Uittips

Treinen naar Groningen

Afgelopen week deed ik iets wat ik al heel lang niet meer had gedaan. Het deed me denken aan mijn tijd dat ik in Leeuwarden op school zat. Altijd veel te vroeg was ik op het station, veel te bang dat ik de trein zou missen en driedubbel checken of ik wel in de goede zat. Het kon natuurlijk zomaar zo zijn dat ik de trein naar Stavoren zat.

We gingen naar Groningen, de meiden kwamen om te shoppen en wij wilden naar het Gronings museum naar de voorstelling van de Rolling Stones en naar Forum.

(lees verder onder de foto’s)

Arriva groepsticket

Hoe leuk is het om in de vakantie de trein te pakken. Veel relaxter ook, want je kan een tijdschrift lezen, wat lekkers meenemen en een beetje bijkletsen. Als we met de auto naar Groningen gaan zijn we een klein uur onderweg en dat waren we nu ook. En qua prijs kan het ook zeker uit. We hadden een Arriva groepsticket, waar we met zijn vieren de hele dag door Groningen en Friesland konden reizen. Dikke tip voor tieners die een dagje willen shoppen met vriendinnen in Groningen of Leeuwarden. Of je wilt een leuk uitje met je gezin. Dit is nog geldig tot 11 september in het openbaar vervoer van Arriva.

Met z'n allen voordelig reizen met het Arriva groepsticket

Unzipped

Als je de muziek van the Rolling Stones gaaf vindt, moet je zeker even een bezoek brengen aan het Gronings Museum. Daar is tot en met 21 januari ’24 de Unzipped tentoonstelling van The Rolling Stones te zien. Heel gaaf. Je ziet de kamers van de bandleden van hoe ze in hun begin jaren leefden in Edith Grove in Londen, welke gitaren ze gebruikten, de studio is identiek nagemaakt, je kunt unieke audiofragmenten beluisteren en video’s bekijken en de iconische kleding die ze droegen tijdens hun optredens is allemaal tentoongesteld. Het kleurrijke museum is vanaf het station niet te missen. Het is op 3 minuten lopen.

(lees verder onder de foto’s)

De huiskamer van Groningen

Natuurlijk werd er door de meiden flink geshopt terwijl wij (Wopke en ik) een bezoek aan Forum brachten. Voor wie Forum niet kennen (zoals ik), het is dé huiskamer van de stad. Je kunt er naar de film, exposities bekijken en boeken lenen en het is de ideale plek voor studenten om rustig te studeren. Daarnaast heeft Forum verschillende restaurantjes en winkeltjes. We drinken een cappuccino bij Stach en nemen daarna de roltrappen naar de 10de verdieping, waar je een fantastisch uitzicht hebt over de stad.

Om 16:00 uur waren de meiden klaar met winkelen en ploften we met alle tassen in de trein terug. Heel fijn! Het was een perfect vakantie-uitje.

Samenwerking

Ik maakte deze blog in samenwerking met Arriva. Een fijne samenwerkingspartner die goed bij mij en mijn blog past. Kijk even op hun site, want ze hebben tot 11 september nog meer leuke uitjes voor een kleine prijs.

Met z'n allen voordelig reizen met het Arriva groepsticket

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

1 Comment

Leave a Reply