Bloemen en planten Zelfmaken

Lentebloeiers in lege potjes

lentebloeiers in glazen potjes - www.wimke.nlWat een cadeautje was het schaatsen in de voorjaarsvakantie. Het is jammer dat het ijs zo snel weer verdwenen is, maar dan kunnen we ons ook weer verheugen op de lente. Vandaag werden er foto’s gemaakt van ons huis voor een binnenkijker. En zo’n binnenkijker is goed voor flinke voorjaarsschoonmaak. En als alles weer schoon is, voelt toch hartstikke lekker! We zetten de ramen en deuren open en drukten de bloembollen de grond in! Met de bloembollen kun je trouwens ook een mooi lentetafereel op je eetkamer maken. Supersimpel en je hebt meteen zin in het voorjaar.

lentebloeiers in glazenpotjes - www.wimke.nllentebloeiers in glazenpotjes - www.wimke.nllentebloeiers in glazenpotjes - www.wimke.nl

Wat heb je nodig voor de lentebloeiers:

  • lege glazen potjes
  • tulpenbollen
  • witte druifjes / blauwe druifjes / hyacinten
  • water

Deze zelfmaker heeft niet veel uitleg nodig. Maar ik zal jullie wat op weg helpen. Ga op jacht naar lege potjes, alles is goed. Maak de potjes goed schoon. Haal de bolletjes uit de plastic bakjes en haal ze voorzichtig los van elkaar.

De wortels van de tulpen heb ik goed afgespoeld en de bollen in een klein laagje water gezet. De bolletjes van de witte druifjes staan in een klein laagje modder. Maak de modder een beetje nat en zet alle potjes bij elkaar bijvoorbeeld op een dienblad. Het is net of je een lentetafel hebt gemaakt. Ik zal een foto plaatsen op Instagram als de bloemen bloeien.

lentebloeiers in glazenpotjes - www.wimke.nlOndertussen bereid ik mij een beetje voor op het uitkomen van het boek. Nog even en het komt terug van de drukker. Smûk staat trouwens vol met eenvoudige zelfmakers zoals deze :). Vrijdag aanstaande laat ik weten waar en wanneer je het boek kunt kopen, dan zet ik er meteen een persoonlijk woordje in (als je dat leuk vindt).

Groetjes!

Wimke

lentebloeiers in glazenpotjes - www.wimke.nl

No Comments

    Leave a Reply