Do it yourself

Bloemeneitjes bij het moederdagontbijt

Met deze eieren weet ik zeker dat je hoge ogen gooit bij het moederdagontbijt. Eieren met bloemsilhouetten: je moet er even tijd voor maken, maar het is erg gemakkelijk om te maken. Deze zelfmaker komt uit mijn boek en is één van mijn favorieten. Het resultaat is ook schitterend. Deze is voor alle vaders :). In Smûk staan 60 van deze easy diy-projectjes.

(Lees verder onder de foto)

Bloemeneitjes bij het moederdagontbijt - www.wimke.nl

Wat heb je nodig voor bloemeneieren

  • 10 blije bruine eieren
  • panty van ongeveer 20 denier (lager mag ook)
  • kleine bloemen en blaadjes
  • net van ongeveer 10 uien (gewone uien)
  • steelpan
  • water
  • plantenspuit
diy bloemeneieren voor moederdag uit Smûk - www.wimke.nl
Bloemeneitjes bij het moederdagontbijt - www.wimke.nl

Zo maak je de bloemeneieren voor het moederdagontbijt

Ga op zoek naar kleine bloemetjes, grassprietjes en blaadjes. Ik heb zelf onkruid en klaver gebruikt. Als het maar een mooie vorm heeft en niet te groot is.

Bloemeneitjes bij het moederdagontbijt - www.wimke.nl

Lees ook: Moederdag

Bloemeneitjes bij het moederdagontbijt - www.wimke.nl

Spray de eieren een beetje nat zodat de bloemetjes goed blijven plakken op het ei. Knip de benen van de panty in stukken van ongeveer 10 centimeter. Doe een knoopje onderin het stukje panty en leg een ei met het bloemetjes er voorzichtig in en knoop de panty strak dicht. Verpak alle eieren in de stukken panty.Neem de tien uien en snij de bruine schil eraf. Doe de uischillen samen met de eieren in een pan en giet er koud water bij, totdat de eieren net onder water staan. Wacht tot de eieren koken en laat ze 10 minuten op laag vuur koken. Zet het vuur na 10 minuten uit en laat het water met de eieren en uien afkoelen. Knip voorzichtig de panty los en haal de bloemen en blaadjes van het ei. Klaar om de show te stelen bij het moederdagontbijt.

Moederdag cadeau tip!

Eén voor je moeder en één voor jezelf. Bestel nu 2 Smûk boeken voor: € 25,- incl. verzendkosten ipv € 36,- Let op! Bestel 2 boeken en gebruik de kortingscode: moederdag Bestellen kan je makkelijk doen via deze pagina.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

No Comments

    Leave a Reply