Persoonlijk

Terug naar een roze basis met Flexa Gentle Red

Dat ik een beetje fan ben van de kleur roze wisten jullie al. Al eerder verfde ik de muren in de woonkamer de Flexa-kleur Stylish Pink. Ik was op slag verliefd op de poederroze kleur, hij is zacht, subtiel, sfeervol en combineert gemakkelijk. Door de verbouwing kregen alle muren weer een witte basis. Toch vond ik dit wel erg saai. Er miste iets. Opnieuw ging ik aan de slag met roze. De wand in de kamer kreeg de kleur Heart Wood, de Flexa Kleur van het Jaar 2018. Ook prachtig maar ik kwam er achter dat de kleur niet lekker matchte bij veel van mijn andere spullen. Ik wilde weer terug naar een zachtroze basis die ook goed combineren met de roze gordijnen. Ik koos uiteindelijk voor Gentle red van Flexa.

(lees verder onder de foto’s)

Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl

Tips voor het kiezen van de juiste kleur

Het is hartstikke lastig om de goede kleur verf te kiezen. Eerst ga ik speuren op Pinterest. Ik heb altijd wel een idee welke kant ik qua kleur op wil, maar wil er nog wat meer sfeerplaatjes bij zien en hoe ik de verf ga aanbrengen. Kies ik een hele wand, een lambrisering of gebruik ik meerdere kleuren op de muur. Dit keer wilde ik twee wanden in de woonkamer verven, helemaal tot het plafond.

Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl

Gebruik de Flexa Visualizer-app

Na mijn zoektocht op internet download ik de Flexa Visualizer-app, superhandig! Je installeert hem gemakkelijk (en gratis) op je telefoon of tablet. Bepaal welke muur je wilt schilderen en tik op de kleur en je weet meteen hoe je kamer er in die kleur eruit ziet. Je kunt alle kleuren uit het Flexa-assortiment kiezen.

Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl

A4 Kleurstalen

Wil je nog nauwkeuriger de goede kleur bepalen?  Ik vind de A4kleurstalen van Pure by Flexa ColorLab-serie ideaal. Ze zijn groter waardoor je een beter beeld krijgt. Hang ze op de muren die je gaat schilderen zo weet je meteen hoe het licht erop valt. Daarnaast maakte ik een moodboard met de kleurstalen. Want naast het schilderen van de muren in de woonkamer wilde ik ook een oud kastje opknappen. Ik combineerde verschillende kleurstalen, Gentle Umber met Real Caramel of  Gentle Red met Real Red Terra.

Gentle red | Pure by Flexa Colorlab | Terug naar een roze basis | WIMKE - www.wimke.nl
Gentle red | Pure by Flexa Colorlab | Terug naar een roze basis | WIMKE - www.wimke.nl

Schilderen van de wanden / Gentle Red

Ik heb voor Gentle Red op de muren gekozen, een zachte poederroze kleur in een krijtverf. Voordat ik ga verven plak ik de plinten, deuren en plafond goed af. Op de vloer leg ik lege dozen en ik ben klaar om de roller te pakken. Ik heb de wanden twee keer geverfd zodat ik zeker wist dat ik niks gemist heb. De verf dekt heel goed en droogt super snel. Het eindresultaat is erg mooi! Het harde van het wit is nu vervangen door zacht roze. Het combineert heel goed bij de gordijnen zonder dat ons huis een roze oase word. Ik combineer het met blank hout, terra en zacht roze. Een gouden combinatie.

Gentle red | Pure by Flexa Colorlab | Terug naar een roze basis | WIMKE - www.wimke.nl
Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl

Hoe creëer je een verouderd effect op een kastje

Dit oude kastje was beige. Ik wilde een kastje dat past bij de rest van de meubels, een plek voor mijn woondekens en accessoires. Ik koos voor de kleur Real Red Terra. Ik ga je stap voor stap uitleggen hoe je een verouderd effect krijgt:

 • Stap 1. Schuur je meubelstuk met zeer fijn schuurpapier
 • Stap 2. Om het verouderde effect te krijgen verf je de kast een aantal keer met krijtverf, ongeveer drie keer. Ik heb de eerste lagen gerold en daarna nog een dikke laag aangebracht met de kwast.
 • Stap 3. Kwaststrepen mogen gezien worden. Laat de lagen goed drogen. Ik verfde iedere dag een laag.
 • Stap 4. Pak een bol staalwol en schuur het kastje op met een bol staalwol. Bepaal zelf hoe doorleeft je het verouderde effect wilt hebben.
 • Stap 5. Neem een oude doek en stof het kastje / meubelstuk af. Ik verving de knop door een porseleinen konijnenknop.
Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl
Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl
Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl

Het eindresultaat

Om het verouderde effect te krijgen op je meubels, moet je even de tijd nemen voor het mooiste resultaat. Het verven van de wanden daarentegen drogen hartstikke snel. Wil jij ook aan de slag met Pure by Flexa Colorlab serie? Kijk dan even hier voor een Pure by Flexa-winkel bij jouw in de buurt.

De nieuwe kleur op de muur is niet een mega verandering, maar voelt heerlijk vertrouwd en als thuis. Hoe vinden jullie het eindresultaat? En de combinatie met het Terra?

Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl
Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl
Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl
Aan de slag met de Pure by Flexa ColorLab serie - www.wimke.nl

Onderstaande blogs ook al eens gelezen?

Pure meisjeskleuren

Een bruine kast!? Hoe had ik dat kunnen bedenken? Madee was niet helemaal tevreden met de kleur van de verf voor op de kast. Van …
Lees meer…

WarmGlow en Heart Wood

Na de woonbeurs zag ik de kleur van het jaar Heart Wood in allerlei fijne kleurcombinaties. Hoewel ik eerst moest wennen aan de kleur, is …
Lees meer…

Een zwarte veranda

Drie dagen voor onze vakantie naar Oostenrijk en Toscane leek het ons nog een goed idee om de veranda zwart te verven. Een stoere uitstraling …
Lees meer…

Lush Indigo

Jep, ik bestelde de Lush Indigo Pure van Flexa, een super donkerblauwe kleur voor de werkkamer. En dat was best spannend. Het is geen off-white …
Lees meer…

Zolderkamer met lef

Ik vind mezelf op dit moment best stoer. De knoop is doorgehakt en de kleur is besteld. De zolder wordt anders. Ik zal je er …
Lees meer…

Magisch wit met FLEXA

De afgelopen maanden heb je een beetje mee kunnen kijken met onze verbouwing. De nieuwe keuken, bijkeuken en washok zijn klaar. Maar ook werd onze vloer …
Lees meer…

Denim slinger diy

Misschien ben je al naar de woonbeurs geweest of ga je nog? Ik maakte voor de stand van Flexa een werkkamer waar je aantal zelfmakers …
Lees meer…

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

60 zelfmakers & recepten. In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.

2 Comments

 • Reply
  Suzanne
  27 februari 2018 at 21:12

  Ik hou onwijs van deze kleurencombinatie en vind het prachtig geworden. Jouw huis is helemaal lente proof!

  X Suus

 • Reply
  Maartje
  27 maart 2018 at 10:43

  De keur staat erg leuk! Het heeft een erg frisse uitstraling gekregen.

Leave a Reply