Persoonlijk

Mooi Makkelijk van Flexa. Grondverfen niet meer nodig

Er stond deze week weer een mooi verfproject klaar. Bij de kringloopwinkel scoorde ik dit prachtige kastje met geslepen glazen raampjes. Om wat duurzame en sfeervolle spullen toe te voegen in ons huis struin ik de laatste weken regelmatig door de kringloopwinkel, om thuis te komen met dit soort pronkstukken. Ik ging aan de slag met mooi makkelijk van Flexa.

(lees verder onder de foto’s)

Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl
Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl

Beginnende Doe-het-zelver

Het vitrinekastje ging mee naar huis. Ik vond hem al mooi zonder verflaagje, maar ik vind het toch frisser wanneer hij goed is schoongemaakt en voorzien van een vers laagje verf. Kon ik meteen de Mooi Makkelijk verf van Flexa proberen. Een snelle meubelverf, waarbij je geen grondverf nodig hebt, snel droogt en in 1 keer dekt. Handig, alsof ze het voor mij gemaakt hebben.

Afplakken en aan de slag. Flexa - Wimke.nl

Wat heb je nodig om aan de slag te gaan met mooi makkelijk van Flexa

 • ontvetter
 • schuurpapier fijne korrel
 • afplaktape
 • kwast voor de kleine hoekjes
 • aflakroller
 • verfbakje
 • kleed of grondzeil

Aan de slag met mooi makkelijk

Als eerst heb ik het kastje goed schoongemaakt met ontvetter. Daarna licht opgeschuurd en opnieuw ontvet. De raampjes van het kastje heb ik afgeplakt. Aan de slag! De eerste laag is na 6 uren droog, daarna het kastje nogmaals licht opschuren, afnemen en de tweede laag mooi makkelijk kan erop. Zo simpel is het.

Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl
Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl

Flexa Mooi Makkelijk klus

De mooi makkelijk serie van Flexa heeft 10 kleuren (verschillende tinten wit, grijs, zwart, mint, rood en olijf). Er zijn speciaal verfsoorten voor meubels, maar je hebt ze ook voor deuren en kozijnen en keukenkasten. Ik koos voor de kleur gebroken wit, dat past perfect bij de pas geschilderde Bakery Brown muur. De verf haalde ik bij Karwei. Of je shopt de verf online, ook makkelijk :).

Kras- en stootvast

Binnen een paar uur is de verf droog. Voor een superstrak resultaat bracht ik nog een laagje aan. De verf is kras- en stootvast, handig als ik de stofzuiger weer te hard door de kamer slinger :).

(lees verder onder de foto’s)

Het resultaat. Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl

Mijn Stylingtip

Warme rode en oranje kleuren zijn op dit moment mijn favoriet. Ik wil deze kleur meer toevoegen in huis maar accessoires in de rode kleur die ik het mooist vind zijn schaars. Tip; gebruik de kleurtesters om de juiste kleur toe te voegen. In de voorraadkast had ik nog twee witte opbergdozen staan. Deze verfde ik met een kleurtester van Flexa in de elegante rode kleur, Red Elegance. Deze kleur is precies goed!

Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

Deze projecten heb ik ook gemaakt in samenwerking met Flexa

3 Comments

 • Reply
  Nicole Orriëns
  19 februari 2019 at 11:47

  Oh wauw, wat is hij leuk geworden zeg! Echt supermooi. Ik ben helaas totaal niet handig, anders zou ik het meteen na gaan doen.

 • Reply
  Alet
  24 februari 2019 at 06:59

  Dat is een mooi pronkkastje geworden!

 • Reply
  Mirjam
  1 maart 2019 at 09:50

  Hoi Wimke, Mooi geworden! En wat een leuk stoeltje ook! Welk merk is dat?

Leave a Reply