Do it yourself

Bloemeneitjes bij het moederdagontbijt

Met deze eieren weet ik zeker dat je hoge ogen gooit bij het moederdagontbijt. Eieren met bloemsilhouetten: je moet er even tijd voor maken, maar het is erg gemakkelijk om te maken. Deze zelfmaker komt uit mijn boek en is één van mijn favorieten. Het resultaat is ook schitterend. Deze is voor alle vaders :). In Smûk staan 60 van deze easy diy-projectjes.

(Lees verder onder de foto)

diy bloemeneieren voor moederdag uit Smûk - www.wimke.nl

Wat heb je nodig voor bloemeneieren

  • 10 blije bruine eieren
  • panty van ongeveer 20 denier (lager mag ook)
  • kleine bloemen en blaadjes
  • net van ongeveer 10 uien (gewone uien)
  • steelpan
  • water
  • plantenspuit
diy bloemeneieren voor moederdag uit Smûk - www.wimke.nl

Zo maak je de bloemeneieren

Ga op zoek naar kleine bloemetjes, grassprietjes en blaadjes. Ik heb zelf onkruid en klaver gebruikt. Als het maar een mooie vorm heeft en niet te groot is.

diy bloemeneieren voor moederdag uit Smûk - www.wimke.nl
diy bloemeneieren voor moederdag uit Smûk - www.wimke.nl

Spray de eieren een beetje nat zodat de bloemetjes goed blijven plakken op het ei. Knip de benen van de panty in stukken van ongeveer 10 centimeter. Doe een knoopje onderin het stukje panty en leg een ei met het bloemetjes er voorzichtig in en knoop de panty strak dicht. Verpak alle eieren in de stukken panty.Neem de tien uien en snij de bruine schil eraf. Doe de uischillen samen met de eieren in een pan en giet er koud water bij, totdat de eieren net onder water staan. Wacht tot de eieren koken en laat ze 10 minuten op laag vuur koken. Zet het vuur na 10 minuten uit en laat het water met de eieren en uien afkoelen. Knip voorzichtig de panty los en haal de bloemen en blaadjes van het ei. Klaar om de show te stelen bij het ontbijt.

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

No Comments

    Leave a Reply