Bloemen en planten Do it yourself

Lentebloeiers in lege potjes

Wat een cadeautje was het schaatsen in de voorjaarsvakantie. Het is jammer dat het ijs zo snel weer verdwenen is, maar dan kunnen we ons ook weer verheugen op de lente. Vandaag werden er foto’s gemaakt van ons huis voor een binnenkijker. En zo’n binnenkijker is goed voor flinke voorjaarsschoonmaak. En als alles weer schoon is, voelt toch hartstikke lekker! We zetten de ramen en deuren open en drukten de bloembollen de grond in! Met de bloembollen kun je trouwens ook een mooi lentetafereel op je eetkamer maken. Supersimpel en je hebt meteen zin in het voorjaar.

(lees verder onder de foto’s)

lentebloeiers in glazen potjes - www.wimke.nl
lentebloeiers in glazenpotjes - www.wimke.nl
lentebloeiers in glazenpotjes - www.wimke.nl
lentebloeiers in glazenpotjes - www.wimke.nl

Wat heb je nodig voor de lentebloeiers:

  • lege glazen potjes
  • tulpenbollen
  • witte druifjes / blauwe druifjes / hyacinten
  • water

Deze zelfmaker heeft niet veel uitleg nodig. Maar ik zal jullie wat op weg helpen. Ga op jacht naar lege potjes, alles is goed. Maak de potjes goed schoon. Haal de bolletjes uit de plastic bakjes en haal ze voorzichtig los van elkaar.

De wortels van de tulpen heb ik goed afgespoeld en de bollen in een klein laagje water gezet. De bolletjes van de witte druifjes staan in een klein laagje modder. Maak de modder een beetje nat en zet alle potjes bij elkaar bijvoorbeeld op een dienblad. Het is net of je een lentetafel hebt gemaakt. Ik zal een foto plaatsen op Instagram als de bloemen bloeien.

lentebloeiers in glazenpotjes - www.wimke.nl

Ondertussen bereid ik mij een beetje voor op het uitkomen van het boek. Nog even en het komt terug van de drukker. Smûk staat trouwens vol met eenvoudige zelfmakers zoals deze 🙂

lentebloeiers in glazenpotjes - www.wimke.nl

MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 20 euro en gratis verzending!
Bestel direct
Meer informatie

ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link

No Comments

    Leave a Reply