Persoonlijk

Klaar de Voorjaarsklus; make-over van de werkkamer

De werkkamer

Ik knipper met mijn ogen en er is alweer een week voorbij. De tijd gaat snel thuis. En daar helpt het mooie weer ook bij. Vorige week ben ik aan de slag gegaan met het opruimen van de zolder. Wopke deelt hier de werkkamer samen met Madee. Het is een mooie ruime kamer, maar stond vol met speelgoed, oude meubels en schoolspullen. Het werd tijd om hier eens flink de bezem door te halen.

#klaardeklus

Flexa vroeg mij om de uitdaging aan te gaan om deze voorjaarsklus op te pakken. En als het een challenge is, dan pak ik die graag aan! Dus toen ik begon, had ik meteen de hele zolder overhoop. De meubeltjes gingen op marktplaats en met een vuilniszak ging ik de kamer door. Wat is het heerlijk als alles weer overzichtelijk en opgeruimd is. De kleur op de muur, Lush Indigo, een donkerblauwe kleur vond ik te heftig. Hier moest een frisse kleur op. En wat is deze uitdag gaaf geworden. Zoveel licht en frisheid. De kamer is veel meer in balans! Bekijk hier het eindresultaat

(lees verder onder de foto’s)

Deel jouw Voorjaarsklus

Denk jij nu ook, jemig ik heb ook zin om aan de slag te gaan met de werkkamer, de slaapkamer, gang of woonkamer? Deel jouw voorjaarsklus met #klaardeklus en tag @flexanl in jouw verhaal. Zo kunnen we elkaar mooi inspireren! En zoek je nog meer kleurinspiratie kijk dan ook eens op deze pagina.

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

2 Comments

 • Reply
  Yanine
  18 september 2020 at 10:40

  Mooi, ik las net de post over de blauwe muur en dacht wat leuk! dat hebben wij ook in onze keuken, maar nu zie ik dat de muur al niet meer blauw is haha. Hoe heet deze lichtgrijze kleur die er nu op zit?

  • Reply
   Wimke Tolsma
   18 september 2020 at 13:09

   Hey Yanine,

   De veranderingen gaan snel ;). Het blauw heeft plaatsgemaakt voor Silver Shadow van Flexa. Heel blij mee en een stuk lichter.

   Fijne dag!

Leave a Reply