Persoonlijk

Mooi Makkelijk van Flexa. Grondverfen niet meer nodig

Er stond deze week weer een mooi verfproject klaar. Bij de kringloopwinkel scoorde ik dit prachtige kastje met geslepen glazen raampjes. Om wat duurzame en sfeervolle spullen toe te voegen in ons huis struin ik de laatste weken regelmatig door de kringloopwinkel, om thuis te komen met dit soort pronkstukken. Ik ging aan de slag met mooi makkelijk van Flexa.

(lees verder onder de foto’s)

Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl
Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl

Beginnende Doe-het-zelver

Het vitrinekastje ging mee naar huis. Ik vond hem al mooi zonder verflaagje, maar ik vind het toch frisser wanneer hij goed is schoongemaakt en voorzien van een vers laagje verf. Kon ik meteen de Mooi Makkelijk verf van Flexa proberen. Een snelle meubelverf, waarbij je geen grondverf nodig hebt, snel droogt en in 1 keer dekt. Handig, alsof ze het voor mij gemaakt hebben.

Afplakken en aan de slag. Flexa - Wimke.nl

Wat heb je nodig om aan de slag te gaan met mooi makkelijk van Flexa

 • ontvetter
 • schuurpapier fijne korrel
 • afplaktape
 • kwast voor de kleine hoekjes
 • aflakroller
 • verfbakje
 • kleed of grondzeil

Aan de slag met mooi makkelijk

Als eerst heb ik het kastje goed schoongemaakt met ontvetter. Daarna licht opgeschuurd en opnieuw ontvet. De raampjes van het kastje heb ik afgeplakt. Aan de slag! De eerste laag is na 6 uren droog, daarna het kastje nogmaals licht opschuren, afnemen en de tweede laag mooi makkelijk kan erop. Zo simpel is het.

Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl
Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl

Flexa Mooi Makkelijk klus

De mooi makkelijk serie van Flexa heeft 10 kleuren (verschillende tinten wit, grijs, zwart, mint, rood en olijf). Er zijn speciaal verfsoorten voor meubels, maar je hebt ze ook voor deuren en kozijnen en keukenkasten. Ik koos voor de kleur gebroken wit, dat past perfect bij de pas geschilderde Bakery Brown muur. De verf haalde ik bij Karwei. Of je shopt de verf online, ook makkelijk :).

Kras- en stootvast

Binnen een paar uur is de verf droog. Voor een superstrak resultaat bracht ik nog een laagje aan. De verf is kras- en stootvast, handig als ik de stofzuiger weer te hard door de kamer slinger :).

(lees verder onder de foto’s)

Het resultaat. Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl

Mijn Stylingtip

Warme rode en oranje kleuren zijn op dit moment mijn favoriet. Ik wil deze kleur meer toevoegen in huis maar accessoires in de rode kleur die ik het mooist vind zijn schaars. Tip; gebruik de kleurtesters om de juiste kleur toe te voegen. In de voorraadkast had ik nog twee witte opbergdozen staan. Deze verfde ik met een kleurtester van Flexa in de elegante rode kleur, Red Elegance. Deze kleur is precies goed!

Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

Deze projecten heb ik ook gemaakt in samenwerking met Flexa

Bright Skies bij lancering Kleur van het Jaar 2022

Hoe je een lancering moet organiseren, daar weet Flexa wel raadt mee! Wauw, Flexa vroeg kleurvrienden Marij (van Enter my Attic) voor de fantastische styling en Souraya deed de presentatie. Wij (Elske en ik) waren gisteren uitgenodigd voor de kleur van het Jaar 2022 in het Hoogtij in Amsterdam. Een locatie met uitzicht…

Lees meer…

Witte keuken krijgt kleur

Ken je deze blog nog? Onze nieuwe witte keuken, mijn pride & joy :). Vier jaar geleden zochten we de keuken uit. Ik wist precies wat ik wilde, alles moet wit. Zelfs de stootrandjes bij de kastjes moesten wit worden. Kleur kon ik wel toevoegen met accessoires. Op wat houten schalen en snijplanken,…

Lees meer…

Lila in de slaapkamer – Iets heide

Goedemorgen! Wat is het fijn wakker worden in een zomerse slaapkamer! Weet je nog vorig jaar, toen kreeg de slaapkamer een prachtige hotelkamerlook kreeg, met Greyed Green gecombineerd met de Kleur van het Jaar Tranquil Dawn. Wopke was er heel blij mee, stoer en sfeervol. Maar ik moest na een half jaar nog…

Lees meer…

Klaar de Voorjaarsklus; make-over van de werkkamer

De werkkamer Ik knipper met mijn ogen en er is alweer een week voorbij. De tijd gaat snel thuis. En daar helpt het mooie weer ook bij. Vorige week ben ik aan de slag gegaan met het opruimen van de zolder. Wopke deelt hier de werkkamer samen met Madee. Het is een mooie…

Lees meer…

Tranquil Dawn slaapkamer make-over

Aan de slag met de kleur van het jaar! Tranquil dawn. Ik was al heel blij met onze slaapkamer. Lekker naturel en basic, met een mooie zandkleur op de muur en oud roze gordijnen en het lekkerste bed wat je maar kunt bedenken. Ik werd aan het denken gezet toen ik het nieuwe…

Lees meer…

Rich Butterscotch voor een tienerkamer

Twaalf jaar is Bente geworden! Over twee weken mag ze haar boeken ophalen en gaat ze naar de brugklas. Voor haar verjaardag vroeg ze een outfit, schooltas en een make over van haar kamertje, eentje voor grotere meiden. Nu moet ik haar gelijk geven, het kamertje kon wel wat kleur gebruiken. Ik haalde…

Lees meer…

Terug naar een roze basis met Flexa Gentle Red

Dat ik een beetje fan ben van de kleur roze wisten jullie al. Al eerder verfde ik de muren in de woonkamer de Flexa-kleur Stylish Pink. Ik was op slag verliefd op de poederroze kleur, hij is zacht, subtiel, sfeervol en combineert gemakkelijk. Door de verbouwing kregen alle muren weer een witte basis….

Lees meer…

3 Comments

 • Reply
  Nicole Orriëns
  19 februari 2019 at 11:47

  Oh wauw, wat is hij leuk geworden zeg! Echt supermooi. Ik ben helaas totaal niet handig, anders zou ik het meteen na gaan doen.

 • Reply
  Alet
  24 februari 2019 at 06:59

  Dat is een mooi pronkkastje geworden!

 • Reply
  Mirjam
  1 maart 2019 at 09:50

  Hoi Wimke, Mooi geworden! En wat een leuk stoeltje ook! Welk merk is dat?

Leave a Reply