Afgelopen vrijdag was de aftrap van mijn vakantie. Heerlijk vooruitzicht, vijf weken lang geen wekker en geen verplichtingen. Ik werk ondertussen door aan mijn freelance klussen en blogopdrachten, want online gaat alles gewoon door. Om de 5 weken te doorbreken gingen we met zijn allen naar Ouwehands Dierenpark. Zondag vertrokken we naar Rhenen, op zoek naar de panda’s.
(Lees hier het recept van de croissanttaart met blauwe bessen)
Pandasia
Het verblijf van de reuzenpanda’s, welke nog maar sinds 12 april in Nederland zijn, is in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Voor zowel het mannetje als het vrouwtje is een eigen binnen- en buitenverblijf, een kraamkamer, een bamboeopslag en kliniek voor de panda’s. Pandasia, zo heet het Aziatisch leefgebied heeft naast de reuzenpanda’s ook andere Aziatische diersoorten en zelfs een Chinees restaurant en pandagiftshop waar je je eigen Wu Wen of Xing Ya kunt kopen. Bente en Madee zochten ieder een eigen pandaknuffel uit, Bente koos voor het vrouwtje Wu Wen en Madee mocht het mannetje Xing Ya. Een goede verdeling, want Bente kwam erachter dat Wu Wen net als zij jarig is op 11 augustus. De ontdekking van de dag!
Croissanttaart
Om de vakantie te vieren en dat Wu Wen tegelijk jarig is met Bente bakten we een taart van croissantdeeg. Supermakkelijk!
Wat heb je nodig voor de croissanttaart:
- 1 blik Danerolles croissantdeeg
- 1 bakje blauwe bessen (200 gram)
- (monchou) roomkaas (200 gram)
- 125 gram suiker
- 150 ml melk + zakje vanillesuiker
- twee eieren
- twee handjes walnoten (ongezouten)
- poedersuiker als finishing touch
We gaan aan de slag met het maken van de croissanttaart!
Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een ovenschaal en vet deze in. Scheur het deeg in stukjes en verdeel over de schaal. Doe de rest van de ingrediënten (muv de blauwe bessen, walnoten en poedersuiker) in een bak en mix met de staafmixer alles goed door elkaar. Giet dit mengsel in de ovenschaal. Strooi de blauwe bessen en de grof gehakte walnoten erover en zet de schaal in de oven. Na ongeveer 25 minuten is de taart klaar om uit de oven te halen. Laat hem een beetje afkoelen en strooi flink wat poedersuiker over de taart. Als dat geen feest is!
60 zelfmakers en recepten
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
€ 17,95 en gratis verzending!
Smûk is beoordeeld met 5 sterren via Bol.com
Zomerse cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard…
Sorbetijs maken van sinaasappels
Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol…
Flower Focaccia recept
Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo…
Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas
Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s…
Recept kersttulband met sinaasappel en cranberries
Zoek eens op Pinterest op kerstrecepten. Je komt de meest feestelijke recepten en ideeën tegen. Op mijn food-board zie ik dat ik dan ook wel heel vaak foto’s…
Recept pompoen pannenkoeken
Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door…
Koffie recepten
Ik weet nog precies met wie en waar ik mijn eerste ijskoffie dronk. Het is 20 jaar geleden dat ik met mijn zus Marije op vakantie was op…
Shortbread koekjes met citroen & maanzaad
Yes, er werd weer volop gebakken dit weekend! We begonnen met citroen shortbread koekjes, dat werden later citroen maanzaad shortbread koekjes. We vonden dat de koekjes nog wel…
Recept panpizza
Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…
Recept alcoholvrije glühwein met mandarijn
Hoe is het? En met de kerststress? Hier alles onder controle. Boodschappen gedaan, kerstdiner is besteld en de kerstkaarten zijn verstuurd. Nu kan het grote Netflix-genieten beginnen. Om…
Recept sinaasappelcake met amandelen
Dit plaatje lijkt alweer lang geleden! Vorig weekend was het fantastisch herfstweer. We maakten de tuin winterklaar en dronken koffie in de zon. Mijn favoriete seizoen. Morgen komt…
Recept plukbrood met veel knoflook
Mijn weekenden vullen zich weer met het bakken van heerlijke dingen! Vorig weekend maakte ik deze naked cake, maar maakte ik ook de Melanzane van Oom Frans. En…
2 Comments
Anna Maria
9 augustus 2017 at 09:41Ik vind het er super lekker uit zien, al zal ik hem helaas niet gaan maken vanwege de zuivel 😉
Wimke Tolsma
9 augustus 2017 at 12:16Ach dat is jammer, maar misschien ook wel beter, hij is niet heel gezond 😉
Groetjes,
Wimke