Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo. Ik kwam twee keer helemaal verregend thuis. Wat kan ik dan genieten van de warme houtkachel, mooie kaarsen aan en zelfgemaakte soep! En maak meteen een grote pan soep, dan kun je er nog lang van genieten, bijvoorbeeld op je werk.
Linzen currysoep
Ik maakte een linzen curry soep. Ik ben dol op linzen en kokos en curry, dus een gouden combi helemaal met flink wat koriander en een wat zonnebloempitten! Voor recepten kijk ik altijd op de site van Pauline. Pauline heeft altijd recepten die er top uitzien, je maakt ze vaak met spullen die je al in huis hebt en snel klaar zijn. Ook de linzen currysoep is van uitpaulineskeuken.nl. Ik nam de soep deze week mee naar mijn werk in mijn isoleerbeker van Brabantia uit de nieuwe Make & Take collectie. Tip, verwarm de beker voor door even kokend water erin te doen. Water eruit gooien als je de soep inschenkt, deksel erop en doe de koriander en pitten in de aparte deksel. Zo blijft het lekker fris en knapperig. De soep blijft echt wel 8 uren warm. Niet gloeiend heet, maar nog steeds heerlijk warm. O ja, en ik neem ook mijn yoghurt met nootjes mee. Want daarvoor leent deze lunchbeker zich ook heel goed.
(lees verder onder de foto’s)
Zelf broodbakken
Brood bakken heeft altijd zoiets gezelligs en huiselijks. Ken je nog dit recept van panbrood, het knapperige sodabrood of het kwarkbrood? We kunnen een nieuwe klassieker aan dit rijtje toevoegen! Ik bakte dit heerlijke kwarkbrood met noten en vruchten. Ideaal om mee te nemen naar mijn werk. Het vult als een malle zonder schuldgevoel… Nou ja een beetje, want dit brood is het lekkerst met een lik gezouten roomboter en een plakje jonge kaas. Snij het brood in lekker dikke plakken en doe het in de vriezer, zo heb je elke dag een lekker vers broodje.
Lunchbox
Deze broodjes gingen mee in de nieuwe lunchbox. Brabantia snapt hoe we de broodbak willen hebben. Deze is luchtdicht en blijft dat ook door de handige kliksluiting en is van RVS, dus gaat ie lekker lang mee.
Lees ook: Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg.
En soms lunchen we gewoon met de laptop op schoot op de bank. Ook heel gezellig!
Deze blogpost maakte ik samen met Brabantia. Ik werk graag samen met bedrijven en merken die bij mij en mijn blog passen. Dit jaar ben ik trotse ambassadeur en schreef ik al meer blogs met Brabantia.
Warme lunch met Make & Take
Geluksmomentje wanneer je werklunch uit een warm soepje bestaat en een zelfgebakken brood ipv geplette boterhammen onderuit je tas. Het was toch vorige week vreselijk qua weer enzo. Ik kwam twee keer helemaal verregend thuis. Wat kan ik dan genieten van de warme houtkachel, mooie kaarsen aan en zelfgemaakte soep! En maak meteen…
Hoe droog jij je was?
Deze vraag stelde ik op Instagram en ik kreeg zoveel leuke reacties! Te leuk om niet te delen. De leukste reacties over droogtips aan de waslijn. Oké oké het is wel een beetje een jaren 70-item, maar vooruit, een droger is natuurijk ook niet meer van deze tijd :). Het is een klusje…
Een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de bloemkoolroosjes heel eenvoudig maken en er zijn talloze variaties mogelijk. Neem bijvoorbeeld eens een potje zoetzure bloemkoolroosjes mee naar een dinerdate bij vrienden of familie…
Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas
Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s Winters maak ik er stamppot of een plaattaart met blauwschimmelkaas en balsamico. Wist je dat bieten ook nog eens bomvol met vitaminen en mineralen zitten,…
Zelf afwasmiddel maken? Ik leg je uit hoe
Geschatte leestijd: 4 minuten Afwassen, ik heb vroeger vaak samen met mijn zussen de afwas gedaan. We hadden elke dag een andere taak, afwassen, afdrogen of konijnengras zoeken. En dat laatste wilde je echt niet. Met een grote boodschappentas het dorp in om gras, klaver en paardebloemen te plukken voor onze konijnen. Dus…
Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn
Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.
Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
No Comments