Persoonlijk

Spiced Honey in de woonkamer

Ik voel me bijna een interieurstylist met al die lieve reacties op mijn stijlkamer voor Flexa op de VT wonen en Designbeurs. Heel eerlijk moet ik bekennen dat ik een ruimte inrichten best lastig vind. Om een plan te maken met kleuren, spullen en accessoires is heel wat anders dan het in het echt te zien. Er zijn veel nachten voorbij gegaan dat ik niet kon slapen van alle ideeën en kleurcombinaties in mijn hoofd. Vorige week werden al mijn ideeën werkelijkheid en kon ik mijn creativiteit kwijt in de stijlkamer voor Flexa.

(lees verder onder de foto’s)

Spiced Honey als eyecatcher in de woonkamer van Flexa op de vtwonen en designbeurs www.wimke.nl

Mijn stijlkamer

De bank staat alweer in de woonkamer (met nieuwe hoes) en het prachtige kunstwerk van Kim Rijntjes is nog op zoek naar de perfecte plek, boven de bank of toch in de slaapkamer.

In deze blog vertel ik alles over mijn stijlkamer, welke kleuren ik heb gebruikt en waar mijn spullen vandaan komen. Verder lekker veel foto’s om nog even na te genieten.

(tekst loopt door onder de foto’s)

Spiced Honey als eyecatcher in de woonkamer van Flexa op de vtwonen en designbeurs www.wimke.nl
Spiced Honey als eyecatcher in de woonkamer van Flexa op de vtwonen en designbeurs www.wimke.nl
Spiced Honey als eyecatcher in de woonkamer van Flexa op de vtwonen en designbeurs www.wimke.nl

Boog op de muur met Spiced Honey

Ik heb gekozen om de kleur Spiced Honey te gebruiken als eyecatcher in de woonkamer, als een boog op de muur. De basiskleur op de muur is Humble Blush, een zacht roze kleur. En ik hou van roze, dus die kleur mocht niet ontbreken in mijn stijlkamer.

Hoe schilder je een boog?

Het is niet moeilijk om een boog te schilderen, je moet een strakke boog alleen even goed voorbereiden. Je hebt een touwtje, spijker, hamer en potlood nodig. Meet waar je de boog wilt hebben. Sla een spijkertje in de muur en bint hier een touwtje aan vast met een potlood aan het uiteinde vastgeknoopt. Trek het touwtje strak en maak een halve cirkel. Maak je een de boog net als mij over 2 muren? Teken dan het tweede deel van de boog zelf in een vloeiende lijn. Schilder met een kwast strak langs de potloodlijn en vult je boog verder in met een roller. Verf je boog 2 keer voor het mooiste resultaat.

(tekst loopt door onder de foto’s)

Spiced Honey als eyecatcher in de woonkamer van Flexa op de vtwonen en designbeurs www.wimke.nl
Spiced Honey als eyecatcher in de woonkamer van Flexa op de vtwonen en designbeurs www.wimke.nl

Chocolate Milk

Op de zijwand heb ik een lambrisering gemaakt in de kleuren Chocolate Milk met een extra strook in de kleur Blossom Powder. De kleuren zijn rustig en door en bankje in de zelfde kleur te verven als de lambriseren komen de accessoires nog beter uit en lijkt de ruimte groter.

Het kunstwerk heb ik opgehangen door de drie kleurvlakken heen. Dit maakt de wand wat speelser. Mocht je niet naar de woonbeurs zijn geweest, maar wel geïnteresseerd zijn in de kleuren en spullen die ik heb gebruikt, lees vooral even verder voor de credietlijst, met linkjes (zover als ik ze kon vinden. Sommige producten zoals de spiegel zijn helaas niet meer te koop).

Spiced Honey als eyecatcher in de woonkamer van Flexa op de vtwonen en designbeurs www.wimke.nl

Credietlijst

Mocht je iets voorbij hebben zien komen en willen weten waar ze te koop zijn of de kleuren op de muur willen gebruiken. Hier mijn credietlijst. Ik heb voor de meeste spullen even moeten zoeken of ze nog te koop waren. Bijna alle spullen heb ik uit huis mee genomen en zijn privé-bezitten. Onze bank stond de afgelopen week in de stijlkamer, waardoor we de buitenbank binnen hebben gezet. Ik zal volgende week laten zien hoe chique een tuinbank in de woonkamer kan staan.

De Housebird van Vitra, inmiddels hoort deze klassieker tot een collector’s item, kon natuurlijk niet ontbreken in de woonkamer. Thuis hebben we kanarie Buurman, hier heeft de klassieker van Charles Eames ook een mooie plek gekregen. Hij is er ook in een houtvariant, wie weet vraag ik die nog voor mijn verjaardag.

De kleuren die ik op de muren heb gebruikt:

  • De roze wand is: Flexa Creations muurverf extra mat Humble Blush, met een boog van Kleur van het jaar Spiced Honey, muurverf extra mat.
  • De grijze wand is geschilderd met Flexa Creations muurverf extra mat in Wild Dove met een lambrisering van de Flexa Creations extra matte muurverf kleuren: Chocolate Milk en Blossom Powder.

De spullen in mijn stand:

Wil je meer zien van de Flexa-stand en mijn woonbeurs favorieten? Kijk even hier bij mijn vorige blog.

Spiced Honey als eyecatcher in de woonkamer van Flexa op de vtwonen en designbeurs www.wimke.nl

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

Nog meer kleurinspiratie nodig? Lees dan ook eens onderstaande blogs

No Comments

    Leave a Reply