Persoonlijk Uittips

Kamperen in Friesland

Zo dichtbij huis zijn we nog nooit op vakantie geweest. Op een kwartier rijden, in Sint Nicolaasga, is camping Blaauw. We zetten hier de caravan van de ouders van Wopke neer en de meiden beleefde hun mooiste vakantie. De hele dag werd er gespeeld en gezwommen. Tussendoor brachten we broodjes, snoepjes en wat drinken en ze speelden weer verder. Dichtbij huis op vakantie heeft ook zoveel voordelen. Geen lange autoritten, geen overnachting in een smoezelig hotel of overnachtingscamping, de was kun je thuis doen, bij slecht weer ga je lekker naar huis, vriendjes en vriendinnetjes kunnen langskomen en als je wat vergeten bent haal je het op! We vierden op de tweede kampeerdag Bente haar 10de verjaardag en iedereen kon langskomen om het te vieren.

(lees verder onder de foto’s)

Kamperen in Friesland - wimke.nl
Kamperen in Friesland - wimke.nl
Kamperen in Friesland - wimke.nl
Kamperen in Friesland - wimke.nl

Kamperen in Friesland

De meiden kregen half juli zomervakantie. De eerste dagen moest iedereen even bijkomen en in het vakantieritme komen. Om ons heen vertrokken familie en vrienden naar hun vakantieadres. Eind augustus vertrekken wij pas naar Italië, Toscane. Een heerlijk vooruitzicht, maar het is nog zooooo lang wachten. Gelukkig was de caravan van Wopke zijn ouders vrij en mochten we gebruiken. Vrienden van ons zitten drie maanden op de camping in Sint Nicolaasga. We boekten een week op deze camping, een plek tegenover het zwemmeertje. Camping Blaauw is een superleuke kleine camping met animatie voor jonge en oudere kinderen. Bente maakt met gevonden takken in het bos en katapult en Madee knutselde maskers en slijm (!). ‘s Avonds konden de oudere kinderen mee vleermuizen spotten. De omgeving van de camping is ook erg mooi. Op 2 km van de camping is Langweer, een gezellig toeristisch watersportdorpje. In het dorp heb je gezellige terrassen en het tweedehands boekenwinkeltje. Hier kun je wel een middag doorbrengen zoveel boeken staan hier. Zeker een bezoek waard. Achter de camping vonden we een veld met wilde bloemen.

Kampeergemak

Hoewel wij vroeger altijd naar de camping gingen, zijn wij geen doorgewinterde kampeerders. Wij huurden voor de zomervakantie een stacaravan of huisje op een camping waarbij mijn zus en ik in het tentje sliepen. Geen kampeertent, vouwwagen of caravan. Een caravan (met voortent) heeft veel handige inklap en opbergsnufjes. De hele hut wordt benut. Ik moest even wennen aan alle inklap- en uitvouwspullen, van bedden in de dinette tot de tafels welke je kunt inklappen tot miniscuul pakketje. Om mijn kampeergemak iets te verhogen haalde ik twee strandstoelen, ook inklapbaar :). Ik moet eigenlijk zeggen vlinderstoelen, welke heerlijk zitten er ook nog eens erg mooi zijn om naar te kijken. Als de zomer voorbij is zet ik ze binnen.

Kamperen in Friesland - wimke.nl

Campingkoken

Campingkoken is ook een geval apart. Liever niet met teveel potten en pannen, want er moet ook afgewassen worden. En als het weer het toelaat, naar buiten met het kookstel. Het Caravanity kookboek is ideaal met eenvoudige recepten voor de kampeerder. Ik pakte hem erbij na dagen van patat en pasta. We maakten uit het boek de chili con carne met de restjes uit de koelkast en een blik bonen, de couscoussalade en natuurlijk de borrelplank :). Een handig boekje welke je gemakkelijk meeneemt naar je vakantieadres en als je geen inspiratie hebt voor een lekkere maaltijd, lunch of snack.

Kamperen in Friesland - wimke.nl
Kamperen in Friesland - wimke.nl
Kamperen in Friesland - wimke.nl

Volgend jaar willen we hier wel langer kamperen. Wie weet zetten we volgend jaar de caravan zes weken neer. Maar we gaan eerst volgende week genieten van een week zon in Toscane.

fonQ

Deze blog maakte ik in samenwerking met fonQ. Ik werk alleen samen met merken en bedrijven die goed bij mij en mijn blog passen.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

1 Comment

 • Reply
  Anna Maria
  19 augustus 2017 at 10:05

  Wat heerlijk zo’n vakantie dichtbij, wij gingen vroeger vaak naar die boerencampings waar enkel een boomgaard was en een gebouwtje waar je kon douchen en naar de wc. Zowel in belgië als in nederland gingen we daar heen. Dat waren eigenlijk wel de mooiste vakanties, simpel niet te ver en gewoon ontspannen.

Leave a Reply