpret zeilen bij watersportcentrum 't Garijp - www.wimke.nl

Kamperen op Terschelling

Als afsluiter van de vakantie gaan we nog een week kamperen op mijn favoriete waddeneiland, Terschelling. We zitten misschien wel op de kleinste camping van het eiland; camping ‘t Wan-tij in Oosterend. De camping zit vlakbij natuurreservaat de Boschplaat en op loopafstand van de Noordzee. Meer hebben we niet nodig om ons klaar te stomen voor nieuw schooljaar. We blijven een week in een safaritent.  Ik kan nu al uitkijken naar de wandelingen op het strand met Saar, de yatzee-competitie en het halen van verse broodjes en de ochtendkrant.

Wat zijn jullie vakantieplannen?

Vakantievoorpret zeilen bij watersportcentrum 't Garijp - www.wimke.nlPS; de foto’s bij deze post, zijn vorig jaar gemaakt tijdens onze vakantie naar Oostenrijk en Toscane. De vier dagen zeilen krijgen we aangeboden door watersportcentrum ‘t Garijp.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

1 Comment

  • Reply
    Jennie
    29 mei 2018 at 21:53

    Heerlijk die vakantievoorpret! Dat begon bij ons al in de herfstvakantie toen we op Terschelling waren. Al fietsend kwamen we een leuke, kleine camping tegen, die we meteen hebben geboekt voor de zomervakantie. En hoe toevallig… dat is camping
    ‘t Wan-tij in Oosterend. Nu al zin in…

Leave a Reply