Persoonlijk

Mooi Makkelijk van Flexa. Grondverfen niet meer nodig

Er stond deze week weer een mooi verfproject klaar. Bij de kringloopwinkel scoorde ik dit prachtige kastje met geslepen glazen raampjes. Om wat duurzame en sfeervolle spullen toe te voegen in ons huis struin ik de laatste weken regelmatig door de kringloopwinkel, om thuis te komen met dit soort pronkstukken. Ik ging aan de slag met mooi makkelijk van Flexa.

(lees verder onder de foto’s)

Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl
Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl

Beginnende Doe-het-zelver

Het vitrinekastje ging mee naar huis. Ik vond hem al mooi zonder verflaagje, maar ik vind het toch frisser wanneer hij goed is schoongemaakt en voorzien van een vers laagje verf. Kon ik meteen de Mooi Makkelijk verf van Flexa proberen. Een snelle meubelverf, waarbij je geen grondverf nodig hebt, snel droogt en in 1 keer dekt. Handig, alsof ze het voor mij gemaakt hebben.

Afplakken en aan de slag. Flexa - Wimke.nl

Wat heb je nodig om aan de slag te gaan met mooi makkelijk van Flexa

 • ontvetter
 • schuurpapier fijne korrel
 • afplaktape
 • kwast voor de kleine hoekjes
 • aflakroller
 • verfbakje
 • kleed of grondzeil

Aan de slag met mooi makkelijk

Als eerst heb ik het kastje goed schoongemaakt met ontvetter. Daarna licht opgeschuurd en opnieuw ontvet. De raampjes van het kastje heb ik afgeplakt. Aan de slag! De eerste laag is na 6 uren droog, daarna het kastje nogmaals licht opschuren, afnemen en de tweede laag mooi makkelijk kan erop. Zo simpel is het.

Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl
Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl

Flexa Mooi Makkelijk klus

De mooi makkelijk serie van Flexa heeft 10 kleuren (verschillende tinten wit, grijs, zwart, mint, rood en olijf). Er zijn speciaal verfsoorten voor meubels, maar je hebt ze ook voor deuren en kozijnen en keukenkasten. Ik koos voor de kleur gebroken wit, dat past perfect bij de pas geschilderde Bakery Brown muur. De verf haalde ik bij Karwei. Of je shopt de verf online, ook makkelijk :).

Kras- en stootvast

Binnen een paar uur is de verf droog. Voor een superstrak resultaat bracht ik nog een laagje aan. De verf is kras- en stootvast, handig als ik de stofzuiger weer te hard door de kamer slinger :).

(lees verder onder de foto’s)

Het resultaat. Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl

Mijn Stylingtip

Warme rode en oranje kleuren zijn op dit moment mijn favoriet. Ik wil deze kleur meer toevoegen in huis maar accessoires in de rode kleur die ik het mooist vind zijn schaars. Tip; gebruik de kleurtesters om de juiste kleur toe te voegen. In de voorraadkast had ik nog twee witte opbergdozen staan. Deze verfde ik met een kleurtester van Flexa in de elegante rode kleur, Red Elegance. Deze kleur is precies goed!

Mooi Makkelijk van Flexa - Wimke.nl

Online bestellen

Bestel je Flexa verf makkelijk en snel online via bol.com
Gratis retourneren ✓
30 dagen bedenktijd ✓
Snel in huis ✓

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

60 zelfmakers & recepten. In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.

Deze projecten heb ik ook gemaakt in samenwerking met Flexa

Pure meisjeskleuren

Een bruine kast!? Hoe had ik dat kunnen bedenken? Madee was niet helemaal tevreden met de kleur van de verf voor op de kast. Van …
Lees meer…

WarmGlow en Heart Wood

Na de woonbeurs zag ik de kleur van het jaar Heart Wood in allerlei fijne kleurcombinaties. Hoewel ik eerst moest wennen aan de kleur, is …
Lees meer…

Een zwarte veranda

Drie dagen voor onze vakantie naar Oostenrijk en Toscane leek het ons nog een goed idee om de veranda zwart te verven. Een stoere uitstraling …
Lees meer…

Lush Indigo

Jep, ik bestelde de Lush Indigo Pure van Flexa, een super donkerblauwe kleur voor de werkkamer. En dat was best spannend. Het is geen off-white …
Lees meer…

Zolderkamer met lef

Ik vind mezelf op dit moment best stoer. De knoop is doorgehakt en de kleur is besteld. De zolder wordt anders. Ik zal je er …
Lees meer…

Magisch wit met FLEXA

De afgelopen maanden heb je een beetje mee kunnen kijken met onze verbouwing. De nieuwe keuken, bijkeuken en washok zijn klaar. Maar ook werd onze vloer …
Lees meer…

Denim slinger diy

Misschien ben je al naar de woonbeurs geweest of ga je nog? Ik maakte voor de stand van Flexa een werkkamer waar je aantal zelfmakers …
Lees meer…

3 Comments

 • Reply
  Nicole Orriëns
  19 februari 2019 at 11:47

  Oh wauw, wat is hij leuk geworden zeg! Echt supermooi. Ik ben helaas totaal niet handig, anders zou ik het meteen na gaan doen.

 • Reply
  Alet
  24 februari 2019 at 06:59

  Dat is een mooi pronkkastje geworden!

 • Reply
  Mirjam
  1 maart 2019 at 09:50

  Hoi Wimke, Mooi geworden! En wat een leuk stoeltje ook! Welk merk is dat?

Leave a Reply