Persoonlijk

Klaar de Voorjaarsklus; make-over van de werkkamer

De werkkamer

Ik knipper met mijn ogen en er is alweer een week voorbij. De tijd gaat snel thuis. En daar helpt het mooie weer ook bij. Vorige week ben ik aan de slag gegaan met het opruimen van de zolder. Wopke deelt hier de werkkamer samen met Madee. Het is een mooie ruime kamer, maar stond vol met speelgoed, oude meubels en schoolspullen. Het werd tijd om hier eens flink de bezem door te halen.

#klaardeklus

Flexa vroeg mij om de uitdaging aan te gaan om deze voorjaarsklus op te pakken. En als het een challenge is, dan pak ik die graag aan! Dus toen ik begon, had ik meteen de hele zolder overhoop. De meubeltjes gingen op marktplaats en met een vuilniszak ging ik de kamer door. Wat is het heerlijk als alles weer overzichtelijk en opgeruimd is. De kleur op de muur, Lush Indigo, een donkerblauwe kleur vond ik te heftig. Hier moest een frisse kleur op. En wat is deze uitdag gaaf geworden. Zoveel licht en frisheid. De kamer is veel meer in balans! Bekijk hier het eindresultaat

(lees verder onder de foto’s)

Deel jouw Voorjaarsklus

Denk jij nu ook, jemig ik heb ook zin om aan de slag te gaan met de werkkamer, de slaapkamer, gang of woonkamer? Deel jouw voorjaarsklus met #klaardeklus en tag @flexanl in jouw verhaal. Zo kunnen we elkaar mooi inspireren! En zoek je nog meer kleurinspiratie kijk dan ook eens op deze pagina.

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

2 Comments

 • Reply
  Yanine
  18 september 2020 at 10:40

  Mooi, ik las net de post over de blauwe muur en dacht wat leuk! dat hebben wij ook in onze keuken, maar nu zie ik dat de muur al niet meer blauw is haha. Hoe heet deze lichtgrijze kleur die er nu op zit?

  • Reply
   Wimke Tolsma
   18 september 2020 at 13:09

   Hey Yanine,

   De veranderingen gaan snel ;). Het blauw heeft plaatsgemaakt voor Silver Shadow van Flexa. Heel blij mee en een stuk lichter.

   Fijne dag!

Leave a Reply