Recepten

Croissanttaart met blauwe bessen

Afgelopen vrijdag was de aftrap van mijn vakantie. Heerlijk vooruitzicht, vijf weken lang geen wekker en geen verplichtingen. Ik werk ondertussen door aan mijn freelance klussen en blogopdrachten, want online gaat alles gewoon door. Om de 5 weken te doorbreken gingen we met zijn allen naar Ouwehands Dierenpark. Zondag vertrokken we naar Rhenen, op zoek naar de panda’s.

(Lees hier het recept van de croissanttaart met blauwe bessen)

Pandasia

Het verblijf van de reuzenpanda’s, welke nog maar sinds 12 april in Nederland zijn, is in traditioneel Chinese stijl gebouwd. Voor zowel het mannetje als het vrouwtje is een eigen binnen- en buitenverblijf, een kraamkamer, een bamboeopslag en kliniek voor de panda’s. Pandasia, zo heet het Aziatisch leefgebied heeft naast de reuzenpanda’s ook andere Aziatische diersoorten en zelfs een Chinees restaurant en pandagiftshop waar je je eigen Wu Wen of Xing Ya kunt kopen. Bente en Madee zochten ieder een eigen pandaknuffel uit, Bente koos voor het vrouwtje Wu Wen en Madee mocht het mannetje Xing Ya. Een goede verdeling, want Bente kwam erachter dat Wu Wen net als zij jarig is op 11 augustus. De ontdekking van de dag!

Croissanttaart

Om de vakantie te vieren en dat Wu Wen tegelijk jarig is met Bente bakten we een taart van croissantdeeg. Supermakkelijk!

Wat heb je nodig voor de croissanttaart:

 • 1 blik Danerolles croissantdeeg
 • 1 bakje blauwe bessen (200 gram)
 • (monchou) roomkaas (200 gram)
 • 125 gram suiker
 • 150 ml melk + zakje vanillesuiker
 • twee eieren
 • twee handjes walnoten (ongezouten)
 • poedersuiker als finishing touch

We gaan aan de slag met het maken van de croissanttaart!

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een ovenschaal en vet deze in. Scheur het deeg in stukjes en verdeel over de schaal. Doe de rest van de ingrediënten (muv de blauwe bessen, walnoten en poedersuiker) in een bak en mix met de staafmixer alles goed door elkaar. Giet dit mengsel in de ovenschaal. Strooi de blauwe bessen en de grof gehakte walnoten erover en zet de schaal in de oven. Na ongeveer 25 minuten is de taart klaar om uit de oven te halen. Laat hem een beetje afkoelen en strooi flink wat poedersuiker over de taart. Als dat geen feest is!

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

Recept panpizza

Ik ontving de nieuwe duurzame pannen van GreenPan van fonQ. Vandaag kon ik ze meteen even testen. Ik maakte snelle panpizza’s, ideaal als lunch of als je even…

Lees meer…

2 Comments

 • Reply
  Anna Maria
  9 augustus 2017 at 09:41

  Ik vind het er super lekker uit zien, al zal ik hem helaas niet gaan maken vanwege de zuivel 😉

  • Reply
   Wimke Tolsma
   9 augustus 2017 at 12:16

   Ach dat is jammer, maar misschien ook wel beter, hij is niet heel gezond 😉

   Groetjes,

   Wimke

Leave a Reply