Bloemen en planten

Fluitenkruid

Tongerblommen - www.wimke.nlTongerblommen noemde mijn moeder Fluitenkruid. Het zijn de prachtige lange witte lentebloeiers die je veel in bermen en langs slootjes ziet staan. Je kunt ook echt fluitjes maken van de stengels. Vroeger was ik een beetje bang voor Fluitenkruid. Want mijn moeder vertelde ons dat als je Fruitenfruid ging plukken het ’s avonds ging onweren (tongeren). En ik was erg bang voor onweer. Nu ben ik er achter dat Tongerblommen helemaal geen fluitenkruid is, dat is weer Hondsrug.. Nou ja, al met al, Fluitenkruid is prachtig om in een vaas te zetten. Tongerblommen - www.wimke.nlDe afgelopen dagen was het heerlijk weer en het Fluitenkruid staat in volle bloei. Madee en ik knipten een paar stengels bij het schelpenpaadje in IJlst. Let op, want er zitten nogal eens wat brandnetels tussen de stengels. De tas was te klein om alles mee te nemen. Fluitenkruid past ook prima in het rijtje van no budget bloemen. Gratis en je hebt een mooi bos bloemen op de buitentafel, of binnen kan natuurlijk ook. Fluitenkruid langs de berm en in een vaas www.wimke.nlFluitenkruid langs de berm en in een vaas www.wimke.nlNu ga ik mijn tas inpakken voor een weekend Terschelling. Morgen roei ik de HT-race (van Harlingen naar Terschelling). De koningin onder de roeiwedstrijden. Ik wens je een fijn (moederdag)weekend!

Tip: Een bos Fluitenkruid samen met Smûk is natuurlijk een geweldig Moederdagcadeau. Fluitenkruid langs de berm en in een vaas www.wimke.nl

Met 60 verrassende en eenvoudige zelfmakers geeft Smûk je volop inspiratie voor elk seizoen.

Zelf buitenkaarsen maken van oude augurkenpotten. Limonade maken van zelfgeplukte vlierbloesem. Je zelfgemaakte wandkleed ophangen of zelfgeraapte tamme kastanjes poffen. Ideeën genoeg om je eigen geluk te creëren! Je kan Smûk hier bestellen

Bestel je Smûk bij mij dan schrijf ik er een persoonlijk kaartje bij, voor je zelf of als je het boek cadeau wilt geven. Dat maakt het boek nog even wat persoonlijker!

Heb je onderstaande blogs ook al gelezen?

No Comments

    Leave a Reply