Persoonlijk

Lush Indigo

Jep, ik bestelde de Lush Indigo Pure van Flexa, een super donkerblauwe kleur voor de werkkamer. En dat was best spannend. Het is geen off-white of zacht roze welke je zo weer over verft naar wit. In mijn vorige blog bekeek ik met de visualizer-app van Flexa welke kleur er op de wand moest komen, handig als je er al helemaal geen beeld bij hebt. De verf was geleverd, tijd om ruimte te maken voor de te verven muur. Het verft natuurlijk het lekkerst als je ruimte om je heen hebt.

Aan de slag met Lush Indigo!

We haalden de joekel van een IKEA-vakkenkast leeg en sleepten deze naar de voorzolder, waar hij eigenlijk een veel beter plek heeft. Even de muur goed schoonmaken en dan kan het afdekken en afplakken beginnen. Dit vind ik echt het minst leuke verf-klusje en neemt de meeste tijd. Afplakken is echt belangrijk, helemaal met donkere kleuren. Tip: bezuinig niet op afplaktape, want je wilt niet dat je donkere kleur onder de tape gaat doorlopen. Plak ook niet pal langs de randen af. Ik hield 5 cm vrij van de buitenmuren en de bovenkant. Zo krijg je een strakkere lijn. Bescherm ook je vloer. Dus leg een stuk plastic / oude gordijnen / karton op je vloer en de verfklus kan beginnen.

(lees verder onder de foto’s)

Donkerblauw, Lush Indigo, van FLEXA op de muur in de werkkamer - wimke
Donkerblauw, Lush Indigo, van FLEXA op de muur in de werkkamer - wimke
Donkerblauw, Lush Indigo, van FLEXA op de muur in de werkkamer - wimke

Ik had de kalkmatte variant Indigo Lush Pure serie van Flexa.  Als je een wand kalk mat gaat verven, houd er dan rekening mee dat je minimaal twee keer de muur moet verven voor het mooiste resultaat. Verf de wand in een duidelijk volgorde en ga niet vergeten plekjes later aanstippen. Kalkverf droogt erg snel. Dit ga je zeker later terug zien.

Donkerblauw, Lush Indigo, van FLEXA op de muur in de werkkamer - wimke
Donkerblauw, Lush Indigo, van FLEXA op de muur in de werkkamer - wimke

Het eindresultaat met lush indigo

Donkerblauw, Lush Indigo, van FLEXA op de muur in de werkkamer - wimke
Donkerblauw, Lush Indigo, van FLEXA op de muur in de werkkamer - wimke
Donkerblauw, Lush Indigo, van FLEXA op de muur in de werkkamer - wimke

Superheldenposters op de werkkamer

Onze zolder heeft een dakraam en een zijraam. De donkere indigo wand heeft helemaal geen effect op de lichtinval. De ruimte is nog steeds lekker licht. We hoeven ook helemaal niet aan de blauw kleur te wennen. We plaatsten ons bureau tegen de blauwe wand in plaats van onder het raam. We hebben er een zee van ruimte bij gekregen. Wopke is erg blij met het eindresultaat :). Hij bestelde op Etsy nog een paar superheldenposters, welke nog op zijn achterwand een plek krijgen. Qua stoelen zijn we er nog niet helemaal uit. Ik vind deze blankhouten stoelen perfect, maar Wopke wil meer comfort. Er komt nog een vervolg op de stoelen en de posters.

Minimale inspanning met maximaal resultaat!

Ik verfde niet alleen de muur, maar ook twee krukjes verfde ik zachtroze en een oude legerkist en bureaustoeltje kregen de vlammend rode kleur Vibrant Red. Ik nam ook nog even mijn oude wordbanner met de tekst ‘love is all you need’ mee onder de rode kwast. Deze komt mooi fel uit tegen de blauwe kleur. Ik voegde nog wat mannelijke planten toe, die af en toe vergeten mogen worden. Klaar is Wopke zijn nieuwe werkplek. Hoe vinden jullie het geworden?

Nog meer inspiratie

Bright Skies bij lancering Kleur van het Jaar 2022

Hoe je een lancering moet organiseren, daar weet Flexa wel raadt mee! Wauw, Flexa vroeg kleurvrienden Marij (van Enter my Attic) voor de fantastische styling en Souraya deed de presentatie. Wij (Elske en ik) waren gisteren uitgenodigd voor de kleur van het Jaar 2022 in het Hoogtij in Amsterdam. Een locatie met uitzicht…

Lees meer…

Witte keuken krijgt kleur

Ken je deze blog nog? Onze nieuwe witte keuken, mijn pride & joy :). Vier jaar geleden zochten we de keuken uit. Ik wist precies wat ik wilde, alles moet wit. Zelfs de stootrandjes bij de kastjes moesten wit worden. Kleur kon ik wel toevoegen met accessoires. Op wat houten schalen en snijplanken,…

Lees meer…

Lila in de slaapkamer – Iets heide

Goedemorgen! Wat is het fijn wakker worden in een zomerse slaapkamer! Weet je nog vorig jaar, toen kreeg de slaapkamer een prachtige hotelkamerlook kreeg, met Greyed Green gecombineerd met de Kleur van het Jaar Tranquil Dawn. Wopke was er heel blij mee, stoer en sfeervol. Maar ik moest na een half jaar nog…

Lees meer…

Klaar de Voorjaarsklus; make-over van de werkkamer

De werkkamer Ik knipper met mijn ogen en er is alweer een week voorbij. De tijd gaat snel thuis. En daar helpt het mooie weer ook bij. Vorige week ben ik aan de slag gegaan met het opruimen van de zolder. Wopke deelt hier de werkkamer samen met Madee. Het is een mooie…

Lees meer…

Tranquil Dawn slaapkamer make-over

Aan de slag met de kleur van het jaar! Tranquil dawn. Ik was al heel blij met onze slaapkamer. Lekker naturel en basic, met een mooie zandkleur op de muur en oud roze gordijnen en het lekkerste bed wat je maar kunt bedenken. Ik werd aan het denken gezet toen ik het nieuwe…

Lees meer…

Rich Butterscotch voor een tienerkamer

Twaalf jaar is Bente geworden! Over twee weken mag ze haar boeken ophalen en gaat ze naar de brugklas. Voor haar verjaardag vroeg ze een outfit, schooltas en een make over van haar kamertje, eentje voor grotere meiden. Nu moet ik haar gelijk geven, het kamertje kon wel wat kleur gebruiken. Ik haalde…

Lees meer…

Terug naar een roze basis met Flexa Gentle Red

Dat ik een beetje fan ben van de kleur roze wisten jullie al. Al eerder verfde ik de muren in de woonkamer de Flexa-kleur Stylish Pink. Ik was op slag verliefd op de poederroze kleur, hij is zacht, subtiel, sfeervol en combineert gemakkelijk. Door de verbouwing kregen alle muren weer een witte basis….

Lees meer…

7 Comments

 • Reply
  Joyce
  25 juli 2017 at 20:04

  heel mooi geworden! Prachtige kleur blauw!

  • Reply
   Wimke Tolsma
   28 juli 2017 at 09:06

   Dank joyce! Ja te gek is die kleur he! Ik ben er zelf heel blij mee en Wopke gelukkig ook 😉

   Groetjes,
   Wimke

 • Reply
  Anna Maria
  26 juli 2017 at 15:32

  Wouw heel erg mooi geworden, zo’n kleur zou ik niet zomaar durven. Maar het resultaat is echt helemaal kloppend!

  • Reply
   Wimke Tolsma
   28 juli 2017 at 09:06

   Dank je wel Anna Maria! Ik vond het ook heel spannend, maar gelukkig is het de werkkamer en de kleur is inderdaad heel mooi uitgepakt. groetjes, Wimke

 • Reply
  Aileen
  27 juli 2017 at 11:21

  Hoi Wimke,

  Heel erg mooi geworden! Stoer hoor. Wij hebben vorige jaar onze hele grote muur in de hal okergoud geschilderd. Spannend, maar geen moment spijt van gehad.
  Wij zitten in een hele grote verbouwing momenteel en mijn hobby nu is dus veel kijken naar inrichting en kleuren. Ik zat helemaal op de wit, groen en okergeel tour, maar hoe meer ik kijk op pinterest, blogs en binnenkijkers, hoe meer ik verliefd word op blauw en zelfs op rood. Inspireerde plaatjes dus hierboven!

  • Reply
   Wimke Tolsma
   28 juli 2017 at 09:04

   Wat leuk om te horen Aileen! Okergeel is ook even van mijn favoriete kleuren. Heel sfeervol en alles past er bij. Maar dat vind ik ook met deze blauwe kleur. Alles staat er mooi bij. Groetjes en veel succes met de verbouwing, Wimke

 • Reply
  Gertrud
  3 augustus 2017 at 14:02

  Heel mooi geworden. Geweldig mooie blauwe kleur, echt mijn favoriete kleur! Hoe mooi het houten lampje er ook tegen afsteekt. Ik snap prima dat Wopke blij is met zijn plek 😉

Leave a Reply