Uittips

Creative Life

Dat was hem dan, de eerste editie van Creative Life. Als je niet bent geweest, dan heb je misschien wel iets heel erg gaafs gemist. En als je niet weet wat het was: Creative Live is een creative beurs waarbij je naast het shoppen ook zelf aan de slag gaat kunt gaan. Op de beurs waren ongeveer 120 shops, 50 workshops, foodtrucs en inspirerende sprekers. Vrijdag gingen Elske en ik weer samen een dag erop uit. De routeplanner ingesteld op de Werkspoor kathedraal in Utrecht. Op naar een dag vol inspiratie.Ik kan in deze blog niet benoemen welke stands er allemaal waren en welke te gekke workshops je moest volgen, dat vind je terug op de website van Creative Life. Maar ik heb wel lieve knappe inspirerende mensen ontmoet! Zoals de goedlachse roodharige Carolina, het gezicht achter de shop Rood en Bloem. De prachtige frisse stand met net wat andere gekke dingetjes zoals de mosballetjes in water. Carolina heeft een bloemen- en plantenwinkel in Utrecht en geeft daarnaast workshops en stylingadvies.
Bij Allerwarmst heb ik een tijdje staan kijken naar de het XXL weefgetouw waarop een schitterend kustwerk tevoorschijn kwam. Aan de muur hingen wandhangers welke je meteen naar huis wilt nemen (zoals die okergele!). Allerwarmst verkoopt in hun online shop alleen milieuvriendelijke, diervriendelijke en unieke woonaccessoires. Wil je zelf aan de slag, dat kan ook met de DIY-pakketten.Je kent Martine vast nog van de Instagram prints. Samen met haar prachtige dochter stond ze in de stand en we kletsen we even bij. Martine heeft haar collectie uitgebreid. Ze had al een tijdje de modellen fotoprints, maar nu zijn daar ook de getekende modellenprints. Deze zijn nog niet te koop in de webshop van Via Martine, maar heb geduld!

Milou, het meisje met het wiebelknotje en het gezicht achter Mevrouw Knot gaf workshops brushlettering. Ik volg Milou online en ik ben fan van haar wekelijkse screensavers en prachtige fotografie. Kijk maar eens op haar fijne website.

Dit wil ik heel erg graag gaan doen, een workshop samen ringen maken in het atelier van Handmade Heaven. Samen met goudsmit Marije Geursen maak je in twee uren twee ringen. Ik zet hem op mijn verjaardaglijstje. Nu nog bedenken met wie ik de ringen ga maken. Hier werd ik zo gelukkig van, check die roze TAART van Sprinkels Bakery. Zoveel heerlijkheden verkocht eigenaresse Anne, carrot cake, limoen-matcha cheesecake, amandelcake, koeken met witte chocolade en macadamia noten…. Elke keer als we hier langs liepen moest ik weer foto’s maken van de taart. Aan het eind van de dag haalden we een flink stuk carrot cake. Die hadden we wel verdiend.Gelukkig was Flavio op tijd op Creative Life met zijn Portretomat. Met zijn tekenarm in het gips lukt het hem toch om portretten van de bezoekers te maken. Nu ik thuis ben baal ik dat ik niet even stil gezeten heb voor een portret. Ik volg illustrator Flavio Salsano op Instagram en elke keer weer weet ‘De man met Baard’ mij aan het lachen te maken. Flavio trouwens ook!

Een evenement met lekker eten scoort altijd! Van soep, salades tot tosti’s, friet en bonenburgers was er genoeg te halen bij de foodtrucs.
In stand nummer 63 zat Yzette van Soyz. Yzette is een mega creatief en in haar stand kon je los gaan met kralen, groen, denim en voor een flinke dosis gezelligheid.
Een speciale Bloggers & Vloggers huiskamer waar we even konden uitrusten en bijkletsen. We hebben er helaas niet veel gezeten omdat er gewoonweg zoveel leuks was en de dag te kort. We hebben nog de lezing van Anki (zilverblauw) over fotografie mee kunnen pakken en na een flink stuk carrot cake zijn we weer richting huis gereden.

Heb ik het nog niet eens gehad over de prachtige locatie, de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Heb je meteen mooie reden volgend jaar ook te komen, want Creative Life is er volgend jaar weer op 23, 24 en 25 maart 2018!

Tot volgend jaar

x Wimke

10 Comments

 • Reply
  Henrieke
  28 maart 2017 at 06:53

  Heel Instagram stond inderdaad al vol met Creative Life en nu ik dit zo bij elkaar zie weet ik zeker dat ik volgend jaar ook ga! Leuk!

 • Reply
  Lizet
  28 maart 2017 at 10:34

  Jaa het was leuk hé! Misschien heb ik je nog wel gezien, haha! Ik zag zoveel ‘bekende’ gezichten, maar zo van instagram weet ik nooit goed te plaatsen wie het dan is 😉 Leuke foto’s heb je gemaakt! En de workshop van Mevrouwknot heb ik gevolgd, was heel leuk!

  • Reply
   Wimke Tolsma
   4 april 2017 at 18:34

   Ja was echt heel leuk! De workshop van mevrouw Knot zat goed vol, dat moet wel een gave workshop zijn geweest!

 • Reply
  Monique
  28 maart 2017 at 14:57

  Wat een heerlijk blog over superblij event! Mooi om terug te kijken, thx Wimke.

 • Reply
  carolien
  29 maart 2017 at 13:32

  Leuke reportage! Ben ik er toch een beetje bij geweest 🙂

  • Reply
   Wimke Tolsma
   4 april 2017 at 18:35

   Precies! En wie weet volgend jaar 🙂

   Groetjes

 • Reply
  Gertrud
  30 maart 2017 at 11:58

  Het was een heerlijke dag, leuk je gesproken te hebben! Zonnige groet, Gertrud.

  • Reply
   Wimke Tolsma
   4 april 2017 at 18:36

   Vond ik ook Gertrud! Hebben jullie een leuke dag gehad samen? Tot op een volgend evenement!

   Groetjes Wimke

Leave a Reply