Bloemen en planten Do it yourself

Lentebloeiers in lege potjes

Wat een cadeautje was het schaatsen in de voorjaarsvakantie. Het is jammer dat het ijs zo snel weer verdwenen is, maar dan kunnen we ons ook weer verheugen op de lente. Vandaag werden er foto’s gemaakt van ons huis voor een binnenkijker. En zo’n binnenkijker is goed voor flinke voorjaarsschoonmaak. En als alles weer schoon is, voelt toch hartstikke lekker! We zetten de ramen en deuren open en drukten de bloembollen de grond in! Met de bloembollen kun je trouwens ook een mooi lentetafereel op je eetkamer maken. Supersimpel en je hebt meteen zin in het voorjaar.

(lees verder onder de foto’s)

lentebloeiers in glazen potjes - www.wimke.nl
lentebloeiers in glazenpotjes - www.wimke.nl
lentebloeiers in glazenpotjes - www.wimke.nl
lentebloeiers in glazenpotjes - www.wimke.nl

Wat heb je nodig voor de lentebloeiers:

  • lege glazen potjes
  • tulpenbollen
  • witte druifjes / blauwe druifjes / hyacinten
  • water

Deze zelfmaker heeft niet veel uitleg nodig. Maar ik zal jullie wat op weg helpen. Ga op jacht naar lege potjes, alles is goed. Maak de potjes goed schoon. Haal de bolletjes uit de plastic bakjes en haal ze voorzichtig los van elkaar.

De wortels van de tulpen heb ik goed afgespoeld en de bollen in een klein laagje water gezet. De bolletjes van de witte druifjes staan in een klein laagje modder. Maak de modder een beetje nat en zet alle potjes bij elkaar bijvoorbeeld op een dienblad. Het is net of je een lentetafel hebt gemaakt. Ik zal een foto plaatsen op Instagram als de bloemen bloeien.

lentebloeiers in glazenpotjes - www.wimke.nl

Ondertussen bereid ik mij een beetje voor op het uitkomen van het boek. Nog even en het komt terug van de drukker. Smûk staat trouwens vol met eenvoudige zelfmakers zoals deze 🙂

lentebloeiers in glazenpotjes - www.wimke.nl

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

No Comments

    Leave a Reply