Persoonlijk

Terug naar een roze basis met Flexa Gentle Red

Dat ik een beetje fan ben van de kleur roze wisten jullie al. Al eerder verfde ik de muren in de woonkamer de Flexa-kleur Stylish Pink. Ik was op slag verliefd op de poederroze kleur, hij is zacht, subtiel, sfeervol en combineert gemakkelijk. Door de verbouwing kregen alle muren weer een witte basis. Toch vond ik dit wel erg saai. Er miste iets. Opnieuw ging ik aan de slag met roze. De wand in de kamer kreeg de kleur Heart Wood, de Flexa Kleur van het Jaar 2018. Ook prachtig maar ik kwam er achter dat de kleur niet lekker matchte bij veel van mijn andere spullen. Ik wilde weer terug naar een zachtroze basis die ook goed combineren met de roze gordijnen. Ik koos uiteindelijk voor Gentle red van Flexa.

(lees verder onder de foto’s)

Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl

Tips voor het kiezen van de juiste kleur

Het is hartstikke lastig om de goede kleur verf te kiezen. Eerst ga ik speuren op Pinterest. Ik heb altijd wel een idee welke kant ik qua kleur op wil, maar wil er nog wat meer sfeerplaatjes bij zien en hoe ik de verf ga aanbrengen. Kies ik een hele wand, een lambrisering of gebruik ik meerdere kleuren op de muur. Dit keer wilde ik twee wanden in de woonkamer verven, helemaal tot het plafond.

Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl

Gebruik de Flexa Visualizer-app

Na mijn zoektocht op internet download ik de Flexa Visualizer-app, superhandig! Je installeert hem gemakkelijk (en gratis) op je telefoon of tablet. Bepaal welke muur je wilt schilderen en tik op de kleur en je weet meteen hoe je kamer er in die kleur eruit ziet. Je kunt alle kleuren uit het Flexa-assortiment kiezen.

Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl

A4 Kleurstalen

Wil je nog nauwkeuriger de goede kleur bepalen?  Ik vind de A4kleurstalen van Pure by Flexa ColorLab-serie ideaal. Ze zijn groter waardoor je een beter beeld krijgt. Hang ze op de muren die je gaat schilderen zo weet je meteen hoe het licht erop valt. Daarnaast maakte ik een moodboard met de kleurstalen. Want naast het schilderen van de muren in de woonkamer wilde ik ook een oud kastje opknappen. Ik combineerde verschillende kleurstalen, Gentle Umber met Real Caramel of  Gentle Red met Real Red Terra.

Gentle red | Pure by Flexa Colorlab | Terug naar een roze basis | WIMKE - www.wimke.nl
Gentle red | Pure by Flexa Colorlab | Terug naar een roze basis | WIMKE - www.wimke.nl

Schilderen van de wanden / Gentle Red

Ik heb voor Gentle Red op de muren gekozen, een zachte poederroze kleur in een krijtverf. Voordat ik ga verven plak ik de plinten, deuren en plafond goed af. Op de vloer leg ik lege dozen en ik ben klaar om de roller te pakken. Ik heb de wanden twee keer geverfd zodat ik zeker wist dat ik niks gemist heb. De verf dekt heel goed en droogt super snel. Het eindresultaat is erg mooi! Het harde van het wit is nu vervangen door zacht roze. Het combineert heel goed bij de gordijnen zonder dat ons huis een roze oase word. Ik combineer het met blank hout, terra en zacht roze. Een gouden combinatie.

Gentle red | Pure by Flexa Colorlab | Terug naar een roze basis | WIMKE - www.wimke.nl
Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl

Hoe creëer je een verouderd effect op een kastje

Dit oude kastje was beige. Ik wilde een kastje dat past bij de rest van de meubels, een plek voor mijn woondekens en accessoires. Ik koos voor de kleur Real Red Terra. Ik ga je stap voor stap uitleggen hoe je een verouderd effect krijgt:

 • Stap 1. Schuur je meubelstuk met zeer fijn schuurpapier
 • Stap 2. Om het verouderde effect te krijgen verf je de kast een aantal keer met krijtverf, ongeveer drie keer. Ik heb de eerste lagen gerold en daarna nog een dikke laag aangebracht met de kwast.
 • Stap 3. Kwaststrepen mogen gezien worden. Laat de lagen goed drogen. Ik verfde iedere dag een laag.
 • Stap 4. Pak een bol staalwol en schuur het kastje op met een bol staalwol. Bepaal zelf hoe doorleeft je het verouderde effect wilt hebben.
 • Stap 5. Neem een oude doek en stof het kastje / meubelstuk af. Ik verving de knop door een porseleinen konijnenknop.
Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl
Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl
Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl

Het eindresultaat

Om het verouderde effect te krijgen op je meubels, moet je even de tijd nemen voor het mooiste resultaat. Het verven van de wanden daarentegen drogen hartstikke snel. Wil jij ook aan de slag met Pure by Flexa Colorlab serie? Kijk dan even hier voor een Pure by Flexa-winkel bij jouw in de buurt.

De nieuwe kleur op de muur is niet een mega verandering, maar voelt heerlijk vertrouwd en als thuis. Hoe vinden jullie het eindresultaat? En de combinatie met het Terra?

Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl
Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl
Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl
Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl

Onderstaande blogs ook al eens gelezen?

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

2 Comments

 • Reply
  Suzanne
  27 februari 2018 at 21:12

  Ik hou onwijs van deze kleurencombinatie en vind het prachtig geworden. Jouw huis is helemaal lente proof!

  X Suus

 • Reply
  Maartje
  27 maart 2018 at 10:43

  De keur staat erg leuk! Het heeft een erg frisse uitstraling gekregen.

Leave a Reply