Recepten

Recept carrotcake met een frisse topping met citroen.

Wat heb je nodig voor het maken van een carrotcake met citroentopping:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren
  • snuf zout
  • 2 winterpenen (ongeveer 400 gram)
  • 100 ml zonnebloemolie

Voor de topping:

  • 185 gram roomkaas
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 biologische citroen

(lees verder onder de foto’s)

We gaan aan de slag!

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Neem een rechthoekige ovenschaal of een brownievorm en bekleed deze met bakpapier. Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een kom en klop met een mixer 3 min. Voeg het meel, bakpoeder, speculaaskruiden en zout toe. Rasp de schone winterpenen
en voeg deze rustig roerend toe. Schep het beslag in de vorm.

Bak de worteltaart in het midden van de oven ongeveer 45 minuten gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster.  Meng de roomkaas en de poedersuiker door elkaar. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Roer het sap door het glazuur en bestrijk de taart ermee. Bestrooi de afgekoelde taart met het citroenrasp en serveer!

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

Recept bokkenpootjestaart

Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…

Lees meer…

Bloemkoolroosjes in zuur

Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…

Lees meer…

Recept focaccia

Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo…

Lees meer…

No Comments

    Leave a Reply