Mijn dadelnotentaart, je kunt het een succesnummer noemen. Serveer hem als je visite krijgt, je verjaardag viert of neem de dadelnotentaart mee als je op bezoek gaat. Echt waar je steelt de show! Ik deelde dit recept op mijn oude blog, maar op vele verzoek is hierbij nog een keer het recept voor de verrukkelijke dadelnotentaart.
Wat lees je in dit blog:
(tekst loop verder onder de foto’s)
Welke ingrediënten heb je nodig voor de Dadelnotentaart?
- 300 gram dadels zonder pit (Majool dadels)
- 50 gram bruine basterdsuiker
- 150 gram roomboter
- 1 ei
- 3/4 rol Maria biscuits
- handvol pecannoten
- 100 gram kokosrasp
Wat heb je verder nodig om de dadelnotentaart te maken
- een bakblik of kleine springvorm bekleed met bakpapier
- grote pan
- theedoek
- garde
- lepel
- groot mes
(tekst loopt door onder de foto’s)
Lees ook eens:
Trakteren op school
De traktatie-lat ligt hoog. Eigenlijk leg ik hem zelf te hoog. Terwijl ik dacht dat ik hem dit jaar…
Tipitent traktatie
Bente trakteert vandaag, samen met haar vriendin Heleen. Zij was ook in augustus jarig. De meisjes geven ook…
Hoogtepunten van 2017
Happy Newyear! Ik wens jullie een prachtig 2018, met mooie kansen en mensen die je lief hebt. Ook…
Boshuis Nij Hildenberg
Meer heb je niet nodig om tot rust te komen: een fijn huisje midden in het bos en…
Zo maak je de dadelnotentaart
Doe de roomboter in de grote pan en laat de roomboter langzaam smelten. Als de boter helemaal gesmolten is doe je de basterdsuiker erbij. Laat de suiker oplossen in de boter en blijf roeren. Klop in een apart schaaltje het ei. Roer het ei door het boter/suikermengsel. Het is belangrijk dat je goed blijft roeren.
Snij de dadels in tweeën, verwijder de pit en voeg ze bij het mengsel. Kook het een minuut door. Voeg de verkruimelde Mariabiscuits toe (verkruimeltip: doe de koekjes in een schone theedoek en stam met je voeten op de theedoek totdat de koekjes goed verkruimeld zijn). Meng ook de pecannoten, walnoten en de helft van de kokos toe. Stort het geheel nu in een bakblik of springvorm. Maak de bovenkant mooi egaal en druk goed aan, bijvoorbeeld met de bolle kant van een lepel. Zet de taart ongeveer 2 uren in de koelkast zodat je hem daarna goed kunt snijden. Strooi voordat je hem aansnijdt de rest van de kokos over de bovenkant.
MIJN 60 FAVORIETE ZELFMAKERS EN RECEPTEN
In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt. Én dat je zo je eigen geluk creëert. Want Smûk, dat is het mooie zien in de kleine dingen.
Smûk is verdeeld in de vier seizoenen. Zo laat ik je zien hoe je zelf buitenkaarsen kunt maken van oude augurkenpotten – superleuk voor die lange zomeravond! -, of hoe je in de lente limonade kunt maken van zelfgeplukte vlierbloesem en gekookte eieren een afdruk geeft van de eerste madeliefjes. Maak ik in de winter zelf de mooiste kransen en zoek in de herfst naar tamme kastanjes. Gepoft in eigen oven zijn ze het allerlekkerst!
ps. Bestel je mijn boek liever via Bol.com? gebruik dan deze link
Nog meer heerlijke recepten
Kwarkbrood met rozijnen
Je knippert met je ogen en het is al bijna Pasen! Ik ben dol op Pasen, maar nog meer op eieren en lekkere broodjes. Uitgebreid brunchen met familie…
Recept bokkenpootjestaart
Terug van weg geweest: het recept bokkenpootjestaart met tokkelroom. Anja is een goede vriendin en jaren geleden serveerde ze deze bokkenpootjestaart. Een familierecept en een dikke hit op…
Blondies met kokos, witte chocolade en frambozen
O, o, o wat zijn de dagen tussen Kerst en oud & nieuw gezellig! Volgepropt met leuke uitjes, nog teveel lekkers in de kasten en uitslapen. Volgende week…
Recept aubergine dip (baba ganoush)
Het duurde even dat ik ze lekker vond. Ik weet nog precies waar dat omslagpunt lag. Tijdens een etentje bij wereldrestaurant Dara in Amersfoort kwam ik erachter hoe…
Make & Take – een lunch van restjes
Voorkom voedselverspilling en maak met de Make & Take collectie van Brabantia de lekkerste lunches voor onderweg
Bloemkoolroosjes in zuur
Maak je borrelplank compleet met deze heerlijke zoetzure bloemkoolroosjes. Deze roosjes zijn ook heerlijk bij Oosterse gerechten, zoals bami, en zorgen voor een verfrissende twist. Je kunt de…
Zomerse cantuccini met een vleugje citroen
Het is weer tijd voor een zomers bakrecept met citroen, want bijna alles met een vleugje citroen is zomers! We maken: Cantuccini, zo lekker! Helemaal als ze bikkelhard…
Sorbetijs maken van sinaasappels
Joe, heb je het weerbericht voor volgende week al even bekeken? Zomer! Heerlijke dagen van 24 graden. Tijd om de tuin klaar te maken en de vriezer vol…
Flower Focaccia recept
Het zit erop, onze stormachtige voorjaarsvakantie. We begonnen met een paar dagen Terschelling. We kunnen altijd zo genieten van dit mooie eiland, maar nu was het weer zo…
Recept plaattaart met rode biet en blauwschimmelkaas
Wat is jouw lievelingsgroente? Ik ga voor rode biet! Ik vind ze zomers lekker door een smoothie, in een salade of als basis voor een broodje hamburger. ‘s…
Recept kersttulband met sinaasappel en cranberries
Zoek eens op Pinterest op kerstrecepten. Je komt de meest feestelijke recepten en ideeën tegen. Op mijn food-board zie ik dat ik dan ook wel heel vaak foto’s…
Recept pompoen pannenkoeken
Mijn favoriete seizoen de herfst is weer volop aan de gang en daar mogen pompoenen niet bij ontbreken. Ik maak met pompoenen curry, de lekkerste soepen of door…
4 Comments
Alet
20 oktober 2017 at 22:29Hey Wimke, wat een geweldige verrassing en goed begin van het weekend! Ik ben er alvast harstikke blij mee Een heel fijn weekend daar. XxX Alet
Wimke
20 oktober 2017 at 22:51Hi Alet!
Wat fijn om te horen!
Geniet van je deken
Mail je je adres? Dan kan hij morgen al op de post .
Fijn weekend
X Wimke
Mevrouw Marloes
21 oktober 2017 at 21:27Wat ziet dit er lekker uit! Krijg er meteen trek van. Deze gaat bij de recepten die ik nog wil maken!
Joke van Kasterop
11 september 2018 at 00:36Dag Wimke, de dadelnotentaart lijkt mij erg lekker, maar hoeveel walnoten gaan erin? Dat staat niet in het recept.
Groet, Joke