Persoonlijk

Kleur op de muur – Bakery Brown

In mijn vorige blog vertelde ik al dat onze woonkamer wat gezelligheid miste. Hier heb ik de afgelopen week werk van gemaakt. Ik ben begonnen met de basis, het wit moest plaatsmaken voor een warme kleur.

Flexa kleurtesters

Eerst zocht ik een kleur uit voor op de muur. Ik haalde Flexa kleurtesters bij Karwei om de kleuren uit te proberen. Ik twijfelde tussen Sun Kissed en Bakery Brown. Na overleg met collegablogger Theo-Bert besloot ik voor de Flexa kleur Bakery Brown te gaan. Vorige week vrijdag ging ik aan de slag. Meubels aan de kant, schoonmaken, muur afplakken en ik kon beginnen met de eerste laag.

(lees verder onder de foto’s)

Bakery Brown - Flexa - www.wimke.nl

Bruin en rood

De lange muur in de kamer kreeg twee lagen Bakery Brown (Creations) krijtverf op de muur. Krijtverf is, doordat hij extreem mat is, lekker stoer en rustig. En omdat krijtverf snel droogt kon ik na ruim één uur weer aan de slag om de tweede laag aan te brengen. Net als op onze slaapkamer vind ik een rustige basis van naturel kleuren zoals Sandy Beach combineren met blank hout en warm rood. Ook bij de zachtroze gordijnen is de bruine kleur het een mooie combi.

Bakery Brown - Flexa - www.wimke.nl

Een wandrek voor pronkstukken

Vorige week zaterdag reed ik naar Zwolle om bij Ikea het wandrek Svalnäs op te halen. Het wandrek kun je zelf samenstellen met verschillende formaten plankjes, kastjes of er een bureau van te maken. De woonkamer oogde nog steeds een beetje klinisch door de witte blanco muren, maar door het wandrek achter de multiplex-stoel Mate van Nofruit te hangen, is er plek voor mijn pronkstukken en vakantiesouvenir. Meteen een stuk gezelliger ;).

Voor meer sfeer verfde ik de lange wand in de woonkamer Bakery Brown van Flexa

Durf te verven

Op de lange wand zit nu een mooie bruine kleur Bakery Brown. Als de zon erop schijnt is hij bijna warm roze en als het regent en donker buiten is kleurt de muur diep bruin mee. Het heeft even geduurd dat ik gewend was aan de kleur, de overstap van wit naar bruin is best een grote. De kleur zit er nu een week op en ik kan eerlijk zeggen; ik vind het prachtig, waarom heb ik dit niet eerder gedaan? Want het is niet eng om een muur in een kleur te verven. Het geeft het huis binnen een paar uur een warmere uitstraling en karakter. Als ik hier op uitgekeken ben, zit er binnen vier uur een nieuwe kleur op. Dus; durf te verven!

Bakery Brown - Flexa - www.wimke.nl
Bakery Brown - Flexa - www.wimke.nl

Hoe zit het met jullie? Zijn jullie groot fan van witte interieurs of verven jullie ook regelmatig een muur in een ‘opvallende’ kleur? Ik heb mijn verfangst weer overwonnen en zal weer regelmatig een wand onder handen nemen.

Bakery Brown - Flexa - www.wimke.nl

Online bestellen

Bestel je Flexa verf makkelijk en snel online via bol.com
Gratis retourneren ✓
30 dagen bedenktijd ✓
Snel in huis ✓

Onderstaande blogs maakte ik ook in samenwerking met Flexa

Pure meisjeskleuren

Een bruine kast!? Hoe had ik dat kunnen bedenken? Madee was niet helemaal tevreden met de kleur van de verf voor op de kast. Van …
Lees meer…

WarmGlow en Heart Wood

Na de woonbeurs zag ik de kleur van het jaar Heart Wood in allerlei fijne kleurcombinaties. Hoewel ik eerst moest wennen aan de kleur, is …
Lees meer…

Een zwarte veranda

Drie dagen voor onze vakantie naar Oostenrijk en Toscane leek het ons nog een goed idee om de veranda zwart te verven. Een stoere uitstraling …
Lees meer…

Lush Indigo

Jep, ik bestelde de Lush Indigo Pure van Flexa, een super donkerblauwe kleur voor de werkkamer. En dat was best spannend. Het is geen off-white …
Lees meer…

Zolderkamer met lef

Ik vind mezelf op dit moment best stoer. De knoop is doorgehakt en de kleur is besteld. De zolder wordt anders. Ik zal je er …
Lees meer…

Magisch wit met FLEXA

De afgelopen maanden heb je een beetje mee kunnen kijken met onze verbouwing. De nieuwe keuken, bijkeuken en washok zijn klaar. Maar ook werd onze vloer …
Lees meer…

Denim slinger diy

Misschien ben je al naar de woonbeurs geweest of ga je nog? Ik maakte voor de stand van Flexa een werkkamer waar je aantal zelfmakers …
Lees meer…

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

Smûk kost € 17,95 en de verzending is gratis!

60 zelfmakers & recepten. In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken.

3 Comments

 • Reply
  Dita
  4 februari 2019 at 08:51

  Prachtig Wimke! Zelf verf ik ook een muur regelmatig. In de woonkamer hebben we 2 stukken muur die nu lichtblauw/grijzig zijn en als ik er op uitgekeken ben wordt het weer een andere kleur 😉

 • Reply
  Stella de Smit
  6 februari 2019 at 19:46

  ik vind het eigenlijk een nogal slome kleur, ik houd wel van wat meer pit en vrolijkheid. We hebben een hele muur in huis, heerlijk!

 • Reply
  Nastya
  6 mei 2020 at 09:19

  Goedemiddag, bedankt voor zo’n nuttig artikel. Vertel me alsjeblieft, waar kan ik deze hangende bruine lampen vinden?

Leave a Reply