Do it yourself

Paasei pompoms maken

Het was al zover! Deze week kon de winterjas eventjes uit. Het voelde als een echte lentedag! We bonden onze winterjassen om ons middel en haalden een koffie to go. Afgelopen week hadden de meiden voorjaarsvakantie. Ondanks dat we niet konden shoppen, zwemmen en naar de bios maakten er het beste van: we wandelden veel, bakten taarten en we knutselden happy stones en paas-pompoms. Doordat we ons een beetje verveelden, duurde de vakantie extra lang en dat is ook best fijn.

Paasei pompoms maken - www.wimke.nl
Paasei pompoms maken - www.wimke.nl
Paasei pompoms maken - www.wimke.nl

Paasei pompoms maken

Op zolder vond ik een tas vol met restjes wol en bij de supermarkt haalde ik de eerste Paastakken. Want op Pinterest kwam ik deze DIY Paaspompoms tegen, die we zeker in de voorjaarsvakantie moesten maken.

Welke materialen heb je nodig voor de Paasei pompoms

 • garen (acryl)
 • smal lint
 • schaar
 • pompom-mal
 • paastakken

We gaan aan de slag

Het is niet moeilijk om leuke patroontjes in de paas pompoms te maken. Probeer maar eens. Houdt bij het omwikkelen de binnenkant vrij voor een andere kleur, je zult zien dat je zo een leuke baan over de Paasei pompom maakt. Door met een andere kleur garen op verschillende plekken je mal te omwikkelen maak je grappige vlekjes. En je kunt natuurlijk ook met twee kleuren tegelijk omwikkelen voor een speels effect. En om de vorm van een paasei in je pompom te krijgen, knip je deze rigoureus in een paasei-model. Het lijkt eerst zonde, maar je moet echt flink snoeien in je pompom.

Voor in de agenda: Pasen is 4 & 5 april

Ik maakte meer leuke Paasblogs, wat dacht je van het verven van paaseieren met bloemen, roze eieren maken met bietjes of bak een paasbioche. Veel plezier!

60 zelfmakers & recepten

In mijn boek Smûk laat ik zien dat iedereen kan knutselen, bakken en handwerken. Dat je met eenvoudige instructies (en spullen die je vaak al in huis hebt) indrukwekkende dingen maakt.

€ 17,95 en de verzending is gratis!

Nog meer leuke paas DIY’s

3 Comments

 • Reply
  Charlotte
  12 maart 2021 at 13:46

  Dankjewel voor de fijne paas-inspiratie!
  Mag ik vragen waar de prachtige lamp boven de tafel vandaan komt?

  • Reply
   Wimke Tolsma
   17 maart 2021 at 10:01

   Hoi Charlotte,

   Ah heel graag gedaan!

   De lamp is handgemaakt van wol door de dames van Lumalano.

   Groetjes,

   Wimke

   • Reply
    Charlotte
    23 maart 2021 at 10:27

    Hoi Wimke,

    Dankjewel!!

    Groetjes,

    Charlotte

Leave a Reply