Uittips

FARSK in Britswert

Oké, ik ben dus heel enthousiast over deze nieuwe plek in Fryslân; Farsk in Britswert, op nog geen 20 minuten van ons huis. Farsk (‘vers’ en ‘vernieuwend’ in het Fries) is een oude boerderij die helemaal is opgeknapt met liefde voor de natuur. Je kunt er even een kop koffie drinken in de stal drinken of een ijsje scheppen in de ijssalon. Genieten van de zon in de theetuin terwijl de kinderen lekker spelen in de speeltuin. Kamperen, een yogasessie volgen, verdwalen in het kruidenlabyrint, een feest geven in de kas of iets moois scoren in het winkeltje in de stal. Ze hebben oa een fijne collectie HK-living, geuroliën, droogbloemen, verse groente….

Wat lees je in dit blog

(lees verder onder de foto’s)

Ontdek Farsk Britswert, een unieke plek in Fryslân. Farsk, Fries voor 'vers' en 'vernieuwend', is een liefdevol gerenoveerde boerderij.
Ontdek Farsk Britswert, een unieke plek in Fryslân. Farsk, Fries voor 'vers' en 'vernieuwend', is een liefdevol gerenoveerde boerderij.

Ik dacht alle Friese hotspots te kennen, maar nee! Ontdek onbekende plekken zoals de likeurstokerij in Hindeloopen, chocolaterie Koldewijn, en (onze geheime tip) camping De Weyde Blick in Warns. Ik vond deze tijdens de culinaire fietselfstedentocht. Meer details vind je in dit blog.

Ontdek Farsk Britswert, een unieke plek in Fryslân. Farsk, Fries voor 'vers' en 'vernieuwend', is een liefdevol gerenoveerde boerderij.
Ontdek Farsk Britswert, een unieke plek in Fryslân. Farsk, Fries voor 'vers' en 'vernieuwend', is een liefdevol gerenoveerde boerderij.

Lees ook: Farsk Britswert; Verbinding met de natuur in de Fryske greide

Ontdek Farsk Britswert, een unieke plek in Fryslân. Farsk, Fries voor 'vers' en 'vernieuwend', is een liefdevol gerenoveerde boerderij.

Sfeervol vintage

Een paar weken geleden appte mijn mem: ‘Ken je deze plek Wim’? Ik kende Farsk van Instagram, want daar volgde ik de verbouwplannen, maar was er nog niet geweest. De officiële opening was 8 juli. Er werd anderhalf jaar flink geklust aan de eeuwenoude boerderij. Hoog tijd om het eindresultaat te bewonderen.

Het is meteen al leuk! Sfeervolle flessen met droogbloemen sieren de buitenmuren van de stal. Ga ook even binnen kijken bij het ijscobarretje in het schuurtje. Gaaf!

We ploften neer in een vintage bank, precies zo een die mij beppe ook altijd had staan, en bestelden cappuccino’s en een flinke worteltaart om te delen. Je kijkt je ogen uit in de koffiebar, op een fauteuil ligt een poes te spinnen op het andere moment scharrelt er een kip door de stal. Ook de styling is heel mooi gedaan. In de stal zijn planten en bomen geplant en het vele vintage maakt het meteen gezellig. Het vogelgeluidenhuisje in de toiletten wilden we meteen kopen, maar ook de kussens op de bank en het HK living servies vonden we prachtig. We komen snel eens terug als we een rondje doen op de racefiets.

Farsk Britswert

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

  • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
  • 60 zelfmakers & recepten
  • 256 pagina’s
  • 24,95 en gratis verzending!

Fries geluk

In de afgelopen periode heb ik de eer gehad om enkele Friezen te interviewen over hun Friese geluk. Het was interessant om te horen hoe ze het geluk in hun leven ervaren en wat voor hen belangrijk is om gelukkig te zijn.

Fries Geluk volgens… Germ van der Burg

Ik ben jaloers op zijn fantastische werkplek, hij kent de zuidwesthoek van Fryslân op zijn duimpje en weet álles van de natuur. Ik sprak met Germ van der Burg van natuurbeheervereniging It Fryske Gea over zijn Fries geluk. Wat lees je in dit blogWilde orchideeënDe Warkumer WaardBeuken van 300 jaar oudHet mooiste Friese…

Lees verder…

Fries Geluk volgens… Nyncke Posthuma

Ze groeide op tussen zakken vol meel, versgebakken broden en de lekkerste taarten. Als bakkersdochter leerde Nyncke Posthuma al gauw de fijne kneepjes van het vak. En toen haar heit enkele jaren geleden het wat rustiger aan wilde doen, kreeg Nyncke in één klap de leiding over de vier winkels van Bakkerij Posthuma….

Lees verder…

Fries Geluk volgens… Cees Noteboom

Al op zijn veertiende leerde hij het molenaarsvak, in 1980 nam hij Mole ’t Lam in Woudsend over. Met deze korenmolen vermaalt Cees Noteboom dagelijks kilo’s graan tot bloem en meel. Ik ben benieuwd: wat is Fries geluk volgens iemand die dagelijks zo’n prachtig ambacht beoefent. Lees verder voor het interview met molenaar…

Lees verder…

Fries Geluk volgens… Herre Zonderland

Toen de Elfstedentocht op het laatste moment niet doorging, schaatste hij hem toch. Zijn vrouw vroeg hij ten huwelijk voor het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer. En in de zomer mist hij geen wedstrijd van het skûtsjesilen. Friesland en Herre Zonderland zijn onlosmakelijk verbonden. Ik vroeg hem: wat is voor jou Fries geluk?…

Lees verder…
Nynke de Jong over Fries Geluk - Wimke.nl

Fries Geluk volgens… Nynke de Jong

Eén keer per maand vraag ik bekende en onbekende Friezen naar hun Friese Geluk. Want wist je dat Friezen de gelukkigste Nederlanders zijn? De eerste blog is geschreven door Nynke de Jong, schrijfster, journaliste, presentatrice, fantastische columniste en een oprechte Fries die net zo dol is op oranjekoek als wij! Wat lees je…

Lees verder…

No Comments

    Leave a Reply