Persoonlijk

Kleur op de muur – Bakery Brown

In mijn vorige blog vertelde ik al dat onze woonkamer wat gezelligheid miste. Hier heb ik de afgelopen week werk van gemaakt. Ik ben begonnen met de basis, het wit moest plaatsmaken voor een warme kleur.

Flexa kleurtesters

Eerst zocht ik een kleur uit voor op de muur. Ik haalde Flexa kleurtesters bij Karwei om de kleuren uit te proberen. Ik twijfelde tussen Sun Kissed en Bakery Brown. Na overleg met collegablogger Theo-Bert besloot ik voor de Flexa kleur Bakery Brown te gaan. Vorige week vrijdag ging ik aan de slag. Meubels aan de kant, schoonmaken, muur afplakken en ik kon beginnen met de eerste laag.

(lees verder onder de foto’s)

Bakery Brown - Flexa - www.wimke.nl

Bruin en rood

De lange muur in de kamer kreeg twee lagen Bakery Brown (Creations) krijtverf op de muur. Krijtverf is, doordat hij extreem mat is, lekker stoer en rustig. En omdat krijtverf snel droogt kon ik na ruim één uur weer aan de slag om de tweede laag aan te brengen. Net als op onze slaapkamer vind ik een rustige basis van naturel kleuren zoals Sandy Beach combineren met blank hout en warm rood. Ook bij de zachtroze gordijnen is de bruine kleur het een mooie combi.

Bakery Brown - Flexa - www.wimke.nl

Lees ook: Bright Skies de kleur van het Jaar 2022

Een wandrek voor pronkstukken

Vorige week zaterdag reed ik naar Zwolle om bij Ikea het wandrek Svalnäs op te halen. Het wandrek kun je zelf samenstellen met verschillende formaten plankjes, kastjes of er een bureau van te maken. De woonkamer oogde nog steeds een beetje klinisch door de witte blanco muren, maar door het wandrek achter de multiplex-stoel Mate van Nofruit te hangen, is er plek voor mijn pronkstukken en vakantiesouvenir. Meteen een stuk gezelliger ;).

Voor meer sfeer verfde ik de lange wand in de woonkamer Bakery Brown van Flexa

Durf te verven

Op de lange wand zit nu een mooie bruine kleur Bakery Brown. Als de zon erop schijnt is hij bijna warm roze en als het regent en donker buiten is kleurt de muur diep bruin mee. Het heeft even geduurd dat ik gewend was aan de kleur, de overstap van wit naar bruin is best een grote. De kleur zit er nu een week op en ik kan eerlijk zeggen; ik vind het prachtig, waarom heb ik dit niet eerder gedaan? Want het is niet eng om een muur in een kleur te verven. Het geeft het huis binnen een paar uur een warmere uitstraling en karakter. Als ik hier op uitgekeken ben, zit er binnen vier uur een nieuwe kleur op. Dus; durf te verven!

Bakery Brown - Flexa - www.wimke.nl

Lees ook eens: Tranquil Dawn; De Flexa kleur van het jaar 2020 of Magisch wit met FLEXA

Bakery Brown - Flexa - www.wimke.nl

Hoe zit het met jullie? Zijn jullie groot fan van witte interieurs of verven jullie ook regelmatig een muur in een ‘opvallende’ kleur? Ik heb mijn verfangst weer overwonnen en zal weer regelmatig een wand onder handen nemen.

Bakery Brown - Flexa - www.wimke.nl

Onderstaande blogs maakte ik ook in samenwerking met Flexa

Smûk: het boek dat je inspireert om creatief te zijn

Wil jij leren hoe je knutselt, bakt en handwerkt? Met eenvoudige instructies en spullen die je vaak al in huis hebt, maak je indrukwekkende dingen. En zo creëer je je eigen geluk. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.

In dit boek laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten, limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk kunt geven van de eerste madeliefjes. In de winter maak ik zelf de mooiste kransen en zoek ik in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!

Smûk is verdeeld in de vier seizoenen, zodat je altijd iets kunt vinden dat bij het seizoen past. Of je nu wilt ontspannen met een creatief project, je huis wilt versieren of een cadeautje wilt maken voor een vriend of familielid, in Smûk vind je inspiratie voor iedereen.

Bestel nu Smûk en ontdek hoe leuk en ontspannend knutselen, bakken en handwerken kan zijn!

 • 5 sterren via Bol.com ★★★★★ 4,9/5 (34 reviews)
 • 60 zelfmakers & recepten
 • 256 pagina’s
 • 24,95 en gratis verzending!

3 Comments

 • Reply
  Dita
  4 februari 2019 at 08:51

  Prachtig Wimke! Zelf verf ik ook een muur regelmatig. In de woonkamer hebben we 2 stukken muur die nu lichtblauw/grijzig zijn en als ik er op uitgekeken ben wordt het weer een andere kleur 😉

 • Reply
  Stella de Smit
  6 februari 2019 at 19:46

  ik vind het eigenlijk een nogal slome kleur, ik houd wel van wat meer pit en vrolijkheid. We hebben een hele muur in huis, heerlijk!

 • Reply
  Nastya
  6 mei 2020 at 09:19

  Goedemiddag, bedankt voor zo’n nuttig artikel. Vertel me alsjeblieft, waar kan ik deze hangende bruine lampen vinden?

Leave a Reply