Bloemen en planten

Fluitenkruid

Tongerblommen - www.wimke.nlTongerblommen noemde mijn moeder Fluitenkruid. Het zijn de prachtige lange witte lentebloeiers die je veel in bermen en langs slootjes ziet staan. Je kunt ook echt fluitjes maken van de stengels. Vroeger was ik een beetje bang voor Fluitenkruid. Want mijn moeder vertelde ons dat als je Fruitenfruid ging plukken het ‘s avonds ging onweren (tongeren). En ik was erg bang voor onweer. Nu ben ik er achter dat Tongerblommen helemaal geen fluitenkruid is, dat is weer Hondsrug.. Nou ja, al met al, Fluitenkruid is prachtig om in een vaas te zetten. Tongerblommen - www.wimke.nlDe afgelopen dagen was het heerlijk weer en het Fluitenkruid staat in volle bloei. Madee en ik knipten een paar stengels bij het schelpenpaadje in IJlst. Let op, want er zitten nogal eens wat brandnetels tussen de stengels. De tas was te klein om alles mee te nemen. Fluitenkruid past ook prima in het rijtje van no budget bloemen. Gratis en je hebt een mooi bos bloemen op de buitentafel, of binnen kan natuurlijk ook. Fluitenkruid langs de berm en in een vaas www.wimke.nlFluitenkruid langs de berm en in een vaas www.wimke.nlNu ga ik mijn tas inpakken voor een weekend Terschelling. Morgen roei ik de HT-race (van Harlingen naar Terschelling). De koningin onder de roeiwedstrijden. Ik wens je een fijn (moederdag)weekend!

Tip: Een bos Fluitenkruid samen met Smûk is natuurlijk een geweldig Moederdagcadeau. Fluitenkruid langs de berm en in een vaas www.wimke.nl

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

No Comments

    Leave a Reply